a kua, Joko, uz chapem, preco niektori vodici pri predbiehani pocituju nutnu potrebu precistit predne okna hoci neprsi. samozrejme pocas predbiehania ma aj ostriekaju. :-)

Pokiaľ tam nemá ionťák, tak až tak nevadí...A keď má čistú vodu, tak v týchto horúčavách dokonca poteší.
27.07.2009 - 21:11:14
00
Horsie ako Okena z odstrekovaca je dym z 30 rocnej Tatrovky ktora ledba presla cez STK :roll: .
S nasimi vodicmi je to tak ako to je. Je vela takych ktori si ledva cyklistov vsimnu a to je smutne :?
27.07.2009 - 22:39:48
00
Najčastejšie mi nedávajú prednosť alebo ma zablokujú pri odbočovaní.
Nemajú vôbec predstavu akou rýchlosťou môže ísť cyklista a potom sú v šoku, keď ste odrazu pri nich.
No najviac ma zabávajú zaspatý vodiči na križovatkách pri rozbehu. Kým sa spamätajú som už pomali za križovatkou. Poniektorý z toho poníženého ega to potom túrujú na jednotke, kým ma neobehnú. :D
Môžem potvrdiť, že jazda vľavo vedľa bielej čiary na krajnici cca 50 cm dáva cyklistovi na rešpekte voči soférom. No nájdú sa aj blblci, ktrorým nestačí ani to.
A hľavne v meste netreba zabúdať dávať znamenie o zmene smeru jazdy, poprípade preradenie z pruhu do pruhu hľavne pred väčšími križovatkami. Vtedy neskutočne skrotnú a spomalia aj tý najväčší trhači asfaltu.
A ešte moja osobná skúsenoť. Nikdy nejazdím v bus pruhu hlavne, keď viem, že sa blíži za mnou trolejbus alebo autobus. Radšej nech ma míňajú z prava. Osobne si myslím, že majú aj lepšie priestorové videnie, keď ma obiehajú po ich ľavej strane.
28.07.2009 - 22:15:55
00
na ceste je veselo vprvom rade sa musi vedet spravat cyklista, vdruhom sofer a potom je vsetko ok 8) kazdopadne z cesty ziadne stresy nemam, citim sa tam lepsie ako ryba vo vode a dokonca ako v lese na horaku...v lese je to snad aj statisticky nebezpecnejsie :)
volakedy som mal strach ked presla meter odomna tatrovka alebo kamion, teraz moze aj 10centy od lakta a dako extra ma to nestve len si treba dat pozor na "cuc" ktory pride po prejazde :)
a ked niekto namna vytrubuje, tak mu ukazem a poviem svoje a stale cakam, ze niekto niekedy aj zastavi a bude chciet diskutovat s mojou pumpickou a nikto nic :lol:
a ked som za sofera ja, spravam sa k cyklistom tak, akoby som chcel aby sa spravali soferi kumne :idea:
29.07.2009 - 00:05:32
00
Treba si to však natrénovať - trochu sa zohnúť, vytiahnuť bidon a okamžite musí ísť z ruky. To si nevšimne ani ten, čo ide za tebou...

Myslis ako to predviedol svojho casu Cipollini? :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=D4XxCZagAjk
29.07.2009 - 08:40:49
01
Ty vole, tu etapu som tusim nesledoval. :-) O co tam islo? Preco sa hral na vrhaca granatov?
29.07.2009 - 09:51:43
00
ja by som povedal, ze bol nasrany na toho motorkara, ktory sposobil predtym koliziu :twisted:
29.07.2009 - 10:31:28
00
Ten j.ebo na skutri na neho trubil jak sprosty a pomerne nesetrne ho obehol ked on sa pokusal dostat do tempa a dobehnut veducu skupinku co mu usla po tom co spadol. To nasere.
After crossing the line in the third group, World Champion Mario Cipollini was immediately disqualified by the commissaires and fined 200 Swiss francs for throwing two water bottles at a BWB representative, when the latter tried to pass him with 37 km to go.

Cipollini responded, "You have to put yourself in my position. I was very angry. I had just fallen and was trying to catch the leading group and all I could hear was this honking behind me. When he overtook me I wasn't thinking."
29.07.2009 - 10:31:54
00
ja si minule idem v senkviciach a som na hlavnej(pri cerpacke ak to poznate), vypada, ako keby to bola vedlajsia, lebo sa ta cesta toci a idem si ja neviem tak 40 a jeden pán je_nuty sere na mna a vbehne mi tam. neviem, ci mne alebo jemu viac zapiskali brzdy, zanadaval som si a poslal som ho do ... skutocne neviem, ci sa mam tesit z toho, ze envoniam fialky odspodu :evil:
29.07.2009 - 11:42:35
00
Si tak dneska idem cez mesto 40-45 a ujo sofer MHD sa ma snazi silou mocou predbehnut. Na ceste je znackou obmedzena rychlost na 40km a zastavka autobusu na ktorej ten ***** ide zastavovat je zhruba 80 metrov. Ked mal konecne predne dvere na mojej urovni zacal odbocovat na zastavku a tlacit ma na obrubnik, kedze tento jav uz doverne poznam , zabrzdil som a pockal aby mohol panko zastavit. Potom ako to uz byva zvykom sme si vymenili nejaky ten vulgarizmus, trosku som ho polial cez otvorene okno vodou a mohol som pokracovat na svih. Nic prekvapujuce a na namesti sv. ANNY v TN je to bezna situacia :!:
29.07.2009 - 14:31:43
00
S pohľadu mňa ako bikera :
- na križovatke kde som mal ja prednosť, zastávalo pomaličky prvé auto,aby mi tú prednosť dalo (bol som už v križovatke), na čo spoza toho prvého auta vyletelo druhé, ktoré to auto (ktoré mi dávalo prednosť) obišlo a preletelo fakticky nejaký 1 m popred mňa. Ja som ostal v miernom šoku , šofér v tom prvom aute tiež čumel......a ja som zbytok cesty urobil časový rekord, pretože môj tep sa pohyboval v maximálnych číslach a šliapal som ako nadrogovaný ( aj ruky sa mi triasli :? ).

S pohľadu mňa ako šoféra :
- dvaja rozprávajúci sa cyklisti vedľa seba na úzkej ceste nereagujúci na ( upozorňujúce, nie nervózne ) trúbenie počas hustej premávky je fakticky totálna provokácia vodičov.
- žiletkári obchádzajúci každú dieru na ceste spôsobom, že sa ani len otočením hlavy dozadu nepresvedčí o tom či za ním nejde auto cca 90 km rýchlosťou a vbehnutie do jazdnej dráhy nič netušiacich vodičov je totálny hazard s vlastným životom a aj so životmi posádky vozidiel.
29.07.2009 - 14:36:33
01
pavelko: tak taký prípad som zažil aj ja viackrát. Raz sa to vyhrotilo tak, že som sa pobil s trolejbusárom. :evil:
No a dokonca to raz jeden trolejbus neubrzdil na zastávku pri predbiehaní a ľudia na zástavke ostali na ocot. :mrgreen:

winter78: ten adrenalín čo sa vyplaví do krvi po takej situácií je nenormálny doping. Nejaké EPO može ísť do....... :shock:
29.07.2009 - 14:46:47
00
[quote=""]pavelko: tak taký prípad som zažil aj ja viackrát. Raz sa to vyhrotilo tak, že som sa pobil s trolejbusárom. :evil:


Nezabudnem ked mi taketo nieco rozpraval kamos " autobus predbiehal a odbocil do prava, ja som este skocil cez obrubnik ale manzelka nie a tu sundal, tak som zaspurtoval a a najblizsej zastavke som nastupoval do autobusu prednymi dverami prvy, dve dobre mierene a bolo vybavene".
29.07.2009 - 14:53:35
00
S nasimi vodicmi je to tak ako to je. Je vela takych ktori si ledva cyklistov vsimnu a to je smutne
Pretoto som viacmenej skončil so žiletkou :cry:
29.07.2009 - 20:10:28
00
Zas v lese ta moze zabit diviacica :mrgreen: .

Dnes som si "ulavil" a jeden vodic si to odniesol ze mu zmrzol usmev. Stare dobre sportove gesto
29.07.2009 - 20:17:28
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up