v poslednom vylepseni FW je nejaka blbost


V poslednom FW koloráda je blbosť to že pri zapnutí ide teplomer od nuly,
samozrejme smerom hore, keďže je pri bytovej teplote, potom klesá dole ak som vonku.
Pri poslednom výjazde som ho zapol. Teplomer vybehol na cca 15 st. C, a potom pomaly klesal až na -1 st. C, čo stále bolo veľa keď bolo asi -5. A toto sa udialo asi tak počas troch hodín. Superpresnosť meracieho zariadenia. Holt kalibrácia a certifikát k tomu nie je.

Starý Legend mal dopredu doprava doľava rýchlosť a monodisplej. A to som ešte rád že FW v tom Garmine nie je od veleslávneho giganta.
30.01.2009 - 14:57:04
00
fakt moja poslednapoznamka ku kaloriam.
asi si tu mylite trosku fakty. to co sa v dsporte povazuje za spalene kalorie je vlaste energia svalov a srdcovocievnej sustavy ktoru musi clovek vynalozit. a je to jedno cije to na zaklade prace po drahe alebo tocenim na mieste alebo potenim v saune. skratka pri aktivite musis vynalozit urcitu pracu a tomu umernu energiu.
Omnoho dolezitejsie je akym sposobom vynakladas tu energiu, ci ides na cukry, tuky, volne nadoraz aerobne....
blbe je ze spotrebovana energia sa da asi tazko odmerat nejakym externym geretom, tak jeden vyrobcal to odvodzuje od tepov a narocnosti sportu (teda aku velku skupinu svalov zapajas) iny zasa od inych parametrov.Garmin v edge 705 zjavne stavil na to ze to mas pouzivat na biku a este k tomu vonku (a ked inak mas na to iny geret) a teda presudo meranie spotrebovanej energie spravil ako substituciu cez prejdenu vzdialenost na zaklade gps plus intenzita treningu podla tepov, hold potom to vyzera tak ze ked vypnes gps, nepalis ziadnu energiu... aspon tak sa mi to javi. Preto si myslim ze pocitanie spalenych kalorii nepriamymi metodami su hovadiny a je to to posledne coby som si pocas treningu vsimal.
tymto koncim vyjadrovanie sa k kilokaloriam, hoci by som sa ajmilion krat mylil
30.01.2009 - 17:59:57
00
laco keďže som kryštalograf tak som v podstate aj tak trochen fyzik ... :P
celé meranie kJ čímkoľvek takýmto obsahuje o.i. stádo bulharských konštánt (napr. sa predpokladá, že reálne vykonaná práca je asi 1/4 "spálených" kJ, teda účinnosť človeka je asi 25 %) takže je to naozaj len približné

Slavomir: termočlánok holt zmeria teplotu tela prístroja. A ak si na slnku tak -5 nebudeš mať nikdy (maybe po dlhšom zjazde).
Daj ho do tej normalizovanej meteo búdky a potom porovnávaj :)
30.01.2009 - 19:41:08
00
Tulenik: Uz som sa bal ze sa ma nikto nezastane (myslim tym ten prispevok so vzorcami na podporu tvrdenia ze praca je sila po drahe, ci uz je teleso cinka, alebo clovek sam, svaly musia posobit tou silou zo vzorca po nejakej drahe. Samozrejme ide o energiu ktoru treba naviac ku energii bazalneho metabolizmu.

Fyzika je fajn :)

BTW: Myslim ze zaciatkom roka vysiel novy FW pre Edge 705, mozte skusit, co sa zmenilo...
02.02.2009 - 13:22:54
00
ospravedlnujem sa, ale nechcel som aby sa diskusia velmi vyhrotila, ale kazdy si moze povedat svoj nazor. urcite maju v fyzici s tou drahou v podstate pravdu, ale neda sa to uplatnit vseobecne, ked sa neda draha presne zmerat. potom to podla mna vychadza z tepovej frekvencie a vo vopred prednastavenych udajov v meranom pristroji. podla toho v akych pasmach tepovej frekvencie sa pohybujes tak sa da orientacne tvoja energia vypocitat. kazdy ma zadane ine udaje a preto nebude energia urcite rovnaka. ja som skor chcel upriamit pozornost hlavne na rozdielnost merania prave u garmina a ostanych pristrojov co som vlastnil. garmin vyhodnocuje energiu z gps vzdialenosti a ostatne s tepovej frekvencie. kazdy si musi najst preto pristroj ktory mu viac vyhovuje. u garmina, by som preto uvital moznost ak nie je mozne prijat gps signal aby to meral ako napr. polar, suunto, sigma.... .

dakujem
03.02.2009 - 21:09:01
00
dobry den, potreboval by som poradit. spravil som upgrade z ver. 2.5 na 2.7. najprv mi to neslo rozbehat , ale ked som vybral pamat. kartu tak sa to rozbehlo. mam ale problem od vtedy mi to nechce citat kartu. vymenil som aj za iny typ karty a spravil som znova upgrade a nic nepomohlo. pc po pripojeni pise ze mam vlozit kartu a potom formatovat, ale ked to chcem spravit nic sa neudeje.ak by vedel niekto poradit, dakujem.
27.05.2009 - 10:57:08
00
Zdar,
mám problém , pár krát (začal len nedávno, dovtedy fungoval normálne) mi pulzák na 705 "strieľa" pulz kade ľahšie---od 200 a vyššie v pohode mi ukazoval pulz 230-240.
Vypnutie a pod veci mi nepomohli. Nerobí to vždy.
Na druhý deň zas ukazoval väčšinou normálne.. a potom zas z ničoho nič strelí 180 pulz a mohlo byť max 130-140....
27.05.2009 - 11:24:54
00
ulzák na 705 "strieľa" pulz kade ľahšie---od 200 a vyššie v pohode mi ukazoval pulz 230-240.

Tiež som sa s tým teraz stretol, u mňa bol problém v kontakte hrudného pásu s telom. Keď som to v potoku trochu navlhčil, problém zmizol.
27.05.2009 - 11:38:20
00
no "mažem" takmer vždy aj jemne vodu (pred tým som mal Sigmu tak s tým mám skúsenosti že musí byť vlhkosť).
Terazky skôr ukazuje lepšie ak ho len nasadím a idem. Alebo sú sliny nesprávne mazivo ?
27.05.2009 - 12:21:34
00
Zdar,
mám problém , pár krát (začal len nedávno, dovtedy fungoval normálne) mi pulzák na 705 "strieľa" pulz kade ľahšie---od 200 a vyššie v pohode mi ukazoval pulz 230-240.
Vypnutie a pod veci mi nepomohli. Nerobí to vždy.
Na druhý deň zas ukazoval väčšinou normálne.. a potom zas z ničoho nič strelí 180 pulz a mohlo byť max 130-140....


stalo sa mi to zatial 2x a to pri startoch maratonov
- vsimol som si to doma v TC ze Max heart rate 250bpm bola to taka spicka iba par sekund po starte- viem ze signal je kodovany ale mam pocit ze to chytalo aj pas niekoho ineho
este ma napadol aj snimac cipov - na sele sice boli ale na vlkohrone nie - tak asi nie

doteraz mi to nerobilo ale pred cca mesiacom som natiahol novy fw - takze mozno bug
27.05.2009 - 15:32:29
00
hh aj ja sa pridam s jednym problemom :D
ja som zaplnil celu pamat pristroja 512MB a teraz mam problem ked ju chcem premazat, napriklad vyjazdy starsie ako 1mes. Pristroj nevypise ziadne hlasenie o uspesnom zmazani a ani nic podobne a dokonca vyjazdy nezmaze...
Nevadilo by mi to lebo udaje by sa mali prepisovat ale problem je so synchronizaciou udajov s PC, odkedy je plna pamat udaje sa do PC stiahnut nedaju aj ked vypise hlasenie o uspesnom ukonceni aktualnizacie v TC :(

Strasne ma to sere... nema niekto nejaku vychytavku, bez toho aby som to musel natvrdo odstranit cez adresarovy system Garmina lebo este doresem nejake registre.
27.05.2009 - 17:23:07
00
riso_ke: skus (predpokladam ze mas windows doma) ked si pripojis edge k pc spravit checkdisk pametovej karticky, mozno je tam nejaky neporiadok, aj mne sa to raz tak ukazalo ale vsetko fungovalo ok a po chceckdisku to neotravovalo

jakub023: ked sa zaplni interna karticka je to problem s ktorym si samotny pristroj nemusi poradit, ja by som najprv odmazal po pripojeni k pc ne prislusnom "disku" nejake "zbytocne" udaje a potom si zorganizoval spravu map tak ze mapy by som daval na extra karticku a internu pamat pristroja by som nechal na ukladanie dat. Napriklad mozes presunut na svoj disk subor gpsmapupp.img co su mapy - tym sa uvolni priestor a potom si cez edge zmanazujes zaznamy a ked sa najde volne miesto vratis subor s mapamy spat. Samozrejme dobre si poznac kde aky subor bol, ak nie si v tom doma. alebo este lepsie cely obsah disku - alias internej pamate garmina si zazalohuj do pc skopirovanim. Takto ziadne registre ani nic podobne nepokazis. (v podstate mozes manipulovat s tcx subormi v history, gpx subormi v prislusnom adresari a nahranymi mapami v subore co som popisal vyssie - ten je tusim v adresari garmin, ine veci radsej nerus;-)

falosne cisla o tepoch - ja som to maval casto na polari. Najme ak dres ci niektora vrstva oblecenia bola vyprata v avivazi. ak to doteraz nerobilo a zacina to coraz castejsie robit, zacal by som uvazovat o skontrolovani baterky v pase pulzmetra. vacsinou sa mi taketo problemy ukazovali ked som mal viacero syntetickych vrstiev na sebe alebo ked dochla baterka. firmware mam najnovsi, zatial u mna je vsetko v poriadku.

rasto
28.05.2009 - 08:11:17
00
Zdar,
mám problém , pár krát (začal len nedávno, dovtedy fungoval normálne) mi pulzák na 705 "strieľa" pulz kade ľahšie


mne to robil POLAR,
stačilo odpojit gumený pás od snímača ....
"vyprať" ho v čistej vode aj ten snímač - hlavne kontakty,
voľne vysušit a všetko funguje
slaný pot asi robí "svoju robotu" dobre
01.06.2009 - 14:08:46
00
je to delo , nerieš a kupuj :!: :!: :!:
01.06.2009 - 14:23:39
00
Ahojte, mam Edge 705. Pred nedavno som ho spojil s PC, registroval ho cez internet a hura posielat z Garmina do PC a naopak mapy a prejdeme jazdy. Priznam sa poriadne neviem, co som kam poslal (mal som pocit, ze nikam nic), no teraz nie je na mape tolko udajov. ked som v lese neukazuje mi to vobec turisticke mapy a znacky -cervena, modra, atd.. Nastavenia/smerovanie/ mam bicykel. Nastavenia/mapa/Nazov mapy sa nezobrazuje nic.
OTAZKA: AKO SI ZNOVA REFRESHNEM TOPO2 v mojom Edge 705? dakujem.
03.06.2009 - 22:47:28
00
keyboard_arrow_up