.... a nielen nohy.... v podstate cely zensky clovek
29.12.2008 - 23:08:12
00
.... a nielen nohy.... v podstate cely zensky clovek


...v podstate mas pravdu.
29.12.2008 - 23:14:07
00
Toto som u zien nikdy nechapal a ani nechapem.Tak chlpate nohy by ste nikdy nenosili,ale ruky s chlpami to je pohoda...Hlavne u tmavej zeny to vyzera otrasne.Hladka koza je zaklad kultury.


Ja som narážala na depiláciu...holenie u žien predstavuje riziko,že chlpy tmavnú a hustnú..depilácou a epiláciou jemnejú...preto by som si ruky nikdy neholila... :wink:

By si sa divil,koľko žien má ešte chlpaté podpazušie..takto len :shock: -mím...a na tom tuhý dezodorant,vyzerá to dosť "vábne"...
29.12.2008 - 23:42:42
00
Ano depilacia je ina liga ako holenie.Je to sice troska uz surovost,ale vsak pre krasu treba aj trpiet ne... :lol:
No chlpate zeny som naposledy videl za totaca na kupalisku...bueheheee :P
29.12.2008 - 23:45:52
00
Som dostal pod stromcek kozku z kralika, opasem si ju okolo pasa, prave som vyhodil vsetky obleky do kosa, zajtra vyrazim do prace len tak, naturisticky, neoholeny a umyty v miestnom potoku... vari ja som nejaky metrosexualny buzik? V banke ma urcite pochopia... :mrgreen:
30.12.2008 - 01:21:47
00
Opice patria do lesa nie na bajk... 8)

a prave preto jazdim na MTB .... :mrgreen:
30.12.2008 - 04:49:38
00
JoKo: beriem mircov argument pre oholené nohy, ale ja sa snažím jazdiť v dlhej alebo 3/4 lycre kým ma horúčavy nedonútia od toho upustiť... to ale u mňa znamená prechod na iné aktivity, ja asi od 25 st. nefungujem (však tuleň - to nemám zo srandy, niečo to odráža), tá chráni ešte lepšie (to som zistil už za raných horolezeckých čias v shitových kikirikí elasťákoch, že lycra má "istý level nepriestrelnosti").

"civilizačné" argumenty neberiem - v Strednej Európe keby ste sa aj rovno neumývali (o čom tu z mojej strany nebola reč) tak smrdieť začnete tak po 24 (prudké leto) - 72 (zima, neprekúrený suchý byt) h. (Druhá vec je, že skoro hneď po spotení máte "blbý pocit", to máme všetci, však aj zviera sa ide vymáchať, aby mu kryštáliky NaCl v kožných záhyboch nezodrali kožu! Navyše sme na tento pocit aj "kultúrne naučení", prípadne "mediálne naprogramovaní", čomu v rôznej miere podlieha každý, ale je tu samozrejme nejaká nevyhnutnosť na jednej strane a nejaké podliehanie patlaniu na druhej.) Deteregenty (od mydla po saponáty) slúžia v podstate len na rozpustenie mastnoty, princíp č. 1 je aj tak zriedenie, takže pokiaľ nie ste zadžubaní niečím mastným a na to naviazanými ďalšími vecami (pričom zďaleka nie všetko je rozpustné v tukoch) tak naozaj tá voda z potoka stačí! (Stačila celú históriu vývoja života na Zemi... na čo asi tak nás evolúcia nastavila? A to už nespomínam čo tie deteregenty porobia v environmente... došlo to tak ďaleko, že v bežných mestských odpadových vodách sú celkom slušné obsahy napr. brufenu a pod., myslím, že toto nie je stav, kam sa mal ekosystém planéty dostať!)
Dudo - to je o tom, že keď musíš, tak musíš, ale má to nejaký mimimálny rozsah a nejakú "nadprácu".
triki - "Hladka koza je zaklad kultury." - závisí na definícii kultúry, ja beriem tú archeologickú :) ale u takej ako asi ty myslíš by som radšej postavil za základ poznanie (a nevyžadoval by som šťanie proti vetru evolúcie)
skúsim ešte raz: v pote sa okrem odpadových látok (napr. močovina - mimochodom nesmrdí, lahvina u mňa k pričuchnutiu) a solí vylučujú aj nejaké tie ďalšie veci. Mnohé z nich sú biologicky odbúrateľné (mikroorganizmami - a tie ak sa namnožia tak to začne smrdieť, ale na to sa stačí v primeraných intervaloch opláchnuť, tie potvorky aj tak na svoju robotu potrebujú asi 24 h kultivácie) a mnohé majú inú funkciu, napr. biosignalizačnú. Čiže prispievajú k "dorozumeniu a porozumeniu" a celkom zaujímavé je, že značnú časť z nich máme spoločnú s inými zvermi - napr. aj preto pes vie odhadnúť stav v ktorom sa človek nachádza (a niektorými vašimi "kultúrnymi nánosmi umelých smradov" môžete spôsobiť nedorozumenie nielen so psom...). Samozrejme že to má vplyv aj na medziľudskú komunikáciu a že vaše "úpravy" narušujú to, čím sme v tomto smere vybavení. Inak povedané niektorí ľudia nám "voňajú" a niektorí nie, ale opakujem, nehovorím o tom, že "nevoňanie" sa týka 50ročnej obtlstlej mordy ktorá sa 3 dni neumyla - to isteže tiež, ale to je absolútne extrémny prípad!!! Tieto signály o ktorých hovorím, vlastne "necítite", nevnímate vôňu/smrad, ale "máte tušáka" že napr. "tejto som asi celkom sympatický" alebo "hentomu nemá význam nič skúšať vysvetľovať" alebo "on je na konci so silami". Doplnkové info. Pokiaľ to zmyjete prv ako organizmus vylúči dostatok signálnej látky, tak signál proste "neprejde" a napr. darmo budete vysvetľovať že "dnes sa necítim dobre", uveriteľnosť bude znížená, lebo to prerazíte smradom nejakej rastliny alebo špeciálnej žľazy nejakého iného živočíšneho druhu, ktorý u toho druhu možno signalizuje "dnes by som šukal ako démon Kabuki" ale pre ľudský systém vyhodnocovania signálov je nečitateľný (alebo podáva falošnú info) a tak ďalej.
Jedna z funkcií ochlpenia napr. špeciálne pod pazuchami je tieto pachy zadržať aby stačilo signálnej látky menej a tým signál nastúpil skôr a vydržal dlhšie - toto totiž nepracuje nejako obzvlášť rýchlo.
Mimochodom, napr. zabránenie poteniu antiperspirantom znamená, že držíte v sebe aj veci, ktorých sa organizmus chce zbaviť - musíte to potom napr. vyčurať, čím zaťažíte nad normál obličky, narušíte si tým termoreguláciu - organizmus sa ochladzuje tým, že sa odparuje vrstva potu na vašom povrchu, atď. Takže robiť z komerčne natláčaných praktík "štandard"... eeehm... skrátka, mal by platiť princíp rozumnej primeranosti.
Záverečný dovetok - skúste niektorí v uvažovaní nemyslieť len v mantineloch, lebo medzi tými mantinelmi je spravidla nejaké ihrisko, na ktorom sa odohráva realita. Medzi zasratým bezdomovcom (do TAKÉHO stavu sa napr. zdravý pračlovek nikdy nedostal - každé zdravé a "nesignalizujúce" zviera je čisté a z hľadiska svojho systému vyhodnocovania pachových signálov "neutrálne", teda "bez chuti a bez zápachu") a vymydleným odchlpeným navoňavkovaným metrokurevníčkom je sakra široký rozsah medzistavov!
30.12.2008 - 08:50:53
02
hlavne aby rec nestala :D
30.12.2008 - 10:43:55
00
tuleň, ty robíš doktorantúru na PhD. ???? velice hezkáááá práca....... :lol:
30.12.2008 - 11:00:18
00
vlastne by som zabudol este na jeden darcek, ktory som si sice doprial tak trochu sam ale aj to sa snad rata, su paradne, tenke ale ruku drzia v teple a suchu, lyzoval som v nich cely den uplna spokojnost.

Prílohy:

IMG_0307.jpg
IMG_0307.jpg 429.1 KiB thumb_up0thumb_down

30.12.2008 - 11:11:12
00
myslim ze som sa zamiloval :shock: to su ine je*y :shock: :shock:
30.12.2008 - 12:18:37
00
Aj mne sa hned pacili ale v obchode mali posledne a panicka mi povedala ze ich uz nerobia tak neviem. mozno na skladoch
30.12.2008 - 12:25:30
00
tuleň, ty robíš doktorantúru na PhD. ???? velice hezkáááá práca....... :lol:

celé si to citovať nemusel :)
PhD. mám dlhé roky za sebou (si pozri vek), onedlho ma očakáva habilitácia...
Kopu z týchto vecí rozoberá práve už spomínaný Desmond Morris vo svojich "opičích" knihách (Nahá opica, Lidský živočich) kde naozaj nešetrí "bežnú komerčno-konzumnú populáciu" a dosť presvedčivo tam ukazuje do akej prdele sa časť populácie pchá úplne dobrovoľne (ako hovorí jeden kolega, blbosť spôsobuje blaženosť). Našťastie tam vidí aj isté východiská. Inak by to bolo na mašľu.
30.12.2008 - 12:31:10
00
to uz habilitacka? ... mna cakaju Bc. statnice :mrgreen:

to tulenik: ((Mimochodom, napr. zabránenie poteniu antiperspirantom znamená, že držíte v sebe aj veci, ktorých sa organizmus chce zbaviť - musíte to potom napr. vyčurať, čím zaťažíte nad normál obličky))

ono sa tie oblicky nezatazia alebo zatazia velmi minimalne, pretoze clovek sa poti celym telom, a to najviac na dlaniach, na chodidlach, tvarovej casti a chrbte a aj ustami. .... takze ono to tie oblicky tolko nezatazi. Oblicky by to zatazilo v pripade dehydratacie. Ak je leto a teplota vzduchu v tieni sa pohybuje okolo 30°C organizmus sa poti ovela masivnejsie, ale pritom vylucuje take iste mnozstvo nacl a pod veci. ako napr ked je stupnov iba 15. Je to tym, ze koza sluzi na ochladzovanie cloveka a chaldiace medium je voda.
Pokial sa jedna o veci ktore si vsetci pchame pod pazuchy - rozlisuju sa dve: deodorant (maskuje "smrad" potu), antiperspirant: zabranuje tvorbe potu. Kedze sa cez leto vyluci viacej toho potu aj pod pazuchami, tieto mikroorganizmi sa tam maju ako v raji. Nieje nic lepsie ako nevetrane mokre a teple prostredie. Preto po osprchovani sa stav vráti po par hodinach. BTW, a tom "zvieracom" pachu, ktory skryte vnimaju aj ludia, tak ten sa tvori na miestach kde sa clovek poti, ale aj za usami a na krku.
30.12.2008 - 13:36:33
00
Koniec koncov každý vie kade mu toho uniká najviac a koľko :) a samozrejme ak tomu zapcháš podpazušie, nájde si to cestu inakade, len to trvá dlhšie. Závisí už potom na podmienkach a stave organizmu, čo sa stane. Inak s tým množstvom vylučovaných látok nemáš celkom pravdu - je pravda že v lete je prioritné dodať na povrch tela dostatok vody na jeho ochladenie, a preto sa koncentrácia potu znižuje, ale zas pri 15 stupňoch ti nehrozí, čo sa mi už tiež podarilo, že by si si "nakryštalizoval" na sebe (resp. na odeve) viditeľné povlaky tých záležitostí vrátane asi 1 mm veľkých kocočiek NaCl (to bola iná divočina)! Spravidla ťa do krvi oderú už podstatne menšie kúsky... milá to vstupná brána kadečoho nepekného. Preto v lete by som povedal že je dosť vhodné mazať kožné záhyby kde môže prichádzať k treniu, sú na to tie kadejaké ritné krémy, ale v núdzi stará dobrá Indulona... no a my chlapi to máme sťažené tým, že gule sa holt musia chladiť a preto sú samý záhyb.
Leto nenávidím a faktom je, že pod sprchou končím x-krát denne, ale ani póroštupľovače ani smradoodstraňovače nepoužívam.
Ochlpenie, ktoré Homo sapiens ešte má, sa inak strategicky zachovalo presne tam, kde má z hľadiska pachovej signalizácie najpraktickejšiu funkciu. Teda, samozrejme, ako som už spomenul, podaktoré ochlpenie má aj "filtračný" význam (nos - prach, šuška - parazity).
Napadli ma ešte 2 knihy kde sa dá nájsť niečo o škodlivosti prehnanej (samozrejme aj nedostatočnej) hygieny, Člověk mezi životem a smrtí a Člověk na pokraji svých sil. Keďže sa to zaoberá aj prežitím v prípade nehôd, možnosti samozáchrany v prípade úrazu, pobytu vo voľnej prírode a pod. tak si myslím že by mohli byť pre širokú pospolitosť zaujímavé.
Nedoceneným faktom napr. je, že najlepším očkovaním je - prekonaná choroba... rozhodne by som to neskúšal so žltačkou :) ale u niektorých bežných alimentárnych infekcií ako salmonela a spol. to tiež celkom funguje, poznám chlapíka - bývalého cykloturistu a horolezca Johnyho Vlasáka, a ten sa "očkoval" proti týmto nepríjemnostiam tak, že sa hral so sliepkami (ktoré pokojne prežijú v hovnách) a následným fekálno-orálnym prenosom, teda po tom, čo si pohladkal slepicu, sa neumytými rukami nažral. Evidentne mu to fungovalo, lebo Rumunsko, Albánsko či Turecko prežil bez následkov. (Prosté využitie faktu, že je lepšie sa posrať doma, ako v končinách s neistým zdravotným zabezpečením.)
30.12.2008 - 21:25:32
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Kozmetika)
keyboard_arrow_up