Chystám sa kupovať vidlu na bajk. Zo začiatku som si vybral vidlu Rock Shox Tora SL Solo Air (priblížne za 165€), aj som sa spýtal v témé "Čo si mám kúpiť", či som sa rozhodol dobre. Zatial som sa ozvedel, že radšej by som mal kupovať SR Suntour E*****n RLD. Aj som sa popozeral na fóre, a dočítal som sa, že Tora "je lotéria", a že radšej E*****n, a že existuje aj neaký tunený model. Ale tam boli písané hlavne o pružinových verziách Tory, a ja si chcem kúpiť air. Dovtedy som rozmýšlal takto:
Tora: + známejšia značka => pravdepodobne vyššia kvalita čo sa týka aj materiálov, aj spracovania => menej problémov, menej servizu; relatívne nízka cena (minulý rok vyše 240€)
- drahý servis E*****n: + pravdepodobne lacnejší servis ako u Tory, nižšia cena (bežný model - okolo 140€, tunený neviem)
- menej známa značka => pravdepodobne nižšia kvalita => skoré opotrebovanie; 80mm chod oproti 100mm
Napísali by ste mi, čo je prestne rozdiel, prečo je Tora "lotéria", a v čom sa líši bežný model od tuningovaného? Alebo mohli by ste mi navrhnúť nejakú vidlicu? (Jazdím XC, použité nekupujem, finančný rozpočet do 170€) Niekde som sa dočítal dokonca aj to, že pružinové vidlice sú lepšie
posledný komentár: 8. 11. 2011 o 15:30
posledný komentár: 31. 12. 2007 o 13:01
posledný komentár: 14. 2. 2007 o 2:53
Tora má hlavnú výhodu v mazaní olejom E*****n je ľahší, má lepšie možnosti zmeny zdvihu (až na 140mm)
Pružinové majú výhodu v citlivosti a spoľahlivosti...
mnavak - Takže s kvalitou by nemal byť problém. Máte s tým E*****nom aj osobné skúsenosti?
Ináč k tomu E*****nu ste dostali aj pumpu, alebo ste si to museli kúpiť zvlášť?
Pupmička sa kupuje zvlášť - cca 20€, podľa toho kde a akú.
preco nenapisete, ze e*****n olejovy a pod.
edit: ja odporucam toru napriklad, teraz sa tu do mna obuje 100 ludi. Co je na nej zle? Da sa s nou tiez niektore zanedbatelne nedostatky odstranit. Kedze chces kupit vidlicu tejto kategorie, myslim, ze tie nedostatky ani len nepostrehnes.
Kup si poriadnu vidlicu, ktora nema nezmyselne upravy.
Negativna pruzina? mas pocit, ze rockyshoky taku vec nema? A presne podla toho ako nafukas
no len, kolko stoji obyc e*****n, spolahlivy a do*****?
edit-končím debatu o tažítku