Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Crosair teie fatky su ako zo serialu ***** zoblakov Majka z Gurunu😂
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 20:39:46
01
To si fotil selfie kamerou na kalkulacke? Vsak to je strasne aj na 10 rocny mobil. Skus si utriet sosovky nez ides fotit 😉
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 20:50:47
01
Nikto nedokáže dať toľko lásky človeku, ako scarinko človek človeku
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 21:26:43
012
a rasto zacal hviezdne, prve 3 slova s netriafanim pismeniek...
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 22:04:21
00
ja mu rozumiem ... trochu ...
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 22:17:27
10
corsair Nemas tam ziadne problemy s GPS? Suradnice oboch tych foto su vzdy tak cca 1km mimo miesta kde si fotil, kazda inym smerom.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 04:45:57
00
Vyrážal som ôsmej. Bolo teplo. Ľudia sa prihovárali a už mi to liezlo na nervy obe powerbanky pokazené, solarpanel nepoužiteľný... Takže som nabil mobil na pumpe. Nenabil, len dobil pár percent. Tú mi ale príde všetko také osobné. Ludia sa chcú pozdraviť, prehodiť pár slov ale ako keď nevedia ceknúť po anglicky a keď sa vás pýta štyridsať krát to isté, síce vždy iný človek, tak aspoň mne to lezie pekne na nervy, keď sa to opakuje už niekoľko dní. Bola rovinka. Nejaký trochu zvlnený terén ale rovina väčšinou. Okolo osád som si opakoval mantru "čumím len dopredu, ludia ma nezaujímajú". Potom som skúšal kotviť hlavu len na "nádych-vydych" a zdá sa mi, že to čiastočne fungovalo. Oproti išli dve motorky. Na druhej sedeli dvaja. Ako sa otáčali za mnou tak pleskli na zem. Jeden skakal a skuvíňal od bolesťi, posadil som ho ale nič mu nebolo, druhý si len vyhrnul tričko a pozrel kde je odraný. Tretí zastavil a kontroloval motorku. Svetlá rozbité. Tak nasadli a odišli. Pomyslel som si, tak vám treba. Ako Ježiš odpykal za ostatných tak to debili máte za všetky otravné pohľady a pokriky. V Meste Akçale som nakúpil, najviac ma potešil plyn, ten mi už dochádza. Obchod bol strašne zadymený. Naftový dym. Akurát bol výpadok elektriny a pustili naftový generátor aby fungovali. Už predtým som predtým rozmýšľal, že možno aj vybrať keš by nebolo od veci ale zamietal som túto myšlienku, že aspoň nemíňam kade tade ale kúpim čo potrebujem len tam, kde sa dá platiť kartou. Nakoniec som musel ísť vybrať peniaze, lebo pri výpadku elektriny im nefungoval terminál. V meste sa na mňa nalepila motorka s dvoma fešákmi, ktorí vedeli po anglicky len whats your name a i love you. Hneď ma volali na čaj. Boli docela neodbytni tak som preniesol bajk do protismeru cez obrubník, lebo som tam zbadal banku. Vyriešil som nákup a odišiel som, chcel som ísť popri hranici, bola tam dosť rozbitá cesta. O chvíľu mi išiel oproti džíp a vystúpili vojaci, skúšali niečo hovoriť turecky, potom arabsky a keď nič tak len "where are you from?" , A že to je vojenská cesta, že nemám ísť po nej. Ok. Tak som sa napojil na inú cestu, smer Suruç. Cesta bola ok, najprv prišiel chalan na bicykli a machroval ako vie po zadnom, potom dvaja na motorke, tí chvíľu vtipkovali, a že mám ísť s nimi, vraj idú za ženami a bude fikifiki. Pokračoval som s vedomím, že všetci ľudia majú len svoj rajon a z neho nevychádzajú. Tak to aj bolo. Pár sto metrov za dedinou sa otočili naspäť. Potom sa cesta nejak zmenila na len pripravenú cestu. Táto nebola ani na mape ale bola zjazdna. Tak som išiel. Vyzeralo to , že to robia novú cestu, ktorá nepôjde cik-cak cez dediny ale priamo. Terén bol už vlnitý, cesta rovná a nešiel som cez dediny. Za jedným kopom som postavil stan, na poli. Dosť kameňov.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 05:13:37
029
S týmto mobilom neviem fotiť. Odfotim a vždy to zmení farbu, nedá sa nastaviť nič (alebo to len neviem). A potom, keď dám "širokouhlé" lebo chcem peknú fotografiu a scenériu tak to je mega nekvalitné (ako vidno na fotkách... Tu je random foto zo stanu....

Prílohy:

17615395050674380023151149731734.jpg
17615395050674380023151149731734.jpg 271.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.10.2025 - 05:36:07
04
arrow_leftrasto napísal:
Crosair teie fatky su ako zo serialu ***** zoblakov Majka z Gurunu😂

Ty nie, že si dysgrafik. Ty si už čisté dysko, dysko tancuj pri mne blízko! :)
A keby si raz stretol Corsaira tak sa zamyslíš a mu gratuluješ, že aké super fotky vie urobiť. :)
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 10:57:41
01
corsair a čo tí introverti, čo si chodili užívať ticho a kľud do Himálají? Tých môže dnes ebnúť :lol: Ja mám svoje "meditačné" miesto, kam síce občas niekto zavíta, ale keď sa kryjem džungľou tak som invisible :D

Príde chlap ku doktorovi.
- Pán doktor, nikto si ma nevšíma.
- Ďalší prosím!
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 12:51:54
03
Takúto nálepku by to chcelo na bagle. Prípadne v lokálnom jazyku :x
*edit: resp. "Mute" = nemý, alebo oboje
i.imgur.com
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 15:29:17
06
Oct 28, 2025
Public

89. deň tripu
Vyspal som sa nejak a pokračoval som. Hneď ma prekvapilo ako si Turci menia pôdu. Niečo ako zemiakový kombajn ale zbiera kamene, potom ich vysype vedľa. Tak robia z neurodnej neobrábateľnej pôdy pôdu pripravenú na pestovanie. V takejto mali hlavne stromy. Cestu som volil tak nejak krížom cez dediny, terén bol už zvlnený. Krajina veľmi poľnohospodárska. Kukurica, niekde už žali a niekde bola ešte zelená, všade kombajny na bavlnu a kosili, nakladne autá jazdili väčšinou len sbavlnou. Jedno osobné auto zastavilo, vyšli traja, a že poď na obed ku mne domov. Slušnosť a zdvorilosť káže dva tri krát najprv odmietnuť a ďalšia ponuka neprišla tak som pokračoval. Zotmelo sa. Na ceste boli policajti, už som vedel čo bude. A presne "prečo tadiaľto?" "Prečo nejdeš po hlavnej ceste?" A tak som sa spýtal, či je to problém, presne som videl čínsky a pakistanský vzorec. A oni, že nie, nech si len dávam pozor. Dali mi kelimok , vyzeralo to ako u nás predávajú "jogurtíky", vraj to je voda. Vypil som to a išiel som ďalej, asi za hodinu spoza chrbta som videl majáky, predbehli ma a zastavila dodávka "jandarma". Vyšiel najprv jeden a dosť podráždene som mu podal pas a odpovedal som mu tiež takým tónom. Dali ma do systému a upozornili aby som si dával pozor a nezabludil. Chcel som ísť aspoň 40km pred Kilis ale nakoniec som zbadal pekný flek pri rákosí, tak som ostal tam. 140km
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 09:05:18
032
Sledujem mapu. Takže už čoskoro sa kúpeš v mori? Poriadna zmena.
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 09:56:12
00
corsair mám dojem, že si nám chcel povedať nejakú pikošku keď vypadneš z Pakistanu...
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 10:33:27
14
Áno, policajti ma viezli a na ceste ležal ranený (zrazený) motorkár. Bolo to čerstvé a zbierali sa okolo neho ľudia. Odniekiaľ priniesli lehátko a dali ho naň . Policajti mali starosť, kedy sa uvoľní cesta a aby som nevystúpil z auta. Došiel nejaký naklaďák, ľudia dali zraneného na lehátku na korbu a odviezli. Šokovalo ma vtedy, že policajti, traja, chránili rešpektovaného hosťa namiesto podania aspoň pomocnej ruky alebo zaevidovania alebo hocičo... S takýmto prístupom jasné, že majú zero crime...
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 13:41:00
06
keyboard_arrow_up