No jak som to tu cital tak stej vyhlasky som sa poriadne pobavil sice to tu uz bolo spomenute ale keby sa ti nasi "poslanci" nevymyslali take nezmyselne zakony,nariadenia pre cyklistov a radsej riesili stavbu cyklotras ako napriklad ten usek v petrzalke co ide subezne s chorvadskym ramenom tak by neboli problemi ze cyklista nemoze to a to v centre mesta |( :fubar:
11.12.2009 - 16:04:55
00
Nedalo mi nevybrat sa do mesta, aby som zbytocne nezavadzal. Na dodatkovej tabulke musi byt uvedene, pre ktore vozidla je povoleny vjazd. Inak tam ziadne vozidlo nesmie, ani bike.
Tu je dokaz:
Aj sa musím vybrať do mesta... Asi som už videl značku označujúcu pešiu zónu, ale nejako som si ju neuvedomoval. A v zákone mi chýba príloha - dopravné značky.
11.12.2009 - 22:24:52
00
V zakone ziadne znacky nie su. Treba ich hladat vo vyhlaske c. 9/2009.
12.12.2009 - 08:04:50
00
Ďakujem, už som ich našiel. V minulosti boli prílohou zákona a na www.zbierka.sk prílohy zvyčajne neuverejňujú.
12.12.2009 - 23:38:58
00
Zaujímavé. Ja som nikdy neriešil tieto zákazy a pod. Vždy keď som bol autoritou prichytený buď jazdou na biku na poloprázdnej hlavnej v Košiciach v protismere kvôli skratke políciou, alebo hoci aj pri iných priestupkoch pri ktorých som nanavýš niekoho mohol obmedziť.

Vždy zabrala slušnosť :) Dobrý deň pán policajt, áno, viem, že idem zle, prepáčte, áno, už sa to nebude opakovať. Ešte sa mi nestalo žeby s takým prístupom bol ku mne nejaký policajt hrubý alebo že by začal vyberať pokutové bloky...

Na druhej strane si viem predstaviť jeho reakcie kebyže začnem z rukáva sypať paragrafy, vykladať si ich po svojom a hádať sa s ním, kto má pravdu (samozrejme v tomto štáte má vždy pravdu on).

Určite by mi táto taktika nevyšla kebyže si to struhnem na červenú na rušnej križovatke, ale keď idem o druhej v noci v meste do protismeru v jednosmerke a tomu jednému auto čo stertnem sa vyhnem na parkovacie miesta... len debilovi by to vadilo i keď uznávam, je to proti predpisom.

Ak by niekto zakázal vjazd bicyklov na pešiu zónu v Košiciach... kto by to neignoroval? Snáď v Bratislave nájdu rozum.
18.12.2009 - 13:17:51
00
keyboard_arrow_up