ja som 100% za rychlospojku.. a retaz som doteraz nitovat nemusel, roztrhol som len raz a aj to uz bola na konci zivotnosti tak som sa s nou nehral dalej..
btw spojky davam aj na shimano retaze..
takze spojka nejak neoslabi retaz netrha sa to pri nej...
ved spojka ti s retazou nic nepsravi.. len ti nahradi jedno ocko aj s nitmi vlastne... a co sa tyka trhania teraze tak to je sposobene vyrobnou chybou, alebo chybou materialu..
Prípadne chybným (nesprávnym) nitovaním alebo spájaním so spojkou... Čím viac spájaš a rozpájaš reťaz, tým je väčšia pravdepodobnosť, že ju "roztrhneš".
Prípadne chybným (nesprávnym) nitovaním alebo spájaním so spojkou... Čím viac spájaš a rozpájaš reťaz, tým je väčšia pravdepodobnosť, že ju "roztrhneš".
tak toto je 100%tna pravda ja som za jeden maraton(Dubnicky)roztrhol 3x retaz a na nitovacku som samozrejme nemyslel tym som stratil asi hodinu a pol cas..mal som pekne nervy...odvtedy si davam nato pozor. cim menej nitovania tym lepsie pre retaz..
ked uz sme pri tych retaziach, ake podla Vas najviac vydrzia (myslim tym treningy teren-cesta + preteky zvacsa maratony/polmaratony) a su relativne v normalnej (beznemu smrtelnikovi pristupnej) cenovej hladine ?
orsigo: podla mna shimano hg73 pripadne sram pc971... tieto su okolo 500 sk a su uz pomerne fajn spracovane... pripadne hg53, ta je o 100 lacnejsia akurat ma horsiu povrchovku...
gafis: najvyssi cas vymenit retaz, mozes si blahozelat, ak nebudes musiet menit aj kazetu... nakoniec nie je nic jednoduchsie, ako dat si po 1000 km zmerat retaz v servise...
orsigo: podla mna shimano hg73 pripadne sram pc971... tieto su okolo 500 sk a su uz pomerne fajn spracovane... pripadne hg53, ta je o 100 lacnejsia akurat ma horsiu povrchovku...
gafis: najvyssi cas vymenit retaz, mozes si blahozelat, ak nebudes musiet menit aj kazetu... nakoniec nie je nic jednoduchsie, ako dat si po 1000 km zmerat retaz v servise...
Osobne by som doporucil tu HG-73, pripadne doplnenu o SRAMacku rychlospojku.
Co sa tyka merania retaze => preco chodit do servisu, ked sa to da aj doma - bud posuvnym meradlom (suplerou) alebo sa da kupit aj specialny kaliber presne na toto.
to si mylis, supler je hokejovy trener , retaz bez rychlospojky by som uz ani neskusal, lahsie a lepsie sa cisti rozobrata a uz tu bolo spomenute, ze caste rozpajanie a nasledne (nedokladne) nitovanie je len vytvaranim miest pre "roztrhnutie"
...Co sa tyka merania retaze => preco chodit do servisu...
pretoze v servise ti to zmeraju vacsinou zadarmo mierkou na retaz... posuvnym meradlom sa meria horsie a vlastnu mierku by som nekupoval, lebo su to podla mna zbytocne vyhodene minimalne 2 stovky...
...Co sa tyka merania retaze => preco chodit do servisu...
pretoze v servise ti to zmeraju vacsinou zadarmo mierkou na retaz... posuvnym meradlom sa meria horsie a vlastnu mierku by som nekupoval, lebo su to podla mna zbytocne vyhodene minimalne 2 stovky...
Samozrejme pre kazdeho z nas ma suma 200,- SKK inu hodnotu, o tom nemusime diskutovat.
Ale, pokial mas doma k dispozicii posuvne meradlo a nemas obidve ruky uuuplne lave tak to za par sekund bez problemov odmeras
Co sa tyka merania retaze => preco chodit do servisu, ked sa to da aj doma - bud posuvnym meradlom (suplerou) alebo sa da kupit aj specialny kaliber presne na toto.[/quote]
no ja subleru mam doma mozes mi povedat ako sa to mera??vzdicky som menil retaz az ked to bolo poznat pri slapani a tato rada by mi usetrila urcite nejake tie peniaze..diky
Co sa tyka kvality retaze jednoznacne SRAM. Hocico ale sram. Poznam par ludi co na shimana nadavaju ako na blato a dodnes pouzivaju sramky (este pod nazvom Sachs). V priemere su len cca o 50 Sk drahsie. Neoskusane mam este Connex (wipperman). Ale to je vraj nieco take ako shimano.(nie som isty)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw spojky davam aj na shimano retaze..
ved spojka ti s retazou nic nepsravi.. len ti nahradi jedno ocko aj s nitmi vlastne... a co sa tyka trhania teraze tak to je sposobene vyrobnou chybou, alebo chybou materialu..
tak toto je 100%tna pravda ja som za jeden maraton(Dubnicky)roztrhol 3x retaz a na nitovacku som samozrejme nemyslel
Osobne by som doporucil tu HG-73, pripadne doplnenu o SRAMacku rychlospojku.
Co sa tyka merania retaze => preco chodit do servisu, ked sa to da aj doma - bud posuvnym meradlom (suplerou) alebo sa da kupit aj specialny kaliber presne na toto.
Samozrejme pre kazdeho z nas ma suma 200,- SKK inu hodnotu, o tom nemusime diskutovat.
Ale, pokial mas doma k dispozicii posuvne meradlo a nemas obidve ruky uuuplne lave tak to za par sekund bez problemov odmeras
no ja subleru mam doma mozes mi povedat ako sa to mera??vzdicky som menil retaz az ked to bolo poznat pri slapani a tato rada by mi usetrila urcite nejake tie peniaze..diky