momentálne jazdím radenie X7 a šalter X9 a uvažujem nad novým radením bud X9 alebo X0 3x9. Chcem sa spýtať je nejaký rozdiel vo funkčnosti medzi x9 a x0? Nejedná sa mi o materál a váhu , ale čisto funkčnosť, či sa oplati dať dvojnásobnú sumu za X0.
Vďaka za odpovede.
Podľa toho aké prevody nechávaš. Ja som napr. zhadzoval veľkú pílu a dával miesto nej rockring.
povedal by som, že naopak
Logiku to má...
Tak argument č.2 - prešmyk radíš menej a je tam aj kratšia kulisa paralelogramu a kratšie lanko takže bude namáhaný menej.
Ale dosť bolo teoretizovania, doma to skúsim na manželkinom tekingu. Psostavil som jej v zime druhý bike a nechce na ňom jazdiť lebo má vraj čudný názov na kostre
takze fakt je ten, ze len 5 stupnov z 9 indexovanych su funkcne, zvysok nejde
situaciu mam stazenu este aj tym, ze presmyk potrebujem takzvany e-type, taky co sa dvoma imbusmi pripevni k drziaku na rame. fakt neviem ci taky vyraba aj sram, este som to nekukal.
skoda ze sa tie znacky nedaju takto kombinovat, usetrilo by mi to uz dost penazi.
Presmykace Shimano su kompatibilne so Sramom a opacne.
musim to cheknut
ak mas pravdu s tou vzajomnou kompatibilitou, tak potom urcite mam radenie 2x10
edit: mam toto
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-radenie-sram-x0-grip-shift-9sp/274
a neni tam nikde pisane ci to je 2 alebo 3
edit2: jedine na ciselniku laveho radenia - je tam 1-2-3, cize to bude zrejme 3*9
SRAM x0 Grip Shift Red Cover/Clamp Kit, Left Qty 1
27,99 €
MOC 34,99 €potom z druhej strany od 3 a vysledok je rovnaky, nad 1 sa to uz nedostalo.
dorazy pomocou srobikov boli ok, lebo som ich mal vysrobovane
A ked uplne odpojis lanko z presmykaca, kolko ti cvakne poloh na tom lavom gripshifte?
(Mna stale napada, ci zacina s gripshiftom na zakladnej polohe pri upnuti lanka do presmyku. Ak by zacinal na polohe 4, tak by to vysvetlovalo len tych 5 funkcnych poloh)
raver - nie, od stredu som nezacal nikdy. vzdy od krajov.
ani na bike-forum mi nic rozumne neporadili. ale aspon viem, ze v kompatibilite urcite problem nie je, takze nema zmysel kupovat presmykac od sram.