Zima sa blizi a kedze planujem dochodzat do prace na biku aj v zime tak rozmyslam o nejakych blatnikoch na moj 29er. poradte nejake resp ak niekto ma aj foto to by bolo najlepsie.
nechcem aby to zase vyzeralo ako z pumpy
dik
Ja ho mám vo verzii 27,5 aj s predným. Zadný je ok, je dosť široký, rýchle a spoľahlivé upnutie na sedlovku v prípade potreby. Rychloupinak je plastový. Predný je upnutý vo vidlici a má odnímaciu prednú a zadnú časť. Na môj vkus je však príliš veľký a keďže mám XS rám, zavadzajú mi bowdeny na prednú časť.
Tiež som skončil pri Zéfal kombinácii ako ty + homemade predĺženie zadného. Vzhľad neriešim. Funkčnosť zatiaľ dobrá, ale odkedy som ich nasadil nejako prestalo pršať...
No ja skôr naopak považujem za výhodu, že mám nahodený resp, zhodený blatník v prípade potreby za 10 sekúnd. Bike aj tak nikde bez dozoru nenechávam, takže ukradnutie je mimo hru.
u mna tiez, bike nenechavam nikde zamknuty.. Ale ak to ide dole tak aj to je riesenie, lebo blatnik brat zo sebou do ruksaku nemienim, naopak pozadujem skor aby bol pevne uchyteny a neodpadol sam od seba. Na druhej strane aby sa dal lahko nasadit a zosadit
Ja tiez hladam blatniky na 29" MTB ale vylucne na cestovanie po meste do roboty a pod. Potrebujem nieco jednoduche a hlavne aby sa to dalo za par sekund nahodit a zhodit ked to budem potrebovat ale aby mi tam neostavali ziadne konzoly a pod. ked blatniky zhodim. Do lesa to vlacit nebudem. Popozeral som tu vsetko mozne o blatnikoch ale vsetko sa mi to zdaju byt komplikovane veci (vratane vyssie spomenutych), ktore su bud napevno na biku alebo to vobec nefunguje. Nemate nejake tipy?
Ja som zainvestoval do blatníka, kúpil som X-Blade 29", tento: http://www.sks-germany.com/?l=en&a=product&r=mudguards&i=11101&X-BLADE 28+29 Je super!!! Namontovaný/demontovaný za sekundu, nemá žiadnu prípojku, ktorá musí ostať na sedlovke, nastavitelný na hrúbku sedlovky a dobre drží. To som sa bál, že sa bude otáčať, ale ten popruh, ktorým sa uchytáva okolo sedlovky je z vnútra pogumovaný a tak drží nech sa jazdí ako koľvek. Jeho koniec je z pružného materialu, tak menšia deformácia ho nepoškodí a nerobí hluk keď zachytáva blato. Niečo aj stál, no dobré veci niesu lacné. Pripájam foto.
Kúpil som ho (len ten zadný) v Zanzo bike na Bajkalskej v BA (pri prístavnom moste) za 19,90€. Dosť som zvažoval aj tento Topeak, predsalen to je dobrá značka: http://www.topeak.com/products/Fenders/defener_m1xc11_27_5in_set Možno je pevnejší, ale zas komplikovanejší, aj o niečo drahší, a hlavne kratší o cca 3-4cm to ma odradilo. Inak oba majú v Športservise v podunajských, tam som si ich porovnal. Ten zvyšok bladtníka čo mám okolo zadného kolesa pri sedlovej trubke, to je tesco blatník po domácky prispôsobený. Ano, viem, vypadá to otrasne. Trochu ho musím na bokoch zrezať. Ale funguje dobre, nejde mi žiadne blato do prešmiku a klúk.
Predný blatník, to je 26tkový, ktorý som volakde našiel. Tiež po domácky som si ho prispôsobil pre veľkosť 29".
Tie ostatné doplnky, to sú obímky na uchytenie nosiča, to na trubke nad kazetou (na seatstay tube) to som si spravil po domácky, aby som tam mohol nosič pripevniť. Na druhej strane ho pripevnujem na dlhší šrovb ktorý vymením za šrovb, ktorý drží adaprér brzdy. Bez problémov mi to funguje, nosím aj 20kg a žiaden problém. Raz ked som odmontoval nosič tak som zabudol dať naspäť ten pôvodný šrovb na úchyt adaptéru zadnej brzdy a nejaký čas som tak jazdil kým som si to všimol Velký pozor na to ak to budete tak robiť!!!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.topeak.com/products/Fenders/defender_xc11_29in
topeak sa mi celkom ako znacka pozdava hlavne ze ku vsetkemu je milion nahradnych dielcov
dozadu by som dal tento
http://www.zefal.com/en/mudguards-protection/223-deflector-rm29.html
a dopredu zase tento :
http://www.zefal.com/en/mudguards-protection/124-no-mud.html
celkom dobre to vyzera
uvidime co je to zazrak
Montáž komplikovaná nakoľko musí byť na oboch stranách všetko tak isto
Ale vyzerá to celkom fajn
http://www.kupkolo.cz/zadni-blatnik-zefal-deflector-rm29_z95543/
Predný blatník, to je 26tkový, ktorý som volakde našiel. Tiež po domácky som si ho prispôsobil pre veľkosť 29".
Tie ostatné doplnky, to sú obímky na uchytenie nosiča, to na trubke nad kazetou (na seatstay tube) to som si spravil po domácky, aby som tam mohol nosič pripevniť. Na druhej strane ho pripevnujem na dlhší šrovb ktorý vymením za šrovb, ktorý drží adaprér brzdy. Bez problémov mi to funguje, nosím aj 20kg a žiaden problém. Raz ked som odmontoval nosič tak som zabudol dať naspäť ten pôvodný šrovb na úchyt adaptéru zadnej brzdy a nejaký čas som tak jazdil kým som si to všimol
uvidime co je to zazrak
ahoj henry .. ako sa ti osvedcili tie zefal blatniky v praxi ? drzia dobre, spolahlivo ? ochrania pred vodou ?