planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
ak uz mas striekacku a hadicku tak ti staci tento magura trn na odvzdusnenie https://www.bike24.com/p232693.html
miestny shop take nedrzi, len cely bleed kit za 30e
Neviem no, cital som take rozporuplne reakcie ze to zas nie su nejake silne brzdy, ze su slabsie ako slx/xt ale ze sa daju pouzit hrube 2,3mm kotuce. Ja som bol s curami spoko co sa tyka brzdnej sily len to ze s nimi furt su problemy a pridieraju mi kotuce.
4 roky som jazdil bez najmenšieho problému SLX M7100,pozerám,že aktuálna cena je fajn-ak by som sa mal z nejakými brzdami pajediť už by boli dávno v smetiaku:
Tiež nepotrebujem kopec vecí, ale chcem, čo je na tom ?♂️. To by sme zase skončili pri tom, že načo full, načo teleskopka atď.
Inak práve s SLX 7120 4 piestami som mal dosť problém s tým tuhnutím v zime. Ale asi by to chcelo skúsiť. Niekomu to moc nevadí, u mňa to bol dôvod na výmenu. Kúpil som ich niekedy v lete a po SRAM Guide som bol nadšený, lebo fungovali super. Potom prišla zima, 2 alebo 3 pády kvôli nepredvídateľnému chovania a šli na bazár. Teraz mám pár mesiacov kúpené Hayes Dominion, ale stále ležia v polici, lebo sa mi nechcelo ich zatiaľ nahodiť. Už až v zime keď nebudem moc jazdiť. Celkom som na ne zvedavý, lebo tu som čítal dosť rozporuplné info, ale kamoši čo majú chvália a keď som si ich pár krát skúsil tak super.
Kotúče sa ti pridierajú na oboch alebo len na tej, kde bola poškodená membrána?
So 7120 mam presne rovnakú skúsenosť, v teple paráda, dostatočný vykon, keď sa ochladilo tak páky zaberali podľa nálady 😅 skúšal som rôzne finty co som našiel na nete a nepomohlo nič tak išli z domu.
zaujimalo by ma, že ci niekto pravidelne servisuje caliper - piesty a tesnenia premazava s tym lubrikantom "DOT friendly grease", že ako sa to sprava v zime ? teda ci to zlepsuje chod tych brzd alebo naopak
No a ja prave jazdim mtb primarne jesen/zima takze taketo chovanie brzd ma solidne irituje.
volodaj
Viacmenej na oboch ale na prednej to nie je take markantne. Prednu som zarial nerozoberal. Zadna na tom bola ale vzdy horsie. Vzdy ked som prisiel domov po jazde som skusal rukou tocit kolesom a neurobilo ani pol otacky. Samozrejme to pocut ked tlacim bike v panelaku tak to vydava taky ten vrzgavy zvuk. A tiez tomu napoveda ze mne zadne platnicky miznu pred ocami a to tu dole zas tolko nebrzdime.
Uz som si ale zvykol na silu 4piestov a dokazu ma zastavit aj na mieste v strmom klesani co bolo s 2 piestami SLX pomerne tazke (m675)
Presne-ja píšem moju skúsenosť-SLX 2-piesty,4 sezóny žiaden problém.
Platničky tie najlacnejšie Shimano,vpredu lacný Shimano lotúč 203 mm,vzadu 180 mm.
Na trail bike na vozenie po MK fakt netreba viac
no ja som mal kopec dvojpiestov a potom hope s X2 prasatami, , koli zjazdu z hole už šlo dopredu prasa Sram guide na hope pačke.. funguje to skvele aj ked výkonu pridali 4 piesty len cca 10%..... žiadne suchanie ani problemy s piestami už 5tu sezonu...( 1,5sezony so sram prasatom... len cističom vystriekam pri výmene platní)
s dotkou žiadny problem ani v zime..... tot koniec hlásenia.. mne sa celkovo dotka lubi viac ako olej... pri všetkých SH olejových brzdách je rovnaký problem v zime... od starej ddeore 505 rady cez slx, XT rady po XTR 988 čo som jazdil...
4piest išiel dopredu pretože už som bravčok a zjazd v lete z hole 850vm na 4km dal kotuču zabrať
apropos shitmano... podla videi, nove brzdy presli nielen na novy olej ale aj na "resin piesty"
ktore sa farbou podobaju na cierne nahradne bakelitove z ebayu.. cize takto neoficialne uznali ze pouzivaju smejdovy material.
Tak som nasiel docasne riesenie kym nevyriesim vyber. Este to chce otestovat vonku. Dobre ze som nepredal este stare mtb kde sla hadica zvonku. Odvzdusnil som a vyzera ze to bude ok. Sice len 2 piest ale vzadu to nie je take kriticke.
No a fakt treba ten olej menit. Prikladam fotky toho co som vytiahol zo starej slx
mozno by som chcel prednu brzdu s nastavenim "kick point" - ci ako sa to vola, proste kolečko u sram a nejde mi do hlavy preco na B-D je brzda(packa a caliper) ultimate lacnesia nez len "packa". vidla je SID select
Ja som bral G2 Ultimate, rozdiel oproti RSC je, že páčka je karbónová a "točí sa" na ložisku. RSC má páčku hliníkovú a točí sa na bushingu. Cena 46,50€ je super ale treba brať do úvahy, že v balení chýba objímka na upevnenie brzdy na riadítka. Ale aj s týmto výdavkom naviac mi to príde ako super kúpa. V lete som bral prednú a zadnú, balené to prišlo v sáčkoch a úplne bez problémov. Pri kúpe zadnej by som si dal pozor na dĺžku hadice, lebo sa mi zdá, že tam majú na výber už len 1450mm dĺžku, čo pre niektoré rámy môže byť krátke. A nové banjo potom stojí cca 50€ a to už sa tak neoplatí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.bike24.com/p232693.html
miestny shop take nedrzi, len cely bleed kit za 30e
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/kotucove-brzdy/mtb-kotucove-brzdy/shimano-slx-br-m7100-hydr-zadna-brzda-post-mount-1700-mm-had-plat-g03s-p87327.html#reviews
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/kotucove-brzdy/mtb-kotucove-brzdy/shimano-slx-m7100-hydr-predna-brzda-post-mount-1000-mm-had-platnicky-g03s-p87326.html
savings Shimano SLX M7100 hydr. predná brzda, Post Mount, 1000 mm had. + platničky G03S
71,99 € savings
MOC 129 €savings Shimano SLX BR-M7100 hydr. zadná brzda, Post Mount, 1700 mm had. + plat. G03S
75,99 € savings
MOC 129 €Inak práve s SLX 7120 4 piestami som mal dosť problém s tým tuhnutím v zime. Ale asi by to chcelo skúsiť. Niekomu to moc nevadí, u mňa to bol dôvod na výmenu. Kúpil som ich niekedy v lete a po SRAM Guide som bol nadšený, lebo fungovali super. Potom prišla zima, 2 alebo 3 pády kvôli nepredvídateľnému chovania a šli na bazár. Teraz mám pár mesiacov kúpené Hayes Dominion, ale stále ležia v polici, lebo sa mi nechcelo ich zatiaľ nahodiť. Už až v zime keď nebudem moc jazdiť. Celkom som na ne zvedavý, lebo tu som čítal dosť rozporuplné info, ale kamoši čo majú chvália a keď som si ich pár krát skúsil tak super.
Kotúče sa ti pridierajú na oboch alebo len na tej, kde bola poškodená membrána?
volodaj
Viacmenej na oboch ale na prednej to nie je take markantne. Prednu som zarial nerozoberal. Zadna na tom bola ale vzdy horsie. Vzdy ked som prisiel domov po jazde som skusal rukou tocit kolesom a neurobilo ani pol otacky. Samozrejme to pocut ked tlacim bike v panelaku tak to vydava taky ten vrzgavy zvuk. A tiez tomu napoveda ze mne zadne platnicky miznu pred ocami a to tu dole zas tolko nebrzdime.
Uz som si ale zvykol na silu 4piestov a dokazu ma zastavit aj na mieste v strmom klesani co bolo s 2 piestami SLX pomerne tazke (m675)
Platničky tie najlacnejšie Shimano,vpredu lacný Shimano lotúč 203 mm,vzadu 180 mm.
Na trail bike na vozenie po MK fakt netreba viac
s dotkou žiadny problem ani v zime..... tot koniec hlásenia.. mne sa celkovo dotka lubi viac ako olej... pri všetkých SH olejových brzdách je rovnaký problem v zime... od starej ddeore 505 rady cez slx, XT rady po XTR 988 čo som jazdil...
4piest išiel dopredu pretože už som bravčok a zjazd v lete z hole 850vm na 4km dal kotuču zabrať
apropos shitmano... podla videi, nove brzdy presli nielen na novy olej ale aj na "resin piesty"
ktore sa farbou podobaju na cierne nahradne bakelitove z ebayu.. cize takto neoficialne uznali ze pouzivaju smejdovy material.
No a fakt treba ten olej menit. Prikladam fotky toho co som vytiahol zo starej slx
https://www.bike-discount.de/en/search?p=1&q=sram%20g2%20brake&o=7&n=48&vendor=SRAM
Oni tam majú ešte nejaký rozdiel v stremeni, aj keď netuším že aký - riešil som to keď som zničil páčku na G2 RSC