Dobrý deň. Mám bicykel Kelly's Axis - crossový, chodím s ním väčšinou po ceste alebo po jemnom teréne. Chcel by som si kúpiť naň aspoň jednu kotúčovú brzdu, najlepšie značky shimano. Vedeli by ste mi niekto poradiť ?
Ja by som si skúsil vymeniť špalky alebo lepšie V-čka. Také kotúčovky na začiatok (napr. Tektro Draco) stoja cca 70€. Samozrejme je potrebný minimálne nový stred a popri tom sa väčšinou mení aj ráfik (to sa však nemusí) + dať niekde spraviť výplet a vycentrovať koleso.
V konečnom dôsledku sa poväčšine výmena V-čiek za kotúčové neoplatí, najmä z toho hľadiska, že sú potrebné takmer nové kolesá (cca 100€) + nové brzdy (ďalších 150€) a to je vzhľadom na hodnotu väčšiny bicyklov s V-čkami dosť vysoká cena.
p.s.: keď tie Tektro Draco brzdia tak dobre ako moje Tektro Auriga Comp, tak to by som si radšej priplatil aspoň za Shimano Deore
no najprv som si to tiež myslel, ale chodím sem tam aj z kopca a V-brzdy mi zďaleka nestačia
ja teda jazdím z kopca tiež a véčka mi stačia. Ale to Ti asi nepomôže. Skús vymeniť tie špalky, to, čím sa brzdí, je na brzdách asi najdôležitejšie. Za seba môžem doporučiť BBB Tri-Stop. Inak je to samozrejme na Tebe, ak kotúčovky chceš, tak si ich na bike daj. Skôr mi ide o to, aby si nebol sklamaný, že trebárs okrem nebrzdenia budú navyše ešte hučať alebo vibrovať.
no najprv som si to tiež myslel, ale chodím sem tam aj z kopca a V-brzdy mi zďaleka nestačia
Chces kotuce kvôli brzdeniu alebo kvôli tomu, ze s nimi bike vyzera lepsie ?
Ak kvôli brzdeniu, tak z bazaru kupis jazdene vecka Avid SD5 alebo SD7 za tretinu ceny kotucov a ked tam das dobre gumicky, tak aj bicykel zabudnes za sebou ked poriadne zabrzdis....
Ak ti ide ale o image a mas zbytocnych 150 - 200 €, chod do kotucov.
Potom by som minimalne uvazoval o Deore brzdach.
Na cros ale podla mna vyhodene peniaze....
Zdravim potreboval by som poradit.Chcem prejst z mechanickych kotucovych na hydraulicke lenze problem je v tom ze terajsie mam spojene aj brzda aj radenie spolu takze ak to chcem vymenit tak som nuteny vymenit aj radenie a chcem to kupit samostatne nie uz nejake dualy . kazetu mam 8 kolo a vpredu 3 potrebujem nejaku vhodnu kombinaciu radenia a hydraulickych brzd len tie brzdy neviem ake ci nejake rady avid elixir alebo juicy vobec s nimi nemam skusenosti a chel by som to poskladat tak do tych max 100 eur a brzdy mozu byt aj z bazaru lebo asi keby som chcel nove tak to do tych 100 eur nevide, tak ak by mi niekto vedel poradit budem vdacny
Ja by som bral skôr Lujzy od toho istého chlapíka (detailne sa mi bazár kuchať nechce, len reagujem na luslov tip). Deore radenie je zbytočné, však má 8-kolo... V Suncycle kúpi do 20 € nové v pohode.
Dakujem za odpovede no budem musiet hladat asi nieco v bazaroch len a keby som vymenil brzdy musim vymenit aj kotuce? Lebo teraz mam brzdy Tektro IO a kotuce tiez tektro-180/160 mm a keby som presiel napriklad na Avid potreboval by som aj ine kotuce ? lebo najviac sa bojim aby to nesuchalo o kotuce alebo daco take .Dakujem .
tiez rozmyslam, ze vymenim mechanicke kotuce Tektro Novel za nejake hydrauliky. Mozno aj zvacsim priemer kotucov zo 140mm aspon na 160 alebo 180mm, nech to brzdi poriadne:) mam len jednu otazku. zvladnem to v pohode doma alebo sa radsej spolahnut na servis?
shooter, pokiaľ nechceš investovať a kotúče nie sú krivé, tak ich meniť nemusíš
hunt3r, ak si primerane zručný a prípadne si prezrieš manuál k daným brzdám, tak by si to mal zvládnuť...
ok dakujem lebo ja som vychadzal z toho ze tie kotuce co mam su aj sirsie ako napriklad nejake xtr o to sa mi jedna lebo ja tie platnicky na novych brzdach bud uzsie a ci to potom nebude nejak vybrovat alebo nieco take ale ka nie tak v pohode aspon usetrim daco
Zajtra by mali dorazit nove hydra brzdy...som zvedavy, ako dopadne ich vymena:-) este zajtra po praci musim kupit adaptery a mozem sa s tym hrat celu noc...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V konečnom dôsledku sa poväčšine výmena V-čiek za kotúčové neoplatí, najmä z toho hľadiska, že sú potrebné takmer nové kolesá (cca 100€) + nové brzdy (ďalších 150€) a to je vzhľadom na hodnotu väčšiny bicyklov s V-čkami dosť vysoká cena.
p.s.: keď tie Tektro Draco brzdia tak dobre ako moje Tektro Auriga Comp, tak to by som si radšej priplatil aspoň za Shimano Deore
ja teda jazdím z kopca tiež a véčka mi stačia. Ale to Ti asi nepomôže. Skús vymeniť tie špalky, to, čím sa brzdí, je na brzdách asi najdôležitejšie. Za seba môžem doporučiť BBB Tri-Stop. Inak je to samozrejme na Tebe, ak kotúčovky chceš, tak si ich na bike daj. Skôr mi ide o to, aby si nebol sklamaný, že trebárs okrem nebrzdenia budú navyše ešte hučať alebo vibrovať.
Chces kotuce kvôli brzdeniu alebo kvôli tomu, ze s nimi bike vyzera lepsie ?
Ak kvôli brzdeniu, tak z bazaru kupis jazdene vecka Avid SD5 alebo SD7 za tretinu ceny kotucov a ked tam das dobre gumicky, tak aj bicykel zabudnes za sebou ked poriadne zabrzdis....
Ak ti ide ale o image a mas zbytocnych 150 - 200 €, chod do kotucov.
Potom by som minimalne uvazoval o Deore brzdach.
Na cros ale podla mna vyhodene peniaze....
hunt3r, ak si primerane zručný a prípadne si prezrieš manuál k daným brzdám, tak by si to mal zvládnuť...