Ono je to dost zaujimave vela ludi ma tepak ale kolko ma spravne hodnoty,nastavenie podla seba.
Co sa tyka co spominas:Fyzický test na ergometri je najpresnejší.Ale ktory.
Spirometria
Spirometriou sa vyšetruje funkcia pľúc, prípadne pozáťažový bronchospazmus a zisťuje sa vitálna kapacita pľúc.
Antropometria
Touto vyšetrovacou metódou sa zisťuje telesná výška, hmotnosť a percento tuku, stanovuje sa množstvo aktívnej telesnej hmoty, predikcia výšky.
Bicyklová ergometria
Cieľom vyšetrenia je posúdiť zdravotný stav športovca z hľadiska prítomnosti pozitívnych (športovo-adaptačné zmeny) alebo negatívnych zmien na srdci, ktoré sa objavujú iba pri fyzickej záťaži.
Spiroergometria
Prevádza sa buď na bicyklovom ergometri alebo na bežiacom páse. Spiroergometrickým vyšetrením sa zisťuje maximálny aeróbny
výkon pri kontinuálnom zvyšovaní zaťaženia. Určuje sa aeróbny a anaeróbny prah pomocou analýzy dýchacích plynov. Sleduje sa reakcia kardiovaskulárneho systému na dynamickú prácu. Výber ergometra závisí od charakteru športovej disciplíny.
Výskoková ergometria
Je vyšetrenie na výskokovom ergometri (špeciálna odrazová platňa spojená s počítačom). Na základe nameraných hodnôt možno z grafu určiť percentuálny podiel rýchlych svalových vláken.
Wingate test na izokinetickom bicyklovom ergometri
Pri diagnostike anaeróbnych laktátových schopností sa využívajú diagnostické postupy, pri ktorých sa na energetickom krytí zaťaženia podieľa v prevažnej miere anaeróbna glykolýza. Dĺžka zaťaženia pri takejto metodike býva spravidla 30 sekúnd a popri anaeróbnej laktátovej kapacite je možné získať informácie i o maximálnom alaktátovom výkone a indexe ú#4e4e4e.
http://www.nspr.sk/Nemocnica-Stare-Mesto/stare-mesto/sm_telovychova/sluzby.htmide mi aj o to ako aj inym aby som akoze neinfarktoval vysoka zbytocna tepovka.Vzorec alias realita pre kazdeho ina.