Lokalizácia
Formulár sa odosiela
fotky :y:
cesta je podstatne v horsom stave ako bola na jesen. :n: Nie je sanca to vyjst cele bez tlacenia. Kto nebol minuly rok, zvahal. :P

Neviem v akom stave bola cesta na jeseň, ale bol som tam 20.7. a s dobrým plášťom a dávkou kondície sa to vyšlapať určite dá ;)
Zobraziť komentár 29.07.2013 - 14:52:26
00
no teraz boli od lukovej zakruty rozorane s volným kamenom a sotolinou 10cm volna vrstva...

Prílohy:

chopok.jpg
chopok.jpg 267.84 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

export(14).gpx [8.25 KiB] Zobraziť na mape

Zobraziť komentár 29.07.2013 - 14:56:05
00
Mam taky plan na tento vikend-alebo zaciatok buduceho tyzdna/podla pocasia/ cize cca start 03.08.2013 sobota.

1.den - Nova Dubnica-Zliechov-Gapel-Tur.Teplice.-Banska.B-Certovica-Vysna Boca -PENZION BOCA cca 170km dlzku a prevysenie neriesim.

2.den. Vysna Boca -Certovica/asfalt/-
Dumbier -Chopok /cervena-cesta snp/
Chopok-dole do Dem.doliny-Lip.Mikulas-Lipt.Hradok- Vysna Boca cca 67 km

3. den. domov Vysna Boca -Nova Dubnica

Vzdialenosti a prevysenia neriesim CO MA zaujima je usek Certovica -Dumbier -Chopok po cervenej a potom zjazd dole .
Je mi jasne ze budem aj tlacit ,ale chcem vediet ci budem musiet aj niest bike, kolko je toho tlacenia,nosenia jazdenia,/pol na pol/..../20%.40%.40 %/....no a vlastne ci sa to da prejst /cca 14 km/ Certovica -Chopok
Potom ak sa dostanem na Chopok ci tu stavebnu cestu /J&T/ bez problemov najdem.
Dik za odpoved /e/
Zobraziť komentár 30.07.2013 - 20:14:42
00
keby som to isiel ja, tak asi jedine opacne, Chopok - Certovica
Zobraziť komentár 30.07.2013 - 21:05:31
01
Taaak toto je sialenstvo ;) v dobrom samozrejme, hreben nizkych tatier by som nesiel uz len kvoli vysokemu poctu turistov a nezakonnosti, cestu z chopku najdes hravo neda sa minut
Zobraziť komentár 30.07.2013 - 21:09:24
00
po prvom dni budes rad ze lezis rano v posteli,nie sa trepat na hreben, kde pri tvojom smerovani budes 95% tlacit a nosit
Zobraziť komentár 30.07.2013 - 22:07:47
01
zihadlo ako pisem ,dlzka a prevysenie nehra rolu pojdem pomaly,isiel som 1000mil rekreacne /neprihlaseny pretekar/ po Spisku novu ves a odtial po asfalte domov.....zaujima ma len ten usek 18 km dlhy od certovice na chopok...

Quido, zihadlo -takze ak si zvolim trasu opacne Vysna boca -Lip. hradok-Lip. mikulas- Chopok-Vys.boca tak je to zjazdnejsie ???cize menej tlacenia???? to jest na Chopok kvazi v pohode a odtial dole na Certovicu???

kazdy kto chce odpovedat ,tak si odmyslite 1. a 3. den vyletu ,zaujima ma len den c.2-dakujem vopred za rady a skusenosti

Naposledy upravil cabo1 dňa 30.07.2013 - 22:57:57, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.07.2013 - 22:48:27
00
Podla mna tento usek hrebena nizkych tatier je marny z oboch stran plus nezakonnost a mrte turistov, vypustil by som ten hreben
Zobraziť komentár 30.07.2013 - 22:52:58
01
quido ked som prespal vo vysnej boci /isiel som 1000mil /,ale od spiskej po asfalte,,tak dole-pri maluzinej/tam niekde/ som stretol 4 bajkerov ,2 chalani a 2 dievcata som sa ich pytal na noclach a medzi recou som sa dozvedel ze oni idu trat vysna boca- dumbier- maluzina,/alebo nizna boca/ -vysna boca,tak ked som prisiel domov /nova dubnica/ ma mrzelo ze som tam neostal ,nopopytal sa viac na tu ich trasu a neabsolvoval to ked som tam uz bol.hned ako som prisiel domov tak som sa rozhodol tam vratit...preto sa dopytujem na detaily....

bobris dakujem

quido mozem to ist aj v pondelok....hadam bude menej turistov cize v nedelu teoreticky turisticky na peso/dumbier/ obhliadnut trat a v pondelok na ostro na biku ,ja len hladam relevantne info

pre info da sa to -z donoval vyrazal asi toho 17. http://www.czex.cz/zbartos/niztatry.htm zhanam len aktualne info
Zobraziť komentár 30.07.2013 - 23:09:15
00
neodporúčam... V prvom rade ako spomínal žihadlo, 95% času budeš mať bike na chrbte. Hrebeň NT je na biku ako-tak relatívne zjazdný nikde od Chabenca smerom na Donovaly. A ako už bolo povedané, je tam kvantum turistov, sezóna čučoriedok a s tým zvýšený počet ochranárov.
Zobraziť komentár 31.07.2013 - 07:30:34
00
Dejure mu ochranari mozu fukat kockovy cukor, kedze bike ponesie na chrbte. No dobre, mozno 500 metrovy usek v demenovskom sedle je zjazdny :-D
Zobraziť komentár 31.07.2013 - 08:15:47
00
nie že by som podobné jazdenie schvaľoval, ale tak keď vytlačíš na Lajštroch tak už by to nemala byť až taká tragédia s tým jazdením...je tam síce dosť kosodreviny, ale ten chodník je dosť široký smerom na Štefáničku a čím bližšie k nej budeš tým viac jazditeľné by to malo byť...ďalej pod Ďumbier to bude už o inom :) ono to nie je nijak dlhý úsek a keď ťa baví tlačiť tak prečo nie :)
Zobraziť komentár 31.07.2013 - 08:56:24
00
o.k. dam si poradit 1. a 3. den ostava ,2. den -spominanu turu urobim na peso vysna boca- dumbier-chopok a spat

alebo si vyslapem chopok od demenovskej doliny a spat /to mozem/
Zobraziť komentár 31.07.2013 - 08:57:58
00
tak vcera sme s Kocnere uspesne zvladli kusok NT, Jasenie - Durkova - Hiadelske sedlo - BB. Stretli sme aj xpata , pozdravujem :-). Len v kratkosti, na Durkovu super vyslap, hreben v pohode, zjazd z Prasivej - bomba!
Zobraziť komentár 01.08.2013 - 08:26:08
00
Nechystám sa v dohľadnej dobe, ale možno pre budúcnosť a zo zvedavosti. Hore ste šli z Jasenia po modrej alebo zelenej? Vyzerajú dosť podobne, tak či je niektorá z nich poznateľne lepšia.
Zobraziť komentár 01.08.2013 - 08:52:51
00
keyboard_arrow_up