Mam na mysli napr drepy s cinkou, alebo vypony na litka v sede v stoji a podobne.
V akych objemoch to cvicit, ci je lepsie viac serii po menej opakovani napr 10ser x 6-8op, alebo
radsiej 5ser x 15-20op s mensou vahou na cinke.
Popripade nejake ine cviky co robite na zlepsenie vykonu na bajku.
Dikes za nazory zatim...
To uz mam za sebou moje maxima boli drep 145kg 2op bench 120 1op mrtvy tah 125 2op.
Teraz uz bajkujem a pri cviceni sa chcem zamerat hlavne na vytrvalostnu silu noh, nehovorim ze si aj nezaklikujem, alebo dam nejake zhyby, tlaky a pod ale momentalne to nie je priorita.
1. mrazoch väčších ako mínus 15 (to už primŕza tlmič, vidla, prehazdovač aj mihalnice)
2. snehu viac ako 10 centi
3. zľadovatelých cestách
A ešte mám stacionár od predvlaňajšieho Ježiška.
Ja ale nechcem cvicit na objem. Ide mi o vytrvalostnu silu v nohach, je to velky rozdiel, lebo ja som napr dal 145kg drep dva krat, ale ked bajkujem do kopca tak nohy nevladzu je to preto, lebo pri nizkych opakovaniach cvicis ine svalove vlakna ako pri vela opakovaniach a prave pri bajku potrebujes tie druhe vlakna.
Teraz uz mam zasebou zopar treningov a mozem povedat ze svaly sa uplne inac spravaju ked som zacal davat tie 40-50op teraz uz s tycou 10KG.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7868-nedocenene-cviky-ii.html
ak sa pytas konkretne na trening noh, cvicil som 8 cvikov v superseriach po dvoch. islo o legpress, vypady s cinkou, predkopavanie, zanozovanie, rumunsky mrtvy tah, lytka na stroji s roznym rozlozenim chodidiel (2x) a roznozovanie (hovorime tomu gynekologia
zaradenie klasickeho trojboja a trening na silu a objem je pre cyklistu absolutne nevhodny.. sice budes mat v nohach silu a vybusnost, ale len velmi kratkodobo, potom sa ti do svalov dostane krv a budes mat uplne tvrde nohy.z toho dovodou mi trener spajal cviky do superserii, minimalizoval prestavky medzi cviceniami a pocet opakovani bol mierne vyssi ako pri silovom treningu..
chemicke zabezpecenie: kreatin, mega mass a nieco na rychlu regeneraciu ..
ak sa pytas konkretne na trening noh, cvicil som 8 cvikov v superseriach po dvoch. islo o legpress, vypady s cinkou, predkopavanie, zanozovanie, rumunsky mrtvy tah, lytka na stroji s roznym rozlozenim chodidiel (2x) a roznozovanie (hovorime tomu gynekologia
zaradenie klasickeho trojboja a trening na silu a objem je pre cyklistu absolutne nevhodny.. sice budes mat v nohach silu a vybusnost, ale len velmi kratkodobo, potom sa ti do svalov dostane krv a budes mat uplne tvrde nohy.z toho dovodou mi trener spajal cviky do superserii, minimalizoval prestavky medzi cviceniami a pocet opakovani bol mierne vyssi ako pri silovom treningu..
chemicke zabezpecenie: kreatin, mega mass a nieco na rychlu regeneraciu ..
Hodnotny prispevok dakujem
Mám svalovicu z telocovične, bez rozcvičenia 18 na pravej nohe
ano, velmi hodnotny. ked sa ti do svalov dostane krv tak ti stvrdnu
mojko, v osemnastich rokoch keby mi niekto povedal taku vetu ako som napisal tiez by som sa na nej odbavoval a onanoval - presne ako ty...
od istej doby - ked budes musiet trtkat aj vtedy ked nebudes chciet - ti to bude pripadat uplne ine, vsak pochopis sam..
od istej doby - ked budes musiet trtkat aj vtedy ked nebudes chciet - ti to bude pripadat uplne ine, vsak pochopis sam..
Presne tak
Daj 1/2 pretoze aj smerom dole sa rata
mojko, ty o com? si precitaj co si napisal. ked sa ti do svalov dostane krv tak stvrdnu? svaly by asi bez pristupu krvi nepracovali, kedze potrebuju kyslik a prenasa ho co? ano, je to hemoglobin (ten je v krvi, vies)
a nechapem aky suvis to ma s tym, ze si v 18 rokoch onanoval na tom, co ti niekto napisal
Aj na tej niekto dáva drepy