Lokalizácia
Formulár sa odosiela
diki za zaujimavy test .v podstate su tam 4 o ktorych som uvazoval..ten fuji sprdli ze je pomaly a tak ale nevysiel zas omoc horsie ako pentax ci samsung a tie stoja o 100€ viac a panasonic je velka krava aj drahy :( aj tie ostatne akoze dobre cez 300 :(
Zobraziť komentár 01.09.2010 - 21:48:56
00
teraz mam 7,2mpx a 6x objektiv ale sere ma zla viditelnost disleja a absencia manualu ci hladacika
Treba si uvedomit ze ziadny Ultrazoom sa parametrami nedostane na uroven zrkadlovky ;) Svojimi rozmerami je skor menej neprakticky ( ak by som mal nosit UZ tak si radsej zoberiem zrkadlovku ) a toto je vyborne riesenie ktore splni aj poziadavky na zoom aj velkost a j kvalita fotografii http://www.pixmania.sk/sk/sk/4870287/art/panasonic/lumix-dmc-tz8-eierny.html
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 06:35:24
00
1. Ultrazoom v "mydlovej skatulke" je nic. Zbytocne zmrskana optika. Co do kvality tak pentax velmi neee. ale dobre kompakty su panasonic. Maju dobre parametre, stabilizator, sirokouhle zabery, HD video a stoja cca 300ecok.
Ak chces kvalitnejsi fotak tak jedine uz zrkadlovka. Canony su dobre, ale rataj ze sklo v zakladnom baleni je slabota. Tam treba zainvestovat, avsak pri upgrade na novsi ti zostava, cize nie je to az taka zla investicia. Ak sa ti da kupit tak kup nizsie rady, lebo canon 500 resp. 550 alebo poloprofi 50tka maju 18MPx a tam je trochu problem so sumom. Snad to SW doriesia.
Baterky su lepsie a lahsie Lion, Lipol,... Ich nevyhoda je ze su drahsie, ked treba 2-3 sady, a co zariadenie, to iny typ,...
Vyhodou AAciek je ze sa daju pouzit vsade, a ked sa vybiju, tak skocim do obchodu a kupim obycajne. Ja mam 6sad AAciek (pouzitie v modelarstve, + foto), Novy fotak ma Lipolku a to uz je problem, ked nasetrim tak dokupim este jednu. A samozrejme neuvazujeme o nabijacke z NAY za 10Eur, ale uz poriadnu, ktora vybije, potom nabije, a vypne nabijanie podla delta peak. Moja stara zrkadlovka isla este na AAcky, a ked fotak vazi 1,5kg, tak uz je jedno ake tazke su batarky.
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 07:07:01
00
...fuji sprdli ze je pomaly...

It's probably fair to say that the Fujifilm delivers the worst image quality in this test, and the main problems with image quality are noticeable even at standard size prints. At a pixel level the camera's output shows very obvious noise reduction artifacts and an overall lack of detail (fine, low contrast details such as foliage are smeared away completely).

no hlavne sprdli kvalitu fotiek... :!:
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 07:53:30
00
drotar mailer ja viem ze sa nevyrovna kvalitou zrkadlu lenze to stoji aj trosku viac a aj vazi a je vacsie.panasonic mam teraz co mi vadi je ze nema hladacik a za slnecneho pocasie nevidim na displeji nic :(
martin no ano musim ale porovnat aj to co popisali o druhych..inak ten test je spolahlivy?neni su kamarati s panasonicom a tak?lebo kazdy ti napise test taky aky vyhovuje jemu...
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 08:51:18
00
Recenzie si precitaj z viacerych portalov, aby si mal aku taku istotu, ze niesu pisane tendencne. Samozrejme porovnavat akykolvek kompakt s akoukolvek zrkadlovkou nema prakticky ziadny vyznam. Ultrazoomy je hybridne riesenie :-) Preto by som volil kompakt s co najlepsimi vlastnostami uz len kvoli rozmeru. Hladacik by chybal aj mne, kedze som nan zvyknuty, ale pri takomto fotaku to prezijem. Final vystup aj tak kompozicne orezes v PC takze az taka zavada to nieje. Panasonic ma asi najlepsie vymyslenu stabilizaciu, akurat je skoda tych nevyuzitelnych 12 Mpx, ale zase na druhej strane ma manual rezim, co az taky standard v tomto cenovom segmente nieje. Samozrejme ohlad som bral aj na cenu, pretoze vo vyssej cenovej kategorii sa da vymysliet aj nieco ine. Jednoducho povedane za 231 € asi nic lepsie nevymyslis.
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 11:47:20
00
Final vystup aj tak kompozicne orezes v PC

A to už prečo? Šak treba fotiť, aby si mal kompozíciu už na karte v poriadku :)
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 12:01:41
00
To mi je jasne, ale za plneho svetla je s citatelnostou displaya niekedy problem, takze nejaka kompozicna vada sa da opravit uz len v PC. Kompakt beriem ako vyjazdovo - momentkovy fotak takze mi ide skor o zachytenie momentiek ako o nejake umelecko kompozicne ciste riesenia. Okrem ineho to sa snazim naucit na zrkadle :lol:
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 12:19:56
00
A celkom sa ti to darí :)
Ak by som mal kupovať kompakt, tak by som bral Canon S90. Niečo o ňom a aj dosť ukážok, ako sa s ním dá fotiť, nájdeš v tejto recenzii.
Ak chces väčšiu obrazovú kvalitu, tak ti ostáva iba prechod k zrkadlovkám, za ktoré zaplatíš viac, budeš nosiť ťažšiu výbavu a nakoniec aj tak nemusíš urobiť lepšie snímky :D
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 12:40:16
00
Uz vysiel aj S95 , je povylepsovany :nod:
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 12:52:15
00
so zrkadlovkou neurobis lepsiu fotku len ked
a, ju neviem ovladat.
b, nezoberies ju zo sebou lebo je tazsia a vacsia ako kompakt.
druha moznost je najcastejsia hlavne na bike, od kedy bicyklujem beriem fotak minimalne so sebou;(
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 12:55:44
00
A celkom sa ti to darí :)

Ale no :$
Ak by som mal kupovať kompakt, tak by som bral Canon S90

Lenze toto je presne ten pripad, ze ak zvysime rozpocet tak sa dostaneme niekam, kde sme sa dostat nechceli a nakoniec tak ci tak skoncime pri zrkadlovkach :rofl:
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 16:22:42
00
Ak sa ti da kupit tak kup nizsie rady, lebo canon 500 resp. 550 alebo poloprofi 50tka maju 18MPx a tam je trochu problem so sumom. Snad to SW doriesia.

lenze 50tka ma taky problem so sumom o ktorom sa ziadnemu kompaktu nemoze ani snivat, a ani este dlhe roky nebude. lion baterky stoja z ebay par dolarov, vydrzia 1,5 az 2 roky, takze to ako vyhovorka neuspeje.
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 16:32:26
00
:doh: zbytocna rec o zrkadlovkach pre mna lebo tolko :cash: 400€ plus dalsich 400 za objektiv nedam :) to radsej necham na bike ;) nasiel som o tom fuji iny test http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_s1800_review/ tam vysiel 4/5 co by bolo este zatu cenu co je super a je najmensi asi s tych co maju vacsi objektiv a hladacik :)
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 18:47:28
00
Ja žiadne chyby vo fotkách zo S1800ky nevidím |( Nejaké recenzie budú aj na Amazone :)
Zobraziť komentár 02.09.2010 - 19:10:26
00
keyboard_arrow_up