Cestné Campa Record pred cca 10 rokmi - mali taký brzdný účinok, že panické brzdenie sa nedalo na galuskách ustáť. Pretekári sa ich báli a dávali si montovať staršie modely so slabším brzdným účinkom. Museli zastaviť ich výrobu a vyrobené išli do šrotu.
Pokial sa dobre pamatam, tak podobny problem bol 2, ci uz 3(?) roky dozadu s novou sadou dura-ace. Tych sa tiez vraj bali mnohi pretekari a hadzali duby kvoli smyku a rovnako celuste menili za starsie modely. Tu slo aj o problem necitliveho regulovania brzdnej sily.
Len tak pre zaujímavosť som siahol po jednom cca. rok starom Bike magazine, čo sa mi povaľoval doma a pozrel som si v ňom výsledky testu kotúčoviek.
Podľa grafov mali najvyššie brzdné sily Magura Gustav M a The Cleg DH. Naopak Gatorbrake 8 s 203mm kotúčom malo nižšiu silu než väčšina konkurentov so 160mm kotúčmi.
Je vobec mozne objektivne na taku otazku odpovedat?
myslim si ze nie, ved kazdy poklada za najsilnejsie nieco ine, niekto tuhost, iny zase na kolkych metroch zastavi z 30km/h a niekto kto nevie zase ani brzdit, povie zas nieco ine.....
Ja si myslím, že tých, pre ktorých je prvoradý image, vôbec nezaujíma ktoré brzdy sú reálne najsilnejšie pretože bike s takými brzdami nikdy mať nebudú. Pre nich sú vždy "najsilnejšie" (najlepšie, najrýchlejšie...) brzdy značky wong chung, ktoré sa práve nachádzajú na ich aktuálnom tesco biku v plnej výbave za 5 litrášov
za 5 litrov??? nie si nejaky drahy????? vsak tesco biky stoja tak aj 3 litre, pozeral som sa nan raz a strasne som sa bavil, keby som tam videl niekde napisane ze DEORE alebo XT alebo podobne, tak by to boli pekne nalepky
To je sice pravda s tymi piestmi no ja som povodne hovoril o verzii s dvomi kotucmi. Inak doteraz mi neni celkom jasne, ako funguje Magura GustavM, lebo v skutocnosti je to dvojpiestova brzda, ale ma oba piesty na jednej strane, alebo to len tak divne vyzera?...
Ty hope 6 super ale myslím že už je aj 8 piestková.Ale čo mám referencie tak teraz hodne frčia Brembo ale len kdo na to má a brzdní učinok je dabelskí ale vlastnú skušenost nemám.Videl so mich na kole P.Heinika majitela značky RB.
uz tu mas najsilnejsiu brzdu a dokonca si ju tu dal ty aj s fotkou - je to gustav - uz neviem kde son nasiel tie testy ale bola tam okrem ineho merana sila pritlaku na kotuce a gusto to viedol s neskutocnym rozdielom (testovane boli vsetky zname znacky dokonca aj brembo)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pokial sa dobre pamatam, tak podobny problem bol 2, ci uz 3(?) roky dozadu s novou sadou dura-ace. Tych sa tiez vraj bali mnohi pretekari a hadzali duby kvoli smyku a rovnako celuste menili za starsie modely. Tu slo aj o problem necitliveho regulovania brzdnej sily.
Podľa grafov mali najvyššie brzdné sily Magura Gustav M a The Cleg DH. Naopak Gatorbrake 8 s 203mm kotúčom malo nižšiu silu než väčšina konkurentov so 160mm kotúčmi.
crazyfox:
brzda Brembo Racing
Doprdele... ...tak predsa je najsilnejsia ta Magura?
myslim si ze nie, ved kazdy poklada za najsilnejsie nieco ine, niekto tuhost, iny zase na kolkych metroch zastavi z 30km/h a niekto kto nevie zase ani brzdit, povie zas nieco ine.....
presne tak..... tym neskusenym ide o frajerinu a tym skusenym, no hadam to vyuziju
no ale trochu to už o ich sile napovedá či nie?
no napriklad take bremba maju len 2 piestiky.. a nemyslim si, ze su nejako slabe
Mnou spomínané výsledky testov skutočne hovoria svoje. Tá 8-čka v názve Gatorbrake 8 znamená 8 piestov.
Heňo