tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
V pripade, ze prejdem na dvojprevodnik a vymenim presmykac 3polohovy za 2polohovy cestny...
Mozem mat problem s kompatibilitou resp. dostelovanim presnej polohy medzi cestnym presmykacom a radenim pre mtb: gripshift alebo dualcontrol alebo rapidfire
Ostane zachovany prevodovy pomer? Dlzia cestneho ramienka, na ktorom je upevnene lanko je viditelne kratsie ako na mtb presmyku, takze vyzera, akoby presmyk presiel inu drahu pri rovnakom potiahnuti lanka...
pokud budeš mít stejnou řetězovou linku jak na silničních klikách pak to bude fungovat
převodový poměr silničního a MTB smyku je stejný
pak ještě musíš ovšem vyřšit problém s vedením lánka silniční smyky sou jen na spodní tah ale nevím co máš za rám
Na presmyku problem s prevodovym pomerom nie je, ten je len na prehadzovaci vzadu, cize vpredu mozes radenie medzi SRAMom a SHITMANOm menit kedy sa Ti zachce. Co sa tyka dostelovania polohy presmyku, tak to jedine GRIPSHITom... (ziadne SHITMANO radenie (rapid, DC) a ani rapidfire SRAM doladenie pozicie presmyku neumoznuju)
P.S. Dovolil som si trochu hovienok ked uz mam v podpise toho sratcha.
To prvé chápem - cestné kolo s rovnými riadidkami (tzv. fitness), tam cestné dual páčky by akosi nepasovali a obyčajné rapidy sú na tri šajby. Kedysi som to riešil a nakoniec bola namontovaná tripla Sora a Alivio páčky.
To druhé tiež nechápem.
Pre tuto temu je zaujimava hlavne vykpirovana cast z tohoto clanku - mensie pocty zubov pri dvojprevodnikovom MTB systeme (spominal som, ze sa to da lacno obist tym, ze pily namontujem na poziciu malej a strednej), ale ked niekomu ide o dizajn, tak toto moze byt zaujimava alternativa:
Vlastní kliky Ágilis (v latině znamená lehký, pohyblivý, rychlý) váží v délce 170 mm pouhých 541 gramů, s integrovanou středovou osou SABB a převodníky 781 gramů. Lze je použít na bike, silnici i pro triatlon nebo cyklokros. Můžete se tomu v dnešní době plné karbonu divit, ale při jejich výrobě jde Rotor cestou CNC obrábění hliníku a kompozit pro výrobu klik vůbec nevyužívá. Uložení ložisek i střed velkého průměru dávají tušit slušnou tuhost. Kliky v provedení XC2 jsou dvojpřevodníkové, čímž se výrobce drží současných trendů v závodním MTB. Díky tomu jsou kliky lehčí a díky nižšímu počtu variant se zjednodušuje i volba při řazení. Převodníky jsou jak jinak oválné Q Rings a poměr zubů na nich je 40/27, čímž se Rotor poněkud odlišuje od běžnějších 42/29 nebo 44/29.
naco? ja mam 22-32-42 / 12-27 a je to uplne pohode
No asi si už prestal fajčiť Ja nie , ja si obšas dám pri váhe mojho biku v stojke aj 1:1 pri 22-32 . Otázka je čo keby som ten prevod nemal ... neostávalo by mi nič iné ako to vyšlapať aj na tom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mozem mat problem s kompatibilitou resp. dostelovanim presnej polohy medzi cestnym presmykacom a radenim pre mtb: gripshift alebo dualcontrol alebo rapidfire
Ostane zachovany prevodovy pomer? Dlzia cestneho ramienka, na ktorom je upevnene lanko je viditelne kratsie ako na mtb presmyku, takze vyzera, akoby presmyk presiel inu drahu pri rovnakom potiahnuti lanka...
pokud budeš mít stejnou řetězovou linku jak na silničních klikách pak to bude fungovat
převodový poměr silničního a MTB smyku je stejný
pak ještě musíš ovšem vyřšit problém s vedením lánka silniční smyky sou jen na spodní tah
P.S. Dovolil som si trochu hovienok ked uz mam v podpise toho sratcha.
http://www.bike-discount.de/shop/k420/a9543/sl-r770-flat-bar-shifter-10-fach.html specialny rapid pre cestny presmyk
a
http://www.bike-discount.de/shop/k424/a9544/fd-r770-flatbar-anloet-umwerfer-2x10.html specialny presmyk pre specialny rapid (a tu sa stracam uplne, kedze som nevedel, ze su normalne a ine cestne presmyky
Kubad: ram neries, ten je ok (ako tvoj
To druhé tiež nechápem.
Vlastní kliky Ágilis (v latině znamená lehký, pohyblivý, rychlý) váží v délce 170 mm pouhých 541 gramů, s integrovanou středovou osou SABB a převodníky 781 gramů. Lze je použít na bike, silnici i pro triatlon nebo cyklokros. Můžete se tomu v dnešní době plné karbonu divit, ale při jejich výrobě jde Rotor cestou CNC obrábění hliníku a kompozit pro výrobu klik vůbec nevyužívá. Uložení ložisek i střed velkého průměru dávají tušit slušnou tuhost. Kliky v provedení XC2 jsou dvojpřevodníkové, čímž se výrobce drží současných trendů v závodním MTB. Díky tomu jsou kliky lehčí a díky nižšímu počtu variant se zjednodušuje i volba při řazení. Převodníky jsou jak jinak oválné Q Rings a poměr zubů na nich je 40/27, čímž se Rotor poněkud odlišuje od běžnějších 42/29 nebo 44/29.
No asi si už prestal fajčiť
Nevyhoda 20z je, ze ta pila odide pravdepodobne o poznanie rychlejsie ako 22z. Ale ak budes opotrebenie strazit a vcas budes menit, tak preco nie.
1.) Dostupnosť
2.) Obrázok