Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No až som bol prekvapený že túto tému som založil ja. Nakoniec som tú CALDER-u (smotanová farba kostry, tuším že model 2005 :-) kúpil jazdím druhú sezónu dosť aktívne a hlavné ťažký terén a som urobil jednoznačne dobre.
1. možno CALDERA nemá široké trubky na ráme a ani žiadny hydroforming a iné vychytávky ale je to jeden z ťažších XC rámov a vydrží až moc,
2. áno, lak je z tých menej kvalitných, ale to je nepodstatný detail,
3. HAYES HFX9XC sú fajn brzdy, so zadnou som ešte nič nerobil, z prednej mi raz vytiekla brzdová kvapalinam bola doplnená a je všetko ok. Trošku viac sa hrejú ale brzdia dobre. Platničky menené za BBB - odporúčam. Som s nimi spokojný.
4. Po cca 1800 km odišlo stredové zloženie RACE-FACE. Bolo vymenené za Truvativ, ide zatiaľ ok.
5. jeden pád mi ohol brzdovú páku až do pravého uhla nadol, brzde nič neni. Ďaľší pád odlomil držiak prehadzovačky, prehadzovačke a rámu tiež nič neni. Ďaľšie pády nestáli za reč, okrem mňa sa biku nič nestalo.
5. nič iné s tým bikom neni, dovolím si povedať že je to hardtail aj na tvrdšie enduro, aj sama KONA ju radí nie medzi XC biky ale medzi BACK COUNTRY, tzn. na tvrdšie zaobchádzanie.
6. Plášte som už pri kúpe na radu predavača vymenil za Specialized Enduro, zadný už išiel do predu. Ale ináč neoporúčam.

Ja som spokojný a odporúčam a chválim tento bike. Aj keď na novších modeloch je už tá "nepodarená" vidla Marzocchi MZ alebo Rock Shock Dart. Ja mám ešte Marzocchi EXR PRO :-). Možno niekto sa bude čudovať, koľko problémov s jedným bikom, ale kto jazdí, ten ich má a za kopec si môžem sám a blato :-(
Zobraziť komentár 26.06.2007 - 14:46:26
00
ja mam 06´ zlaty ram, tiez som sa rozhodoval medzi hoss-om a calderom, rozdiel je vo vahe hoss je trocha tazsi, geometria je odlisna zadna stavba hoss ma obdlznikovy profil caldera ovalne trubky, ram je dost hruby horny stvorcovy profil sa k sedlovej trubke meni na okruhly, oproti 05´, ja mam ale bike vyskladany, vydla macocha mx comp eta 100, komponety SRAM X.7, hydry shimano, jazda v terene je bezproblemova, pri rovnakej velkosti v porovnani s meridou alebo gt je kratsi a tym padom aj hravejsi, necitim sa na nom ako na koze, stupania, zjazdy, dokonca aj nejaky ten skok bezproblemov, co sa tyka laku tak author je na tom ovela horsie, odporucam :wink:
Zobraziť komentár 26.06.2007 - 16:26:41
00
:P no vidis mas to odsuhlasene aj tu :D toho kamosa ze pozdravujem :D

tie pellsy nist?

pellys nist ;-)) kazdopadne ti dakujem za doporucenie a vam ostatnym velmo pekne dakujem za radu a popisanie myslim ze podla vasich slov oba tieto stroje su super takze nakoniec sa asi vazne budem musiet rozhodnut sam ...

na jednu stranu mam 98kg a na druhu stranu jazdim kolibu po cervenej obcas ked sa prismejdia kamarati na cross bikoch tak sa ide po modrej po asfaltke ale mam partaka ktory bol ten co tvrdil to o tych kotucovych a snim sme schopny skusit prejst cez cokolvek ak sme teda sami dvaja;-))) takze je to teraz tazke rozhodovanie;-)

asi by som sa teda mal rozhodnut medzi calderou a hossom podla vybavy lenze ked ja som taka lama noobovska co sa dozvedela asi pred tyzdnom ze deore XT je to najlepsie no uznajte mam ja sam sancu rozhodnut ktory stychto bikov ma lepsiu vybavu komponenty??? asi nie hmmm mne tie cisla a nazvy nic moc nehovoria;-(
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 10:38:25
00
na tvojom mieste by som siel radsej do hossa (hovorim o rame)... XT nie je najvyssia, no je z tych vyssich, nakolko mysim, ze jazdis only 4 fun (nic profi), tak podla mna staci aj Deore
no nech sa vyjadria profici, toto je len moj skromny nazor :roll:
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 21:22:49
00
najvyssia je XTR, nie ?
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 21:26:26
00
Myslim ze Caldera 2007 je velmi solidny bike, tiez som prv nad nou rozmyslal, ale nakoniec som zobral Hossa, pretoze na tom biku dakedy skacem aj vacsie skoky, tak pre istotu :)
Teda odpoved znie: je to spravny spolahlivy a kvalitny bike :)

a jake vacsie skoky??? :D :D
vies skocit aspon lavicu na birkose?
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 21:43:48
00
lavicu bez problemov, sak to je nic...chystal som sa aj na dvojku ale teraz jak ju dnes prestavali tak to nedam uz vobec :( myslim vacsie skoky s nie takym hladkym dopadom ako je skocenie lavice ved to ani necitit ze sa daco deje...ale ja nejazdim 4X myslim skor vacsie skoky v lese a za jazdy.
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 21:55:56
00
mam este taku plachu lama-noobovsku otazku ked si pozriete cennik kona tu http://www.kaktusbike.sk/bicykle_2007/kona.php tak su tam take rozne skupiny vie mi niekto povedat ze co ktora skupina znamena pretoze napriek tomu ze viem english lepsie snad ako slovensky tak mi to nic nehovori ;-(((( vopred dikez...

inec dnes je ten den nakupov ak teda uz dnes pride vyplata na ucet;-)))
Zobraziť komentár 02.07.2007 - 13:51:16
00
JUVENILE DETSKÉ - detské proste :)
MTB HARDTAIL - biky s odpruzenou len prednou vidlicou pre XC
CLYDESDALE - to je HOSS a HOSS DELUXE, biky pre ludi co vazia nad 100kg, proste viac zpevnene biky z odpruzenou len prednou vidlicou
XC DUAL - celoodpruzene biky pre XC/AM
BACK COUNTRY DUAL - celoodpruzene biky pre enduro
OB HARDTAIL - biky s odpruzenou len prednou vidlicou pre street, dirt, 4x a proste skakanie
OB DUAL and DOWNHILL - celoodpruzene biky pre skakanie a downhill
ASPHALT - cestné biky

neviem ci som to popisal uplne presne ak nie opravte ma
Zobraziť komentár 02.07.2007 - 14:04:19
00
a ze dikezzz som necakal taku peknu a rychlu odpoved uprimne dikez vazim si toho.

hmm teraz ked mi to je jasne tak myslim ze by som sa mal asi zamerat na tu skupinu clydesdale pac moja vaha je 98kg;-( hmm
Zobraziť komentár 02.07.2007 - 14:50:43
00
tak pani cetelem dovolilo a teda som kupil Kona Caldera 2007 dnes zajtra pre nu skocim ;-) a tesim sa;-)
Zobraziť komentár 03.07.2007 - 14:32:26
00
Prajem ti na tomto skvelom biku vela stastnych kilometrov bez defektov :)
Zobraziť komentár 03.07.2007 - 14:33:52
00
keyboard_arrow_up