Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
savings RockShox servisný kit pre vidlice Judy, 200 hodín/1 rok
16,99 €
savings
MOC 24,99 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
Akcia savings RockShox základný servisný kit pre vidlice Domain
32,99 €
savings
MOC 52,99 €
http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/08/eng/rear_shocks/float_rp23.htm
dlhsia odpoved: v zavislosti od bicykla, umiestnenia tlmica, prip. predosleho majitela moze byt packa prehodena o takp. 180°. vtedy to mas samozrejme opacne
ak mas tlmic montovany zvislo smerom k stredu a komorou nahor, je lepsie mat packu tak, ako na obrazku v manuali.
potom mas somarsky mostik: packa ukazuje na prevodniky (slapanie/pedalovanie) = propedal zapnuty
packa ukazuje opacnym smerom ako prevodniky = propedal vypnuty
Už som si poradil aj s odskokom.
Vďaka.
EDIT: všimni si v návode na kt. si mi dal link. Tlmic na fotke s popisom má ventil vyvedený na ľavej strane a na stránke dole je klip ako sa prepína propedal - tam je ventil vyvedený na pravej strane. Ale už v tom mam jasno
pridavam obrazok rozobraneho DHX4
resp.ten tlmič by sa mal dal naplniť,v tom asi problém nevidím,ale nie je tam nejaký špeciálny ventil?
moc som to nerozoberal,ale je tam ten "štuplík",ten som odkrútil a pod ním bola nejaké čierna guma/plast,s tou som nechcel nič robiť,tak som len ten "štuplík" zašróboval späť
teda,vlastne,nemuselo by sa to naplniť dusíkom ale len vzduchom,ako sa prerábajú VanR/DHXká,ale ja nemám kde umiestniť ventil,keďže mám Vanillu R
celý môj problém začal tým,že mi vytiekol tlmič cez točítko odskoku,tlmič som rozobral a našiel v ňom kotúlať sa malého červíka na imbus,ktorý patril na čelo piestnice zvnútra,myslel som že to tieklo tade,ale keď som červíka zašróboval späť,naplniť tlmič olejom,stlačil,stále to vyteká cez ten odskok...
tak to bude to tesnenie,ktoré je na "odskokovej tyčke" vzadu,pri nastavení odskoku..aj keĎ nevyzerá nejaké poškodené...
a som prekvapený,že je tam len jedno tesnenie
teda,môj problém vlastne nespočíva v tom tečení oleja,keď sa nahnevám,tak ten odskok zablendujem a je,aj tak ho vôbec nepotrebujem a doladím si ho hustotou oleja....problém je,ako to naplniť tým vzduchom/dusíkom...
ten tečúci olje vyriešim potom,aj tak nemám na nič čas.
a Lapierre,to že sa neviem vyjadriť neznamená že som debil a neviem si veci urobiť
ako najľahšie vyradiť z prevádzky high volume komoru na rp23 ?
dôvod je, že stačí nejaký menší drop a hneď ide do dorazu takže by som potreboval asi väčšiu progresivitu ku koncu zdvihu. Tuším to niekto spravil tak, že vyplnil to miesto v tej high volume komore. Je to tak?
Aký je pri rozobratí tej komory postup?
Alebo si vymeniť celú komoru s niekým kto by chcel zase HV
už netreba, už to mám. nebude tomu vadiť guma z duše?
komponenty/tlmic-fox-float-rp2-pokazena-komora-reklamacia-t17870.html
komponenty/tlmic-fox-float-rp2-pokazena-komora-reklamacia-t17870.html
1,5 ma bike len som ho nedaval servisovat do foxu.. takze asi je sa zaruka nevztahuje neviem akú maju presne politiku, Musel som to sklepnut troška lebo nešlo nasunuť stierku, no tiez mam problem stym šuštavým vzduchom je to spôsobené tým alebo je to normálna vec?