Ja dbám o svou bezpečnosť, o to sa nemusíš báť. Reflexné pásiky mám polepené na celom biku, dokonca nosím pásik na ruke a na nohe, na tretrách mám reflexné miesta a zadnú blikačku. Nie som zase hlúpy aby som sa pustil v tme bez ničoho. Mám pud sebazáchovy, išlo o to že tie pásiky pánom policajtom nestačili a musel som mať reflexnú vestu akú mali oni. To že som nemal občianku to áno, mal by som ju mať so sebou ale? Takže neviem o čom to bolo také stopnutie na CYKLOCHODNÍKU, nie na ceste. Blikačka mi svietila, pásiky odrážali svetlo tak neviem v čom bol problém.

BTW: dúfam že si sa neurazil alebo niečo, ak áno tak pardon :handshake:
29.11.2009 - 10:10:25
00
Vytlač si alebo si zapametaj: :muscle:
Zakon 8/2009 Z.z.,o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Osobitné ustanovenia o cyklistoch § 55 ods. 2: Za zníženej viditeľnosti musí mať cyklista jazdiaci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.
ods.9: Cyklista je povinný počas jazdy na bicykli mimo obce chrániť si hlavu riadne upevnenou
ochrannou prilbou. Ak je cyklistom osoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci.
Osvetlenie vozidla § 32 ods. 1: Vozidlo musí mať okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí mať rozsvietené svietidlá počas zníženej viditeľnosti. Za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené.
Za to že nemáš pri sebe OP ťa policajt pokutovať môže do výšky 50,-€,(keď si vodič, čo v danom prípade si). :@
:handshake:
30.11.2009 - 08:08:59
00
Takze mily milanbj, (samozrejme aj pre Armstronga181):
Ak uz tu ako policajt s oblubou citujes zakony a odvolavas sa na nich, precitaj si aj toto. Chyba vo vyhlaske sposobila, ze pokutovat policajt moze prave cloveka, ktory svetlo ma!!!! Takze nastuduj si aktualne znenie vyhlasky a povedz to aj kolegom! (Alebo si to vytlač alebo si zapamataj: :muscle: ) Odpoved z ministerstva dopravy: chybu si priznali a slubili, ze ju opravia v najblizsej novele vyhlasky kvoli zornemu polu vodica, palubnym jednotkam na myto a navigaciam. Dufam, ze na to nezabudnu. Takze za nepouzite predne svetlo nemal policajt A181 povedat ani makke fň.
A ak sa tu budeme natahovat o slovicka, pismenka a paragrafy a nebudeme pouzivat zdravy rozum, tak sa tesim aj na vysvetlovanie vyhlasky a bodu povinnej vybavy bicykla: "jasne znejúcim zvončekom alebo podobným zariadením." Tuto definiciu splna aj zariadenie, ktore sa az neskutocne podoba na jasne znejuci zvoncek ale v skutocnosti nedokaze vydat ziadny zvuk.

Je az absurdne, ako sa policajti hned chytia, ak vyjde nova vyhlaska, zakon. To ze vyhlaska, ktora upravovala podrobnosti o vybave bicykla neexistovala !!! 4,5 roka !!! ziadneho policajta netrapilo. A ja zasa nemam chut, 4,5 roka kazdy den pozerat, ci uz to vyslo, alebo nie. Ale akonahle vysla, uz aj sa vyhrnuli do ulic a poucaju, buzeruju a vyhrazaju sa pokutami. Chapem, ze to maju nariadene zhora pretoze deficit statneho rozpoctu je svina, a je potrebne dieru zaplatat. Tak Kalinak policiu transformuje na Specialnu jednotku vykryvania deficitu statneho rozpoctu a prikazuje im vyberat vsade a za vsetko. Ak je policajt clovek, tak to pochopi a vzdy pri priestupku zvazi, aku pokutu da alebo ci pouzije iba institut napomenutia. Ale ak je :swear: , tak dava vzdy najvyssiu moznu sadzbu napr. za nerozsvietene svetla auta v jasny den s viditelnostou >10km da rovnaku ako za ten isty priestupok v hustej hmle v noci. :n:

Aby bolo jasne: Ja osobne tiez neznasam, ak ide niekto po tme neosvetleny a svetlo pouzivam ale nie preto, ze je to v tom zakone a vyhlaske, ale preto, ze robim maximum pre to, aby som neohrozil seba a inych. Tiez jazdim autom a viem co to znamena, neosvetleny cyklista v noci...
To iste plati aj pre helmu. Nosim ju uz roky nie preto, ze je to v zakone... bystrejsi pridu na to, preco ju nosim.

Mimochodom:
moje ukradnute puklice (cena 2400sk) ste mi uz nasli???
moju ukradnutu antenu (700skk) ste mi uz nasli???
moje ukradnute stierace (40€) ste mi uz nasli???
Ked som volal policajtov k tym pukliciam (5 minut po kradezi) tak som ich veeeeelmi otravoval.. ako povedali, kvoli takej blbosti ich volat... (pre mna skoda 2400skk nebola blbost, pre policajta mozno ano, pretoze si vie asi PRILEPSIT aj inac a nejakyvch 2400skk ho nerozhadze)
Ale merat rychlost novou laserovou hrackou 100 metrov pred tabulou konca obce pri vyjazde z BJ na kupele tak to uz hej. To uz je ina zabava! Neskutocne zvysenie bezpecnosti cestnej premavky, drbnut sa niekde na prehladnu cestu s minimalnou premavkou v sobotu rano, a buzerovat ma za dokazatelne prekrocenie rychlosti o 9km/h !!! a vyhrazat sa pokutou 50€. (pozdrav pre kolegu Soltesa, ak to nahodou nie si prave ty)

K tomu OP: ked mi skoncila platnost OP a pred policiou ludia cakali v januari pri -15 stupnoch uz od 6:00 aby sa dotali do toho poradovnika a nacelnik spolu s policajtmi veselo prichadzali s usmevom do prace cez sluzobny vchod, tak som par mesiacov odmietal stat tam, ako nejaky :swear: a jazdil som s pasom. Porusil som tym zakon na pokutu 50€ ???

Mozno si si precital aj predchadzajuce prispevky v tomto fore. Takze pozdrav aj tych kolegov policajtov, ktori veselo jazdia na motorkach po lesnych cestach napr. nad Kurovom. (Domorodci mi povedali, ze 2 zo 7 jazdcov pracuju na policii)

PS: Uz cakam, aka pomsta ma neminie za tieto vety. Takze Vam to ulahcim: BJ-185AJ, ale naozaj sa snazim nic neporusit a byt ohladuplny.


Naposledy upravil Minikin dňa 30.11.2009 - 13:24:42, celkovo upravené 2 krát.

30.11.2009 - 11:42:50
00
...AMEN...
...chcel som k tomu niečo napísať, ale toto je úplne vyčerpávajúce, mohol by som už len pridať svoje skúsenosti s pánmi policajtmi...
30.11.2009 - 13:00:03
00


To som čítal troška skvôr a aj zato mi bolo to zastavenie vtipné, nechcel som vykladať tieto veci že já zlá vyhláška, lebo pokuta za drzosť (alebo čo by to bolo) by ma určite neminula :D

EDIT: - vidím že na BF sa nejaký mudrc do toho pustil :fubar:
- ide niekto v Sobotu čistiť? Ide niekto na aute? :$
30.11.2009 - 16:21:21
00
Ak zdravie a pocasie dovoli, tak ano.
A preco na aute? BJ MHD rulez!
30.11.2009 - 16:42:44
00
Minikina za nacelnika :y:
30.11.2009 - 18:38:49
00
MHD sucks :lol: :angel:
30.11.2009 - 18:59:39
00
Čau minikin, ja som len chcel tým (Alebo si to vytlač alebo si zapamataj: :muscle: ) A181 poučiť aby sa vedel brániť, preto som tam zvýraznil tie citáty červenou. Neišlo tu o to aby som ho buzeroval. Ja osobne som žiadného cyklistu nepokutoval a dúfam , že ani nebudem, ak nebude extrém.
A pomstu nečakaj , ja nie som hajzel aj keď viem kto si . Jazdiš s Ronďošom a s Peťom Mlynárom. Dosť často sa stretaváme na bajkoch v lesoch.
A čo sa týka tých ostatných veci čo tu opisuješ, trápia aj mňa, ale ja s tým nič nespravím . Poznáš zákon padajucého h...a?
A keď som sa niekoho dotkol, tak sorry. :handshake:
30.11.2009 - 20:29:46
00
K poučenie mi už chýba iba predná blikačka, ale kým sa môj mozog dostane na Vašu úroveň to potrvá. SPŠ pomaly dvíha ľaťku :lol:

JoŽoŠ: akú výšku máš vyštudovanú? Lebo pomaly ale isto by som si mal vybrať.
30.11.2009 - 20:47:51
00
....stavebnú v Košiciach...
...čo sa výberu školy týka, pokiaľ viem chodíš na stavebnú priemyslovku. Neviem aký odbor, ale z toho logický vyplýva, že by si mal pokračovať na stavebnej fakulte v Košiciach alebo v Bratislave. Architektúru si už zmeškal, ale na tú treba mať aj isté predpoklady (talentové skúšky). Jedine čo môžem porovnávať, je moje štúdium so štúdiom mojich synov, ktorí chodia na elektrotechniku (KE a ZA). Na stavebnej sme mali veľa zadaní (počítania, rysovania a atď), celý týždeň som makal v Košiciach, aby som mal cez víkend voľno (priznám sa, že som za mladi hrával hádzanu za BJ). Moji synovia majú 3 či 4 dni školu a potom majú veget. Nejaké zadania sú len výnimkou. Neviem aké to je teraz na stavebnej fakulte, ale určite sa to veľmi nezmenilo, len nastúpili počítače...Z vedomosťami z priemyslovky si pomôžeš tak v prvých dvoch ročníkoch v odborných predmetoch, ale ako priemyslovák budeš musieť makať na matike a fyzike...Iná vec je, či ťa vôbec stavebníctvo baví...Potom už len ty vieš, k čomu inklinuješ, čomu by si sa mohol v živote venovať, hoci viem, že je to ťažké si vybrať a rozhodnúť sa ...
01.12.2009 - 07:23:48
00
No ved aj ja tusim, kto si. Ale aj tak, az tak casto sa nestretavame, stretnut v BJ v lese bikera (okrem ceresne) to je uz sviatok. A mne to vobec nevadi a som rad, ze to tam nie je preludnene ako na Vaclavaku.
OK, vsetko jasne... Len som nasr...deny na policiu, nebudem rozpisovat preco, ak to velmi chces vediet, tak ti poviem ked sa zasa niekedy stretneme... Moj zaver je taky, ze novou vyhlaskou doslo k posunutiu slovenska konecne do civilizovaneho sveta (oproti starej objavila reflexne prvky, ktore mozu nahradzat odrazku, biele svetlo vpredu moze blikat, atd...) a aj ked som uz davno tak jazdil, vzdy tu bola obava, co ak sa najde nejaky vrtak. Len to bezpravie, kedy neexistovalo nic trvalo na moj vkus prilis dlho a nakoniec tam aj tak bola a je kopa chyb. (a co ma najviac hneva, stat terminy dodrziavat nemusi, ale skus zaplatit socialne poistenie s 1 dnovym oneskorenim a penale mas na krku) Ale to je uz kapusta uradnikov tvoriacich zakon a svedci to aj o ich pristupe k praci a ja som mozno aj rad, ze pracuju tam kde pracuju a nepracuju napr. v jadrovej elektrarni. Tam by styl "ked aplikacna prax ukaze, ze je to zle, zmenime to v novele" asi nestacil a uz davno by sme tu vsetci lietali vo vzduchu. Zakon este neplati alebo plati 5 dni a uz ma pripravenu novelu ... je to na :puke: Som z toho uz unaveny.

EDIT: Vyhlasku uz ministerstvo dopravy dalo do pripomienkoveho konania a chybu opravilo.
Ked to vyjde v zbierke, bude tam: 3. V § 22 ods.2 písm. a) sa slová „20 mm“ nahrádzajú slovami „20 m“. :P
01.12.2009 - 07:36:46
00
Kto chce vidieť Tatry šup na Mníchač a troška smerom na Zlaté ;) mne to síce zdravie nedovoľuje :( (nejako stále chytím hrdlo na bicykli a potom nemôžem ani do fitka chodiť :worried: ) no pohľad aspoň na fotke je to pekný.
03.12.2009 - 20:04:41
00
Ano, je to najblizsie miesto od BJ odkial mozes za dobrych podmienok vidiet cez sedlo pri Obrucnom Tatry. Ale kde je ta fotka?

Prílohy:

Komentár súboru: Kde su tie Tatry, ja nic nevidim!!!
PB290043.jpg
PB290043.jpg 363.23 KiB thumb_up0thumb_down

04.12.2009 - 06:46:03
00
...ten pohľad som už zaregistroval aj ja, len to chce dobrú viditeľnosť...tento týždeň bolo neskutočné počasie a ja som nemohol sadnúť na bajk ;(
04.12.2009 - 07:32:07
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Celoodpružené)
keyboard_arrow_up