My nemame tie informacie co mas ty. Nevieme aky mas najazd, nevieme co jazdis, nevieme ako jazdis, nevieme aky mas bicykel, nevidime to co ty, nevieme ako casto servisujes ani to v akom stave mas bicykel. Ked tvrdis ze ti hrkoce bowden v rame tak to pre nas znamena ze ti hrkoce bowden v rame. Ak ti necele 3 roky nehrkotal a teraz zacal tak sa najskor nieco zmenilo a zmenit sa mohla bud ta poloha bowdenu ci toho penoveho obalu alebo sa ten obal predral ci aspon ciastocne rozpadol. Zmenit sa mohlo i to ze si zacal jazdit nieco ine alebo agresivnejsie. Bowden ti moze klepat po rame i zvonku, po hlavovom zlozeni alebo po zadnej stavbe pri prehadzovacke. Buchotat vedia i bowdeny sami o seba. Ak ti nieco buchoce v rame tak to nemusi byt boden ale v rame nieco mozes mat (kamienok, vypadnuta gulicka z loziska ak si to nejak divne servisoval, srobka, vtip od kamaratov, nejaky zabudnuty nahradny diel - ja vozim nahradny
vyplet a
niple v rajdach napriklad). Ale hrkotat ti moze cokolvek ine - hlavove, vidlica, prehadzovacka, povolene osky ci capy atd.
Ak si si ale isty ze to je bowden tak ja byt tebou by som kupil tu ochranu trubicku, rozobral to a vlozil nove bowdeny a hadice do ramu i s tou novou ochranou.