"...Jedna strana su hlupe zakony a nesmyselne zakazy..."
"... chlapi, nehnevajte sa na mna, ale na co sa drbete s bajkom tam, kde sa to naozaj nepatri..."
Vysvetlil by si mi prosím ťa definíciu pojmu "tam kde sa to nepatrí"? Nepatrí sa špárať v nose, prdieť v prostriedkoch MHD a podobne ale tvoje slová ostávajú pre mňa záhadou. Nie som žiadny anarchista, zákony sa snažím rešpektovať ale momentálne existuje doslovne na každom kroku, kdekoľvek sa len pohneš, toľko zákazov, príkazov, obmedzení a predpisov, že rešpektovať všetky je jednoducho pritiahnuté za vlasy. Hrebeňovku NT chodí x peších turistov, nevidím dôvod prečo modifikovaná verzia so zvážnicami nie je prístupná pre cyklistov. Myslím, že
bicyklom nezničím chodníky a flóru ani neohrozím/nevyplaším faunu o nič viac ako desiatky peších turistov. Nikoho nemienim svojou jazdou obťažovať ani obmedzovať, pri stretnutí peších im dávam samozrejme prednosť.
Ad tvoja poznámka ohľadne zákazov a obmedzení bicyklovania v lese, za ktoré si vraj môžeme sami. Neviem v ktorom paralelnom vesmíre žiješ, ale dľa mojich informácií je za spomínanými zákazmi jedine silná poľovnícka lobby s bujnými kontaktmi na MP SR.
Samozrejme si musel zopakovať, že som v NT nebol ani ako turista

Neviem čo už na toto povedať a z čoho si tak asi usúdil, zrejme keď niekto žiada o radu musí byť úplný tĺk, ktorý ešte v živote nevyliezol zo svojho valala. FYI túto hrebeňovku som prešiel v zime aj v lete a patrí k mojim srdcovkám.
Na záver si neodpustím pár osobných invektív na adresu nicku seth. Nabudúce, keď nebudeš mať napísať čo k veci, nepíš prosím ťa nič. Zbytočne zasieraš fórum a nasieraš ľudí. Ak je dôvodom tvojej ofenzívy, že ti nedala žena alebo namiesto teba dala niekomu inému, vyrieš si to nabudúce s ňou a neotravuj na fóre. Ďakujem za pochopenie.
Ad zihadlo5: Neplánujem to ísť za jeden deň, myslím že 2 by mohli byť optimum. Myslím, že z KH do sedla Priehybka by to malo byť OK, potom sa dajú využiť zvážnicové obchádzky po Čertovicu. Od Štefáničky existuje modrý traverz cez chatu Kosodrevina, mal by to byť zjazdný chodník cez kosovku ale nie som si tým istý. Myslím, že z Krížskeho sedla by to už malo mať zase hôľny charakter.