missL: práveže každý trochu skúsenejší cyklista vie, že tie tvrdé sedlá sú lepšie...


tulenik, no prave ze ja niesom skuseny cyklista ani zdaleka...tak si dam poradit... hlavne je vediet co hladam... ked sa ma prvykrat ujo v predajni opytal ze ci sportove alebo turisticke, tak som netusila...sice ani teraz neviem...
18.09.2009 - 10:11:29
00
ammix, to myslis toto: http://www.cykloshop.sk/sedlo-asd-sport-lady.html?? vyzera celkom dobre a hoci moje parametre su kus ine, vyssie cisla, ale za taku cenu to asi skusim a uvidim... v najhorsom ho darujem kamaratke, ktora jazdi uplne hrozne tvarovane sedlo, ktore tlaci uplne vsade...nieco otrasne...
Áno, je to ono. Ak ho naozaj vyskúšaš, potom som zvedavý na výsledok u Teba resp. následne u kamarátky.
18.09.2009 - 11:11:11
00
Pri pohľade na slovné spojenie "polyuretánová pena" v popise výrobku mně jímá hrůza... to sa proste musí presedieť...
18.09.2009 - 12:27:40
00
...ono pozadie začínajúceho jazdca bolí snáď vždy. Platí preto: riť treba hlavne ojazdiť! :)
18.09.2009 - 13:07:21
00
no ja mam tiez mensi problem sice mam uz 3 sedlo a ci stalo 20 alebo 80 stale ma boli zadok..je to hlavne o dobrych cyklogatiach a o nastaveni sedla a spravnom nastaveni ...ja mam Selle italia gel flow lady a mam stale boli vsetko..a riesim niake dobre gate s cyklo vlozkou..ale v nasich obchodoch nejak nie je toho na vyber a hlavne s trakmi na chladnejsie dni som chcela na traki kvoli krizom ale vacsinou panske su..
18.09.2009 - 13:27:53
00
Pri pohľade na slovné spojenie "polyuretánová pena" v popise výrobku mně jímá hrůza... to sa proste musí presedieť...

no jo, tak to asi nie...

...ono pozadie začínajúceho jazdca bolí snáď vždy. Platí preto: riť treba hlavne ojazdiť! :)

lenze na tomto sedle ma ani tak neboli "vysuchane,vysedene", lebo to boli inak...mna boli kostrc...co sa mi nikdy nestalo...ani na starom Pionyr 22, co ani prehadzovacku nemal... a az tak zacinajuci zas nie som...aj ked to zalezi od definicie zaciatku :) ale preto som to sedlo hned neodpisala, lebo som si myslela, ze to treba vyjazdit...no ale naposledy som bola na biku v nedelu a kostrc ma z neho boli este dnes...a toto asi nie je uplne ze normalne...
18.09.2009 - 13:44:46
00
Este stoji az uvahu aj to, kto co jazdi. Lebo je rozdiel tvrde sedlo a full a tvrde sedlo a HT. Dalsi vec su lyziny .. ak nepruzia, resp. nepohlcuju trochu malicke vibracie a narazy vobec, je problem.

missL: nemenila si posed ? Alebo je to s tym novym sedlom ? Niekedy, resp. casto je nutne upravit vysku sedlovky po vymene sedla, pretoze vyska sedla je rozna. Tiez aj nastavenie sedla dopredu-dozadu .. ale mam pocit, ze asi mas posed prilis vzpriameny, co je v kombinacii s tvrdym sedlom velmi neprijemne na HT.

edit: pozrel som si ako to sedlo vyzera, kruci, ak je to to, co si myslim, tak tam hod hocico ine.
24.09.2009 - 12:29:43
00
ito: no hmm...ja som sa snazila o tom sedle cosi vypatrat na nete...ale zrejme je to proste meridacke sedlo o ktorom sa toho vela zistit neda...

to sedlo bolo uplne nove, na novom biku...nastavene odbornikmi z meridy...pravdu povediac, ja netusim ako si ho mam sama nastavit, ako to ma byt spravne...maximalne tak vysku a ta je tak ako ma byt. A teda ani netusim co znamena :prilis vzpriameny posed:))
24.09.2009 - 15:52:07
00
Ono ak som dobre videl, takychto sediel je vela, pod roznymi znackami , trochu pripomina stare plastove tvrde sedla z favorita .. ale tie boli uzsie a na cestak, nie mtb.

Odbornik taketo veci nastavit nemoze, pretoze ten kto o tom nieco vie, musi mu byt jasne, ze nie je mozne nastavit spravne posed pre niekoho ineho, jedine co sa da je nastavit nejaky default a dat rady co a ako.

Na mojom sedle dokazem odjazdit 12-14 hodinove jady v terene aj na asfalte bez toho aby som umrel :) bez cyklovlozky a natiahnuteho posedu by to ale neslo.

Co sa tyka posedu .. je vzpriameny a natiahnuty. Cim viac "lezis" na riaditkach, alebo inak povedane, viac si nahnuta dopredu , tym menej dostava zabrat chrbtica ... stavce menej tlacia na platnicky. Tiez takto lepsie odpruzis narazy zospodu z pedalov, a lepsie mozes pracovat s taziskom. Obzvlast ak na chrbte clovek vlecie vak. No a nemenej podstatne je aj to, ze sedis viac vzpriamene na sedle, podstatne viac sedis na sedle a viac to aj boli. Ak by som to premietol do extremu, na cestnom bicykli v idealnom pripade sa sedi "prakticky" na stehnach (nepresne vyjadrenie, niekto by ma mal opravit) a teoreticky by malo postacovat sedlo o velkosti paste. Ale to uz su fakt zavodne praktiky :D

Exprimentovat s posedom ale mozes .. skus posunut sedlo uplne dopredu, potom uplne dozadu a potom do stredu. Ak ani jedna poloha nebude vyhovovat, tak to sedlo naozaj je nevhodne.
24.09.2009 - 18:08:56
00
keyboard_arrow_up