snad budem mat tento ram, je pouzivany a aj zvarany na zadnej stavbe ,ta vodorovna trubka ( jedna z nich )
a ja s pytam , co s tymto ramom spravi vidla RS tora 302 coil 100 mm ked je v specifikacii toho ramu uvedene nieco ako 80-130 mm na predne vidlice a ked bol posledne jazdeny na 150 mm vidlici ?
posledný komentár: 24. 4. 2013 o 21:23
takze cisto teoreticky aj ked vsetky parametre budu nizsie , moja vaha , jazdne praktiky budu jemnesie ( enduro vs XC ) ale vidla bude vyraznejsie nizsia ( 150 vs 100 ) , nemozem tomu poskodit ?
a k tej praskline: what goes around comes around...
kto druhému jamu kope, sám do nej spadne...
ak si myslis ze som sa ojbkal pri kupe ramu tak mas smolu pretoze som to kupoval s VEDOMIM ze je zvarany , takze prosim vysvetlis mi tu posmesnu vetu v tomto pripade ??
alebo len drzis stranu niekomu kto zlahcoval to ze je ram iba trosicka prasknuty ale vlastne to vobec nevadi ?
2warzone : ahh uz sa stalo ale verim v to ze bude odost lepsi ako ten hnoj od haiu co mam teraz ....
ja som napisal co som napisal preto ze niekto absolutne zlahcoval ze ten ram je poskodeny a moze viest k urazu to poskodenie
ja som kupoval ZVARANY ram a nie TROSICKU PRASKNUTY a tomu bola prisposobena aj cena a bola vyrazne nizsia nez spominany hostapler tak o co ti vlastne ide , ja viem o co , ten co to predaval je kamos a ty musis silou mocou chranit svojich aj keby to co robia vlastne odporocvalo tvojim principom , ale vidim ze ich dost nizko postavene takze nejaku trosicku prasknuty ram ta predsa nemoze rozhodit
a uz mi nespamuj do mojho vlakna ak nemas co povedat .....
ten trosicku prasknuty ram bol dodatocne dostatocne vystužený, čo je myslím rovnako dobré riešenie ako zváranie ak nie lepšie...
navyše rám čo si si kúpil bol jazdený na vidlici s väčším zdvihom ako povoľuje výrobca a to nie je žiadne 80-130mm či čo ale použitie zdraviu nebezpečné (v niektorých prípadoch aj životu nebezpečné) a tým strácaš akúkoľvek záruku, že ten rám ešte niečo vydrží
tu nikto nikomu nenadŕža, len objektívne fakty
...ak je to vec slova, tak musis ty vediet aky je to kamarat... ale ja by som si to predsa poistil papierom, kedze u nas z pravneho hladiska slovna dohoda vela neznamena...
inak k tomu čo si sa pýtal som ti napísal svoj názor, ale sám si nás presvedčil o tom, že reagovať bolo zbytočné...
Predpokladám že teraz bude znova štekavo reagovať a minimálne rozprávať o sprisahaní voči nemu.
O istých veciach sa s istými ludmi asi nedá diskutovať. Existuje ban. Žeby aspoň nejaké riešenie? hehe
Je tu fakt s ním až príliš zbytočne dusno.
k tomu banu : kludne chlapci ,ja nie som taky co stale z vlkmi vyje, cize mozem byt pre niekoho dost neprijemny a presvedcili ste ma ze je to tu iba o rovnych a rovnejsich ...
s tymto uplne suhlasim bratovi teraz praskol 2. krat scott high octane.......
ja by som zlomeny bike vzivote nekupoval
Čo sa tyka zvarov, tak predsalen ten zvaraci proces tej hlinikovej zlatine moc neprospieva často dochadza k prehriatiu a oslabeniu. Cely zvar byva dostatočne pevny ale prechod kraja zvaru už na ram nema taku pevnost. Ale velmi zaleži aj kto to zvaral a ako to bolo zvarane.
A podla mojho nazoru Rišov bike mal tu presknutu čast vyriesenu velmi dobre, ak si dobre pamatam tak to tam nebolo zvarane ale uchyteny dalši material pomocou šrobov.