nechce sa mi teraz hľadať v mapách možno neskôr.a už priamo dole okolo ružína sú len dve trasy malý a veľký okruh ale z každého je kam odbočiť a poblúdiť trošku.inak ten zjazd od vetracej šachty tiež stojí za to keď to rozpeckuješ.je tam dosť kameňov po ceste tak už som radšej ani nepozeral na comp koľko sme išli aby som sa nevyrúbal.a nie iba ja som nestíhal kuk na comp :) pri tej starej diere do skaly kde bol sklad výbušnin keď robili tunel sme mali problém zabrzdiť aby sme ju neprebehli.chceli sme kuk dnu.preskočili sme tam so šťastím potok v tých tvrdých botách s cyklosvietidlami v zuboch a ono tam nič nie je len zima a tma.žiaden dynamit nám tam nenechali.škoda :mrgreen:
14.04.2009 - 00:32:06
00
to čo je za mapu tie cyklotrasy 2.14?ja to teraz stiahol a buď to je totálna blbina alebo to nie je stavané na linux
14.04.2009 - 00:47:36
00
heh, no tak .exe pod linuxom asi tazko ;) maximalne tak cez wine, aj to nie je iste, ci to pojde rozbehat
14.04.2009 - 00:51:48
00
jj už som si všimol že sú to .exe a ty poznáš linux keď vieš že on .exe nepozná a aj to že existuje nejaké wine :D
14.04.2009 - 00:56:31
00
juchúú cez wine to funguje aj v linuxe a je to bomba mapa.sorry za tú blbinu čo som o nej napísal.a už som do nej aj niečo popackal :) časť dnešnej trasy je hnedou a je to naozaj cez lieskovec ako si si tipol.ten zjazd kde sme išli tak tesne za sebou až sme skoro na to doplatili je z findorákovej do lieskovca.

Prílohy:

13.4.png
13.4.png 176.95 KiB thumb_up0thumb_down

14.04.2009 - 02:04:28
00
viac by ma zaujimala trasa okolo ruzina :)

ps: je tam moznost pridavat body trasy a samo to kresli krivku na mape
14.04.2009 - 10:02:46
00
som v robote tak len cez tel..na mapy 2.14 je ružín aj hornád dosť slabo vyznačený tak keď budem mať dnes alebo zajtra večer čas nakreslím ti do google maps kade sme išli prípadne dokreslím čo poznám kde sa dá odbočiť a je to zjazdné pre bike.tie odbočky sú neznačené lesné cestičky.podávali na nich skoro všade značky zákaz vjazdu mot.voz. a sem-tam sú aj rampy.len lesáci po nich jazdia autami.cez ružín sú len dve trasy veľký a malý okruh ale odbočiť a zachádzať bokom sa dá kade tade akurát že sa skoro stále vrátiš tou istou cestou späť k hlavnej trase.
14.04.2009 - 14:26:30
00
Ak mate niekto zaznam trasy alebo zakreslenu trasu okolo tej vetracky aj mna by zaujimalo. To co naznacujem je v useku Ruzin zastavka - Vetracka skoro jasne ale ako pokracovat? Teda kde zacat? Chceme to skusit od Margecian s pokracovanim na Ruzinok a Vysoky vrch. D.

Prílohy:

Vetracka.jpg
Vetracka.jpg 361.13 KiB thumb_up0thumb_down

14.04.2009 - 18:10:14
00
tak som trochu packal do máp a cez linux mi na google nejde všetko úplne korektne ale snáď sa v tom bude dať vyznať.na google maps si to potom stačí prejsť vo väčšom zväčšení.nechcem tu nahádzať celé trasy podrobne lebo tu budem do rána bieleho.takže postupne..
Príloha:
začiatok_malého_okruhu.png
začiatok_malého_okruhu.png 1.01 MiB thumb_up0thumb_down

ten veľký okruh /fialová/ je náročnejší ako malý /červená/ kvôli väčšiemu prevýšeniu a rozbitej ceste malý okruh je nenáročný.
Príloha:
pokračovanie2.png
pokračovanie2.png 969.35 KiB thumb_up0thumb_down

od jakloviec do margecian v smere na prešov za podjazdom treba hneď odbočiť doprava.cesta ide popri ružíne k cestnému tunelu /prerušovaná fialová/ cez ktorý tiež treba prejsť a pokračovať rovno ďalej.tam už nie je kde zablúdiť.popri chate marica to začne stúpať.
Príloha:
koniec_veľkého_okruhu.png
koniec_veľkého_okruhu.png 1.05 MiB thumb_up0thumb_down

až to dostúpa ide sa dole pod veľkú priehradu kde sa cesta napojí na malý okruh /červená/ pri červenom bode doľava smer na malú lodinu (doprava sa ide popod veľkú priehradu k bradanu)
Príloha:
začiatok_veľkého_okruhu.png
začiatok_veľkého_okruhu.png 996.61 KiB thumb_up0thumb_down



pokračovanie:
Príloha:
k_šachte.png
k_šachte.png 1.05 MiB thumb_up0thumb_down

červené body sú odbočka k vetracej šachte.je to pred mostom /modré body/ cez vyrovnávačku (nazývanou aj malý ružín) po ktorom sa dá dostať k ružinku..


mapka k vetracej šachte:
Príloha:
pokračovanie.png
pokračovanie.png 1.02 MiB thumb_up0thumb_down

po červenej.šachta ja zakrúžkovaná.modrá je cez most k ružinku ale hore v lese sú tuším aj dvoje reťaze pre turistov takže pre bike to asi zjazdné nebude.pamätám si to len z mladosti už som tamadiaľ dlho nešiel.inak aj turistické značenie je tam modré.žltá je odbočka k železničnej zastávke ružín.

pokračovanie2:
Príloha:
vstup_na_veľký_okruh.png
vstup_na_veľký_okruh.png 827.67 KiB thumb_up0thumb_down


žltý bod je železničná zastávka ružín.modrou šípkou som naznačil odbočku na neznačenú zjazdnú trasu tam pozor na poblúdenie.na jej začiatku je závora.no a červený bod je odbočka cez malú priehradu - pokračovanie trás do košíc cez kysak.nerád chodím pomedzi autá tak radšej prejdem na druhú stranu a idem po pravom brehu hornádu.bránička na malej priehrade je niekedy zamknutá na reťaz s kladkou ale je tam malá finta ona sa dá vybrať z pántov a naložiť naspäť :) horšie je ak je zamknutá bránička na druhej strane malej priehrady.aj to sa mi už stalo.keď sa niekomu chce ísť po ceste tak môže ísť do ke po hlavnej ale ja tam radšej prechádzam na druhú stranu hornádu.prejdem cez malú lodinu do veľkej lodiny stále pokračujem po pravej strane hornádu ale pri cestnom moste idem na hlavnú.tam sa inak nedá.až do kysaku po hlavnej a z kysaku okolo železničnej stanice na jej koniec a po panelovej ceste (chvíľku sa dá po poli) po ďalší železničný most.prejdem po ňom.dá sa.potom ide krížom cez pole krátky singel :) zase na hlavnú až do družstevnej a tam zase poza železničnú stanicu popri poli k ďalšiemu železničnému mostu.prejdem po ňom a pokračujem k súdkom ale to už asi pozná každý.

ešte začiatok malého okruhu:
Príloha:
ružín okruhy.png
ružín okruhy.png 1.15 MiB thumb_up0thumb_down

modrý bod je bradan.a stále po ceste až pod veľkú priehradu za ňou sa to spája s fialovým veľkým okruhom a pokračuje na malú lodinu.tam sa zablúdiť nedá.
odbočky na kadejaké lesné cesty z veľkého okruhu radšej nekreslím lebo ich takmer nevidno na google mapách kvôli stromom.a dúfam že som nič nedoplietol a aspoň trošku sa v tom dá vyznať :mrgreen:


Naposledy upravil coco dňa 15.04.2009 - 00:49:56, celkovo upravené 1 krát.

15.04.2009 - 00:07:53
00
momentalne v tom mam chaoz, kedze to okolie nepoznam, no urcite mi to pomoze pri planovani nejakeho vyletu (snad coskoro :) )... muselo s tym byt dost roboty, za co velmi pekne dakujem :)

// mne je to jedno, kde to bude, povacsine tu tak ci tak len zistujem nove trasy :)


Naposledy upravil mysho dňa 15.04.2009 - 00:46:12, celkovo upravené 1 krát.

15.04.2009 - 00:28:45
00
naozaj si myslim ze by ste to mali pridavat do vyjazdov v okoli KE (alebo modi, presnunut?) a nie to tejto nezmyselnej temy (ak pocitam tie prve strany) :)
15.04.2009 - 00:36:56
00
steju ale tam píšete zväčša pretekári behajúci po maratónoch.nechcel som to tam packať výletnými trasami
dod. a zo začiatku je to tu fakt humor :)
15.04.2009 - 00:42:38
00
momentalne v tom mam chaoz, kedze to okolie nepoznam, no urcite mi to pomoze pri planovani nejakeho vyletu (snad coskoro :) )... muselo s tym byt dost roboty, za co velmi pekne dakujem :)

keď pôjdem cez ružín dám vedieť.prípadne sa pozri do obyčajnej turistickej mapy v kníhkupectve a bude ti to jasnejšie 8)
dod. niekedy sa mi aj chce opravovať po sebe gramatické chyby a preklepy :)
15.04.2009 - 00:46:39
00
Ak mate niekto zaznam trasy alebo zakreslenu trasu okolo tej vetracky aj mna by zaujimalo. To co naznacujem je v useku Ruzin zastavka - Vetracka skoro jasne ale ako pokracovat? Teda kde zacat? Chceme to skusit od Margecian s pokracovanim na Ruzinok a Vysoky vrch. D.

keď to prejdeš okolo šachty až na bystrú tak sa po modrej značke snáď vrátiš druhou stranou popod suchý vrch k ružínu.nešiel som ju ešte ale mala by byť zjazdná.pokračovať po nej z ružína popri malom ružínku hore na galovú je brutál.to sa skôr asi dá prejsť po ružínku (alebo ho volajú aj veľký ružínok) hore na vysoký ale to som nešiel tak to nepoznám.
15.04.2009 - 01:13:38
00
steju ale tam píšete zväčša pretekári behajúci po maratónoch.nechcel som to tam packať výletnými trasami
dod. a zo začiatku je to tu fakt humor :)


nesuhlasim, to, ze obcas idem na maraton neznamena, ze som pretekar...v kosickych vyjazdoch je 99% vyletov, obcas si niekto chce zachrtit, ale preto ho odtial nebudeme vyhadzovat...takze by bolo vhodnejsie to spojit do jednej temy a nie triestit...
15.04.2009 - 13:52:10
00
keyboard_arrow_up