Mam Trek 4500 s vidlou RS Judy TT (pruzina/elastomer) a rozhodol som sa to vymenit za nieco lepsie. Jazdim vatsinou v lese a nie na asfalte. Moja vaha je 85 kg.
Tu su moji kandidati:
1. Rock Shox Tora 318 Solo Air 2008 ((220.22 €)
http://www.bikesport.cz/sk/vidly_88/rock-shox-tora-318-solo-air-2008_1149
2. Rock Shox Tora 302 Solo Air 2008 (137.09 €)
http://www.bikesport.cz/sk/vidly_88/rock-shox-tora-302-solo-air-2008_1434
Obe vidle su vzduch/olej ale su aj modely prusina/olej s U-Turn. Ak som to dobre pochopil, tak U-Turn umoznuje zmenu zdvihu v rozmedzi 85-130 (..ak sa mylim tak ma opravte).
Vidla s vzduch/olej neumoznuje moznost zmeny zdvihu a tak je treba kupit vidlu s pozadovany zdvihom. Ja mam zaujem o 115mm.
A. Zaujmalo by ma aky je hlavny rozdiel medzi tymito dvoma vidlami z pohladu jazdnych vlastnosti, nakolko cenovy rozdiel je znacny.
B. Dalej ma zaujma aky je rozdiel v jadznych vlastnostiach medzi vidlami s pruzinou a zo vzduchom.
C. Ako je to s udrzbou a zivotnostou vidle zo systemom pruzina/olej a vzduch/olej.
D. Ako je to s vyuzitim vidle s U-Turn. Vyuzivate to casto?
E. Ak mate tip na inu vidlu s podobnymi vlastnostnami, tak rad privitam akekolvek navrhy.
posledný komentár: 4. 6. 2011 o 22:26
je to podststne lepšia vidlica za menej peňazí. potvrdia ti to viacerí spokojní ľudia aj tu na fóre.
... ten e*****n by bol fajn..
existuju aj vzduchove vidli z U turnom ale je to uz ina cenova relacia
A. musia napisat ludia co ich jazdili, ale teoreticky; lahsia vidla, lahsi bajk, menej sa namakas
B. pruzina ma linearny chod, to znamena ze s narastajucou silou ktoru na nu vivinies ti pojde priamou umerov do zdvihu, vzduch ma tuto vlsatsnost len do urciteho zdvihu a potom sa chod stava progresivny, hlavny rozdiel je aj v tom ze vzduchove pruzenie si nafukas presne na tvoju vahu kdezto pri pruzinovej musis menit celu pruzinu
C. udrzba je v podstate rovnaka a vydrz tiez
D. uz bolo napisane vyzsie
E. SR Suntour E*****n z tuning-test.cz
... ten e*****n by bol fajn..
Môžem potvrdiť, že ťa to točenie rýchlo prejde
U týchto RS je Solo Air systém s ktorým vidlica nebude mať najlepší priebeh pruženia, teda minimálny tlak je u SA myslím 70-80 PSi a pri tomto tlaku je vidlica dosť tuhá zo začiatku zdvihu s upraveným E*****nom sa to nedá porovnať
Za (4400 kc) 160 eur vela muziky.... Ja tiez cakam kym bude dostupny u Milana - pisal, ze v priebehu marca...
Mam Trek 4500 s vidlou RS Judy TT (pruzina/elastomer) a rozhodol som sa to vymenit za nieco lepsie. Jazdim vatsinou v lese a nie na asfalte. Moja vaha je 85 kg.
Tu su moji kandidati:
1. Rock Shox Tora 318 Solo Air 2008 ((220.22 €)
http://www.bikesport.cz/sk/vidly_88/rock-shox-tora-318-solo-air-2008_1149
2. Rock Shox Tora 302 Solo Air 2008 (137.09 €)
http://www.bikesport.cz/sk/vidly_88/rock-shox-tora-302-solo-air-2008_1434
Obe vidle su vzduch/olej ale su aj modely prusina/olej s U-Turn. Ak som to dobre pochopil, tak U-Turn umoznuje zmenu zdvihu v rozmedzi 85-130 (..ak sa mylim tak ma opravte).
Vidla s vzduch/olej neumoznuje moznost zmeny zdvihu a tak je treba kupit vidlu s pozadovany zdvihom. Ja mam zaujem o 115mm.
A. Zaujmalo by ma aky je hlavny rozdiel medzi tymito dvoma vidlami z pohladu jazdnych vlastnosti, nakolko cenovy rozdiel je znacny.
B. Dalej ma zaujma aky je rozdiel v jadznych vlastnostiach medzi vidlami s pruzinou a zo vzduchom.
C. Ako je to s udrzbou a zivotnostou vidle zo systemom pruzina/olej a vzduch/olej.
D. Ako je to s vyuzitim vidle s U-Turn. Vyuzivate to casto?
E. Ak mate tip na inu vidlu s podobnymi vlastnostnami, tak rad privitam akekolvek navrhy.
...tak ako ti tu väčšina radí - vidlica od Milana Slaneca www.tuning-test.cz
- ja som si objednal už tohtoročný model 2009 Suntour E*****N 100 mm, čierna farba, uchyt na V-brzdy, LOD, váha neviem presne cca 1700 -1800g,...a farba sa neodlupuje z noh.
Kompletnú ponuku vidlíc modelov 2009, bude mať tento mesiac na svoje webstránke, zdvih ti nastaví samozrejme na tvoje želanie..
cena 4 400 Kč ..., výmenný kurz som vystihol celkom dobrý 28,5
Chcem sa este spytat ako ste spokojny s upravenou vidlou kupenou na www.tuning-test.cz
Ako je to zo zarukou, ked si kupim vidlu z www.tuning-test.cz? Nepada tam zaruka, kvoli napr. "neodborneho" zasahu?
... a ani sa nikdy neodlupovala
....chalani ju majú od minulého roka a tiež zatial bez problemov.....
Skusali ste porovnat jej jazdne vlastnsti aj s neupravenu verziou ?
u SR je to podobne ako v hromadnom stravovaní - kuchárky na internátoch dokážu aj z najlepších surovín vyrobiť grc