tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
tmax: 42/27 je napr standard u FSA, takze sa nicoho bat nemusis. Ja pouzivam 40/27 k absolutnej spokojnosti a drtivu vacsinu jazdy nepotrebujem maly prevodnik
pre rovnomernu postupnost prevodovych pomerov su podla mna vhodne kombinacie 44/29 alebo 42/27. vyuzitelnych je takto 12 prevodovych pomerov (maly prevodnik v kombinacii s 6 hornymi pastorkami kazety + velky prevodnik v kombinacii so 6-timi spodnymi pastorkami). u kombinacie 42/29 su prechodove prevody medzi malym a velkym prevodnikom dost podobne...
No ja vyuzivam na velkom prevdoniku vsetkych 10 pastorkov kazety 11-36 a pri malom prevodniku hornych 7 pastorkov. Cize z 20 teroretickych prevodov 17.
Sorry, nečítal som všetkých 17 strán diskusie, ale môžete mi povedať v akom teréne jazdíte s povedzme 42/27 dvojplackou? Buď máte svaliská, že pravidelne trháte reťaz, a(lebo) pravidelne vymieňate reťaz, alebo neviem...
Ja osobne by som 22t pílu rozhodne nedával preč.
Moje krátke skúsenosti z testovania - 40/27 v predku a 11-32 v zadku plus slabe nohy a najľahší bike v paneláku. Pílu 22z vážne netreba lebo s vypetím síl vyjdem zatál šecko kde som bol aj na 27-32 prevode. Opačným smerom z kopčeka po asfalte stačí aby mal borec o 10kg viac plus 44-11 á ujde mi do preč ale šak na asfaltové oné som tú ***** nestaval takže ma to nebolí
Takticky vyčkávam na nové XTR čo to bude zač a potom išiel do 11-36 kazety prehadzovačky - radenia.
Keď sa nerád vzdávaš prevodov na stúpania, prečo chceš prejsť na 27/28/29t placku?
Lebo ako sa poznám, na malú nezhadzujem, radšej to rvem na streďáku (32-ku neradím na kazete, už sa príliš kríži reťaz a 32-28 je dosť ťažké na niektoré kopčeky). Radiť na 2x je zbytočná strata, stačí raz hore a raz dole. Na XC som to pochopil pri 2 pretekoch. Nehovoriac o hlavnej výhode (pre mňa) - placky sa posunú bližšie ku stredu a na obe budem môcť jazdiť ľahšie prevody, najmä veľkej sa to týka (zatiaľ len po 4. najľahší pastorok 32-kovej kazety).
Raver, DI2F4Y, vďaka, takéto niečo som chcel počuť, teda prečítať si. Aj keď sa mi zdá, že 27 bude ľahké, no aspoň by sa dalo zatiaľ ušetriť na poste kazety, tj. použiť stávajúcu 11-32.
Fluider, napr. "viď foto". Kvôli absencii 2-placky som šiel na streďáku len 1. kolo, potom som musel zhadzovať na malú (teda nemusel, ale čo si budeme hovoriť... ).
tmax: ked si dal ten zaznam, tak vitaz kategorie muzi 2 ci uz Turc. Tepliciach alebo v Sl. Daromotach uz vyse rok pouziva kluky FSA z 40/27 v kombinacii s kazetou 11-34.
Na SP XC sa umiestnuje na bedni a vacsinou v prvej 10tke aj na polmaratonoch a aj podla jeho vyjadrenia by prevodniky 40/27 za ine nemenil
No ja vyuzivam na velkom prevdoniku vsetkych 10 pastorkov kazety 11-36 a pri malom prevodniku hornych 7 pastorkov. Cize z 20 teroretickych prevodov 17.
aby som upresnil... moje vyjadrenie plati k situacii 2x9 (pre kazetu 11-32 a 11-34). za prevodovy pomer som bral taky co sa neopakuje takze preto pisem ze je k dispozicii 12 prevodovych pomerov. u 2x10 som nejako zatial neriesil... .
Ešte otázočka: vie mi niekto pomôcť, či existuje a ak áno, kde toto predávajú vo finančne dostupnej verzii? Netuším, ako to nazvať a vyhľadať, tak reku či sa nájdu schopní jedinci. Na matroši prakticky nezáleží, dôležitá je tá vecička. 50€ za to nedám, zatiaľ... Vďaka.
03:20 hod ?! Jezus pracuješ ako nočný stážnik v redakcii Roháča ?
Ale de, len mam tichu dohodu s cervom, ze ked sa v noci nudim, tak strazim forum aby nikto nevypisoval pichoviny - keby hej, tak ihned budim mobilom Katka nech zakroci.
P.S. Ale ten Rohac nevyzera zle - nevies ci je to miesto este volne? Je kriza, treba mat dve roboty (jednu ako poistku).
Dnes je nastastie klud, takze sa Katko vyspi. A aby sa to nezvrhavalo k OT, tak mam jeden postreh z praxe k teme - ked clovek nema najazdene, tak skutocne vyzera dvojprevodnik ako fyzicky nezvladnutelne riesenie. Cize kto chce dvojplacku, ten pre to musi aj nieco robit.
Čaute hoši, neviem či sa to tu už niekde riešilo, ale skúsim sa spýtať:
aký najväčší prevodník /najmenší pastorok/ ste mali možnosť jazdiť? a aké to je?
ja pri pomere prevodník 44 a pastorok 11 cítim že chcem ešte lepší prevod, aby som mohol ešte viac dupnúť do rýchlosti lebo v niektorých prípadoch mi to naozaj nevystačuje.
Tiež rozmýšlam na prechod 2x10, straty malého prevodníku sa nebojím, skôr sa bojím o to aby som mohol mať čo najväčší prevodník... dík za názory
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja osobne by som 22t pílu rozhodne nedával preč.
Takticky vyčkávam na nové XTR čo to bude zač a potom išiel do 11-36 kazety prehadzovačky - radenia.
Lebo ako sa poznám, na malú nezhadzujem, radšej to rvem na streďáku (32-ku neradím na kazete, už sa príliš kríži reťaz a 32-28 je dosť ťažké na niektoré kopčeky). Radiť na 2x je zbytočná strata, stačí raz hore a raz dole. Na XC som to pochopil pri 2 pretekoch.
Raver, DI2F4Y, vďaka, takéto niečo som chcel počuť, teda prečítať si. Aj keď sa mi zdá, že 27 bude ľahké, no aspoň by sa dalo zatiaľ ušetriť na poste kazety, tj. použiť stávajúcu 11-32.
Fluider, napr. "viď foto". Kvôli absencii 2-placky som šiel na streďáku len 1. kolo, potom som musel zhadzovať na malú (teda nemusel, ale čo si budeme hovoriť...
Na SP XC sa umiestnuje na bedni a vacsinou v prvej 10tke aj na polmaratonoch a aj podla jeho vyjadrenia by prevodniky 40/27 za ine nemenil
aby som upresnil... moje vyjadrenie plati k situacii 2x9 (pre kazetu 11-32 a 11-34). za prevodovy pomer som bral taky co sa neopakuje takze preto pisem ze je k dispozicii 12 prevodovych pomerov. u 2x10 som nejako zatial neriesil...
vysvetlenie 1: maximalku si nikdy nedosiahol kedze sa flakas a teda nemas co stratit
vysvetlenie 2: budes rychlejsie tocit kyptikmi
V linku je soft na šeláke oné , doporučujem GearCalc Pro - medzi množstvom funcii nájdete aj prepočet kadencia-prevod-rýchlosť á bez kecou
http://www.machinehead-software.co.uk/index.html
Ale de, len mam tichu dohodu s cervom, ze ked sa v noci nudim, tak strazim forum aby nikto nevypisoval pichoviny - keby hej, tak ihned budim mobilom Katka nech zakroci.
P.S. Ale ten Rohac nevyzera zle - nevies ci je to miesto este volne? Je kriza, treba mat dve roboty (jednu ako poistku).
aký najväčší prevodník /najmenší pastorok/ ste mali možnosť jazdiť? a aké to je?
ja pri pomere prevodník 44 a pastorok 11 cítim že chcem ešte lepší prevod, aby som mohol ešte viac dupnúť do rýchlosti lebo v niektorých prípadoch mi to naozaj nevystačuje.
Tiež rozmýšlam na prechod 2x10, straty malého prevodníku sa nebojím, skôr sa bojím o to aby som mohol mať čo najväčší prevodník... dík za názory