som tu nechtiac nieco zalozil, sorry
To co som odfotil ma vytaca proste z principu, hoci tato konkretna skupina vo finale nijak nezavadzala a ani ma nenastvala. Mlady panko proste sam od seba presiel zlava na tu "hlavnu". Ale postreh, ze to je vlastne "defenzivne chodenie", ktore sluzi ako obrana proti bezohladnym cyklistom je bohuzial do urcitej miery relevantny.
Preco ma to ale vytaca? Lebo ja ked idem peso s drahou tak vzdy vytvaram vedla seba priestor na zdielanych trasach tak aby ma rychlejsi ci uz bezec alebo cyklista (chodec nikdy to musime pridat

#joke ) mohol pohodlne obehnut. (tiez sa chcem vyhnut infarktu z necakaneho zvonceka)
Tiez ju ale povacsine tlacim na kraj cesty tak aby ten pripadny "sagan" minal natesno mna a nie ju. Takze ano aj ja si za<>ujem na niektorych bikerov.
Ja si to predstavujem tak, ze na zdielanej trase ja ako pomalsi, pesi, nevytvaram zbytocnu prekazku a rychlejsi nebude arogatne prasa, ktore ma nebude obiehat v plnej rychlosti. Chce to lenvzajomnu toleranciu a empatiu. (coz zas je v tejto dobe nedostatkovy tovar)
Ale tieto pesie skupiny ma obcas dokazu pekne nasrat aj ked som tiez napeso, pretoze oni si kvakaju, vidia ta (idem im oproti), su rozlezeni na celu cestu, ale myslis si ze sa ti uhnu? Asi ocakavaju ze odskocim ja ked som uplne nakraji cesty. Vtedy ale pokracujem dalej a pokial sa jedna o mladych, rameno nestahujem. Pokial sa neuhnes, narazis.
Co sa tyka psov v lese, tam by sa toho dalo tiez vela nahejtovat. Od neupratanych hovien na asfalte, po volne pustenych psov nahanajucich srny, volne pustene psy na cyklocestach bez snahy majitela ich nejako dostat pod kontrolu. A tu nejde o to ze ja nespomalim, ale ten pes je schopny v sekunde si zmysliet ze on zmeni smer. Ja chapem ze takemu majitelovi je jedno ci si nieco urobim ja, ale to ho neserie ze sa nieco stane jeho psovi?
Netvrdim ze ja som ziarivy priklad vzorneho cyklistu. To urcite nie, ale myslim ze som sa v mnohom polepsil. A realne tych momentov kedy ma nieco vytoci uz nieje tolko.
Co urcite pomohlo je aj to, ze som sa vzdal rychlych zjazdov mimo zjazdovych trailov. Viem kde su frekventovane useky a jednoducho na nich sa uz nenahanam. Dokonca aj ked sa jedna o traily, tak jednoducho pocas vikendu idem Krasnansky alebo 5bojara s ocakavanim jednak proti iduceho cyklistu a jednak s tym ze tam moze byt volne pusteny pes alebo skupinka pesich. Koziarka? cez den len vyslap, bomby dolekopcom na PRka az ked je noc.
Zvoncek som inak zvykol mat, ale uz nemam. Ti ktori maju normalne usi pocuju aj samotne gumy na sotoline, pripadne hlucny orech. Spomalujem dokym sa neuhnu obieham v miernej rychlosti so slovami Dakujem. Ti hluchi nepocuju ani
zvoncek (pravda ze som nemal zas uplne najsilnejsi) . A u tych som sa zmieril s tym, ze spomalim tak, aby som ich mohol normalne slusne slovne poziadat.
Co sa tyka pesich zon ako su Kamzik kde su bufety a langos rovnako ako bufet na Peknej ceste, ci okolie BK tam treba ratat s tym ze budu prekazky na ceste a prisposobit podla toho jazdu a byt trpezlivy.