tak lesna straz nas ma v prvom rade vyzvat aby sme sa zdrzali protipravneho konania (jazde mimo lesnej cesty) a v pripade neuposluchnutia nas riesit dalej.
nevravim ze je to super ale lepsie ako rovno za 5k SKK ked uz to Pan Prezident podpisal...
17.07.2007 - 20:21:43
00
Chlapi ked sa tak na to kukám budeme jazdiť pod zákonom.nie?? :D
17.07.2007 - 20:23:27
00
Lebo pod pojmom lesna cesta sa mysli pozemna komunikacia (ucelova komunikacia) ktory ma spevneny alebo nespevneny povrch a nic sa tam nepise o minimalnej sirke a pod. takze za lesnu komunikaciu sa povazuju vsetky chodniky, cesty, zvaznice a pod.

v zákone sa o tom nepíše, ale existujú vykonávacie vyhlášky a tam je účelová komunikácia zadefinovaná ako cest široká 4 metre. Takto je klasifikovaná aj v STN (slovenská technická norma)
17.07.2007 - 20:27:30
00
tiež som za to aby sme blokovali cesty... pripojím sa rád
17.07.2007 - 20:32:03
00
na aroganciu moci existuje jediná odpoveď:

OBČIANSKÁ NEPOSLUŠNOSŤ

áno, môžme si povedať, že aj tak nás nik nebude naháňať, ale zmieriť sa s protiprávnym stavom je ešte horšie.
17.07.2007 - 20:36:08
00
je svinstvo ze si daco take prezident vobec dovoli..podla mna je to trochu odveci novela- on je tu pre v prvom rade pre obcanov a ked videl tie nase protesty tak ho mohol vratit spat do vlady, ale neeeee vsak nacooo on vyplatu dostane a ostatne ho nesere, vsak nech sa len nadalej tazi drevo nelegalne, nafotime a posleme zasvietenym nech to vyriesia.... :x
17.07.2007 - 20:41:27
00
tak lesna straz nas ma v prvom rade vyzvat aby sme sa zdrzali protipravneho konania (jazde mimo lesnej cesty) a v pripade neuposluchnutia nas riesit dalej.
nevravim ze je to super ale lepsie ako rovno za 5k SKK ked uz to Pan Prezident podpisal...

Lenže nezabúdaj na situáciu keď napríklad pôjdeš po ceste podľa STN ale nemáš to ako dokázať, pretože nemáš sebou porastovú mapu, a niekomu budeš proste nepohodlný - ako sa môžeš brániť? Stačí, že ťa odpálkuje že cesta nie je podľa normy a môžeš ísť domov. Veď časť ciest, po ktorých jazdíme sú staré lesné cesty aj 30-40 rokov na mnohým miestach zúžené zarastením na singletracky - na to nezabúdajme - môžme po nich jazdiť - nemôžme? To v teréne nezistíš. Ako sa obhájiš pred strážnikom, ktorému uleteli včely práve na takýchto úsekoch?
17.07.2007 - 20:49:05
00
Ak chceme protestovat ,alebo nieco zmenit musime mat najprv organizaciu ktora nas moze obhajovat . Tento zakon uz nezmenime . Proste bude platit . Teraz je potrebne mat organizaciu , ktora bude mat vo svojich radoch nielen obycajnych ludi ,ale hlavne ludi pravne znalich a ludi z dobrymi organizacnymi schopnostami . Tato organizacia by mala vyvijat aktivity k urcitemu zmierneniu a hlavne k vyjasneniu "spresneniu " toho co sa smie a co nie. Je treba zacat bojovat o oznacenia cykloturystickych tras . Dohody s kompetentnymi ,aby boli tieto trasy legalne . Toto by sa malo diat postupne vo vsetkych nasich regionoch ,lebo realita je hrozna . Co ja viem tak v mojom regione su oznacene cyklotrasy iba tie ktore vedu hlavne po asfaltovych cestach alebo popri Vahu. Co z lesmi nema nic spolocne. Myslim ,ze ak sa zvoli spravny spolocny postup da sa nieco spravit aj s "riadne" nedokonalim zakonom nieco spravit . Myslim ze aj mnoho starsich turistickych chodnikov by mohlo byt oznacenych aj pre nas . Samozrejme s dohodou a toleranciou by mohli byt uzivane spolocne. Ak sa budeme vsetci navzajom tolerovat. Mozeme spolu dokazat tym blbom vpolitike ,ze to ide aj bez ich zakonov. Je asi chyba ,ze sa takato org. este nezalozila . Je mi ,ale jasne ze to nieje take lahke ako to tu pisem . Ak take nieco bude chem byt aktivnym clenom . Myslim ,ze taka org. by mohla na budovani tychto ciest a chodnikov vypomahat. Myslim ,ze nas ochotnych bikerov pracovat na tom je dost . Ved ide o nas a nase prava. PS:Za chyby sa ospravedlnujem nie som dokonali.
17.07.2007 - 21:06:46
00
presne tak ako tam je napisane.
326/2005 $52 pravomoci lesnej straze f:

vyzvat osobu aby upustila od protipravneho konania ak je dovodne podozrenie ze osoba pacha trestny cin alebo priestupok na useku lesneho hospodarstva a v pripade ze neuposluchne vyzvu a ak nemozno zistit jej totoznost obmedzit jej osobnu slobodu a predviest ju na utvar policajneho zboru

nie som pravnik ale podla mna ta NAJSKOR musi vyzvat a ak ho ignorujes potom si liecit uletene vcely...
viem ze sem raz za cas zabludia aj bikeri-pravnici. snad sa oni k tomuto vyjadria.
17.07.2007 - 21:14:27
00
Od septembra budem teda porušovať zákon ak si budem chcieť skrátiť cestu.
Napr. Višňové smer na Polom.
Je to cesta, lesná cesta alebo chodník?

Prílohy:

P7150737.JPG
P7150737.JPG 441.94 KiB thumb_up0thumb_down

17.07.2007 - 21:21:44
00
Kto odolá tomuto?
Ale za 5000?

Prílohy:

P4141832.JPG
P4141832.JPG 457.97 KiB thumb_up0thumb_down

17.07.2007 - 21:23:56
00
osobne si myslím, že najviac poškodilo našu vec politicke angažovanie sa pánov z SDKU.

Dalo to len zamienku. Ak by sa toho "pani s SDKU" nechytli, tak po nasom volani ani pes nestekne.
17.07.2007 - 21:32:29
00
osobne si myslím, že najviac poškodilo našu vec politicke angažovanie sa pánov z SDKU.

Dalo to len zamienku. Ak by sa toho "pani s SDKU" nechytli, tak po nasom volani ani pes nestekne.

bingo
17.07.2007 - 21:36:30
00
Kto odolá tomuto?
Ale za 5000?

Ja tam vidím cestu širokú 4 metre a Ty?
17.07.2007 - 21:49:45
00
joesea zdravim aj ja som z okolia poznam tie cesticky okolo Visnoveho . Som z NMnV. A obavam sa , ze prave tento typ ciest bude problemom. Preto som myslel vcasne oznacenia uz existujucich chodnikov a dohody s kompetentnymi uradmi .A do buducna zapismi do map .Ak tam aj v nejakej podobe uz nie su .
17.07.2007 - 22:02:04
00
keyboard_arrow_up