Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak vrtat do ramu diery a upevnovat bowdeny binderkami to je ozaj rada hodna genia... :facepalm:
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 18:16:50
02
Napchal som priblizne do stredu trubky kusok umyvacej spongie, uvidime…
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 20:04:29
00
arrow_leftKaper napísal:
Tak vrtat do ramu diery a upevnovat bowdeny binderkami to je ozaj rada hodna genia... :facepalm:

:D fungovat by to fungovalo ale dufam ze vies ze to bolo cele az na prve dve vety ironia. Presne na toto su urcene tie navleky na bowdeny - aby to neklepalo v rame. A vidis ze ich ani nevyskusal a hlada ine riesenia. Chcel by som byt pri tom ked bude menit bowdeny a vyberat tu hubku z ramu.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 20:36:25
00
Banshee sa tej myšlienke vôbec nebráni 😁🤷🏼‍♂️

Prílohy:

IMG_0196.jpeg
IMG_0196.jpeg 198.68 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 04.11.2025 - 20:48:11
01
arrow_lefta-biker napísal:
:D fungovat by to fungovalo ale dufam ze vies ze to bolo cele az na prve dve vety ironia. Presne na toto su urcene tie navleky na bowdeny - aby to neklepalo v rame. A vidis ze ich ani nevyskusal a hlada ine riesenia. Chcel by som byt pri tom ked bude menit bowdeny a vyberat tu hubku z ramu.

precitaj si moj prispevok skor, kde pisem, ze tie navleky tam uz su… ak by tam neboli, samozrejme, ze by som ich tam dal
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 21:46:33
00
A ty si precitaj ten moj prvy prispevok tiez este raz. Tam kde pisem ze sa to moze vydrat, hlavne na tom mieste kde to klepe. A ak ti to napriek tomu ze to tam mas, je to dobre nasadene a neporusene klepoce tak to nebude bowden v rame co ti hrkoce.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 07:35:57
00
arrow_lefta-biker napísal:
A ty si precitaj ten moj prvy prispevok tiez este raz. Tam kde pisem ze sa to moze vydrat, hlavne na tom mieste kde to klepe. A ak ti to napriek tomu ze to tam mas, je to dobre nasadene a neporusene klepoce tak to nebude bowden v rame co ti hrkoce.

Pripustam, ze sa to mohlo predrat, ale za necele 3 roky? SIlne pochybujem, ale nevylucujem. Kazdopadne dnes rano do roboty mi to hrkalo opat aj s tou spongiou vo vnutri, ktora bud dostatocne nevystuzila priestor resp. to konkretne potrebne miesto v trubke alebo to hrka naozaj niekde inde... Ale skontroloval som uz asi vsetko. Dnes vecer to prejdem este raz od zaciatku po koniec bajku, ci som nieco neprehliadol. Inak absolutne netusim ako si mam poradit s hydrauilickym bowdenom (hadickou), s tym sa v pozdlznom smere neda pohnut viac ako +-2-3 cm, neviem si predstavit ako by sa dal ten stary navlek vytiahnut bez demontaze.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 08:18:37
00
My nemame tie informacie co mas ty. Nevieme aky mas najazd, nevieme co jazdis, nevieme ako jazdis, nevieme aky mas bicykel, nevidime to co ty, nevieme ako casto servisujes ani to v akom stave mas bicykel. Ked tvrdis ze ti hrkoce bowden v rame tak to pre nas znamena ze ti hrkoce bowden v rame. Ak ti necele 3 roky nehrkotal a teraz zacal tak sa najskor nieco zmenilo a zmenit sa mohla bud ta poloha bowdenu ci toho penoveho obalu alebo sa ten obal predral ci aspon ciastocne rozpadol. Zmenit sa mohlo i to ze si zacal jazdit nieco ine alebo agresivnejsie. Bowden ti moze klepat po rame i zvonku, po hlavovom zlozeni alebo po zadnej stavbe pri prehadzovacke. Buchotat vedia i bowdeny sami o seba. Ak ti nieco buchoce v rame tak to nemusi byt boden ale v rame nieco mozes mat (kamienok, vypadnuta gulicka z loziska ak si to nejak divne servisoval, srobka, vtip od kamaratov, nejaky zabudnuty nahradny diel - ja vozim nahradny vyplet a niple v rajdach napriklad). Ale hrkotat ti moze cokolvek ine - hlavove, vidlica, prehadzovacka, povolene osky ci capy atd.
Ak si si ale isty ze to je bowden tak ja byt tebou by som kupil tu ochranu trubicku, rozobral to a vlozil nove bowdeny a hadice do ramu i s tou novou ochranou.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 09:14:18
01
Tak vcera ma napadlo zdvihnut rit pri prejazde po ceste z "macacich hlav" a ľaľa - hrkanie prestalo! Takze hned bolo jasne, ze to islo niekde zo sedlovky. Mam odpruzenu BBB, kde je system pruzin a kadejakych medzikusov. Vecer som to rozobral, namazal vsetko a dnes rano do roboty uz nic nehrkalo. :party: Evidentne tam casom asi vyschlo mazivo alebo tam bola nejaka vola a muselo to nejak rezonovat o trubku sedlovky vzdy ked som sedel na sedle, pri miernom ohybe to zrejme prislo nejak do kontaktu s vnutornou stenou sedlovky. Zaujimave, ze toto som si cca stvrt roka nevsimol, resp. som za tu dobu asi fakt nesiel zo sedla po nejakom nerovnom terene... Takze bowdeny to neboli, zbytocne som tam pchal kusky spongie :) A nastastie som si usetril planovane peklo vymeny novych navlekov...
Zobraziť komentár 12.11.2025 - 08:12:29
01
keyboard_arrow_up