Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Všetkému fandím Dano...ale to Tvoje Eco je také, že mu asi založíme aj fan klub :)
Zobraziť komentár 22.10.2025 - 21:46:07
00
Veď nech ťahá-kým je v záruke,treba ho otestovať :D
Ale jasné,že keď sa oteplí,šupnem to Eco na 60%,ostatné nastavenia nechám tak ;)

Inak bolo zaujímavé počuť hodnotenia parťákov,keď sme mali to stretko nad račou na BK (Trek Fuel + a Yeti MTe)
Mal som vtedy Eco na 100% ale max.podporu od motora len do 120 W.

Keď sa previezol na mojom ten,čo jazdí výlučne na bio biku :) tak mi hovorí,že to ťahá velmi silno.
Potom sa previezol jeden,čo jazdí na ťažkom silnom full e-biku,tomu sa zdalo,že to vôbec nejde.

Inak už som vyriešil pukanie z oblasti motora pri silnom zábere,hlavne to pukalo pri dupaní v stoji-dotiahnutie skrutiek nepomohlo,tak som tie skrutky nakoniec vybral,motor som trochu vysunul z rámu a na styčné plochy motora a rámu som dal tenkú vrstvu Loctite 242.
Odvtedy je ticho,ani najmenšie pukanie ani vŕzganie nepočuť.
Tak keby mal niekto tento problém,riešenie je jednoduché-a myslím,že ten motor mali uchytiť na 3 body-toto 2 bodové uchytenie nie je dostatočne odolné voči mikroposunu pri silnejšom dupaní v stoji.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 06:25:25
00
No kľudne si mohol tak jazdiť na podpore č.2 a to ECO mohlo ecom zostať. Ale neboj. Ak by si klesol pod 10%, tak riadiaci program motora si také eco ako myslím ja zapne tak či tak, bez ohľadu na užívateľské nastavenia. Je to akože na šetrenie dojazdu :) :)
Inak problém s pukaním si mohol napísať sem - si sa nezmienil. Pomol by som Ti rýchlejšie ako nejaké vymýšľanie postupov s Loctitom, tam kde nemá byť. Je na to presný servisný postup a skrutky treba raz za čas vytiahnuť, vyčistiť, premazať a dotiahnuť na moment. Moment dokonca niekedy je zle aj od výrobcu nastavený. Loctite sa dáva na závity a kľúčom proti pukaniu je vazelína na celom drieku skrutky. Pred osadením skrutky si treba riadne odmastniť púzdro pre skrutku, aby si si nekontaminoval vazelínou zaisťovač závitu....Pre ilustráciu kde čo a ako posielam obrázok zo servisnej príručky....

Prílohy:

TQ_bolts.JPG
TQ_bolts.JPG 105.25 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 23.10.2025 - 08:21:09
11
Dík za info-áno,toto všetko mi robili pri tej prvej garančkre za 79 Eur,ale ...
Pukotanie v silnom zábere aj tak neprestalo-vypátral som vylučovacou metódou,že je to v uložení motora v ráme-proste pri silnom zábere alebo dupaní v stoji tam nastáva nepatrný mikroposun-pukanie.
Ten Loctite som len jemne kvapol na dotykovú plochu motor/uloženie v ráme,ani na skrutky,ani na závit sa nedostalo nič.
Pukanie je preč-toto riešenie je trvalé-ak zlyhajú všetky prepísané postupy a problém to nevyrieši,nastupuje Loctite-ale samozrejme z rozumom ;)
Mám proste rád,keď pri jazde nič nevŕzga,nepuká,neškrípe-som kvôli tomu schopný rozobrať celý bike,e-bike :)
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 17:22:09
01
branomelis

Diky.,z nejakou trasou by to bolo zaujimavejsie.

Mne aplikacia od ebiku vyhodi csv subor.
Pretoze mam prvy Ebike tak som chcel mat prehlad a osobnu skusenost co dokaze.
Nespoliehat sa na nejake o nicom kecy na nete alebo, ze vsak si to zapamatam.
Preto som si to dal do tabulky.
Ty mas mozno stravu.
---

Od Dana som chcel len jednoduche porovnanie s mojim ebikom na zaklade spotreby baterky, pretoze byva na Potocnej.
Cize vyjde z domu a je na tej ceste na BK.
Nic zlozite.

Kedze on ale uz nejazdi po tej nudnej ceste, ktora je najidealnejsia (najkratsia) ked chces pojazdit nieco dalej od BK na ktorykolvek smer.
Napr. az za PB, Velku Homolu, Skalnatu, Hubalovu, Tri krize, atd.
Asi jazdi tadialto, to uz nie je nuda =)
https://mapy.com/s/fusasevone

Keby sem aspon dal ten ten link na trasu co vtedy isiel, z tej 4 strany, aby si clovek mohol porovnat co za trasu skutocne isiel, pretoze to mam tiez pojazdene.
Ale asi ju uz zabudol =)
---

Myslel som, ze to tu je o zdielani skusenosti o dostupoch roznych ebikov.
Hlavne tych novsich, lahsich, ci sa to oplati kupt alebo radsej pockat na full s hmotnostou okolo 20-21 kg. co sa chystaju na novy rok.
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 17:11:26
00
Vieš...to porovnávanie parametrov je veľmi individuálna záležitosť. Ty to tiež porovnávaš so svojím bicyklom a nemyslím, že máš HPR50 alebo 60 z popisu. Máš aj fullpower ebike. TQ je pohon pre absolútnych fajnšmekrov. Ten motor je skutočne extrémne slabý. HPR60 je ale na tom vyslovene omnoho lepšia ako HPR50, ale aj tak z toho vieš urobiť skôr bicykel s extrémne dlhým dojazdom na ECO, ale tam musíš dávať svoje watty, ten bike ti nič nedá. Potom keď to zas naboostuješ ako to má teraz Dano, tak ide dojazd veľmi rýchlo dolu....Tu ak chceš ,tak ti dám dnes sprístupnenie jazdy na Stave, napriek tomu, že ja väčšinu jázd mám prístupných len pre partiu čo jazdíme. Ale veď kukni...Ja poznám koľko ten pohon dá km aj bez tabuliek, viem si regulovať režimy podľa toho čo a s kým idem jazdiť. Dnes jazda bola s kamarátom na FAZUA60, ale on šiel väčšinou ECO a ja som šiel väčšinou na dvojke....

https://www.strava.com/activities/16251702702
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 17:25:52
00
keyboard_arrow_up