Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nejaky Peter Sames vyhral kratsiu trat na Tatry Tour :-)
ak chce mat niekto formu v aprili,je uz urcite cas na fazu budovania.otazka,ake subjektivne tempo to bolo priemerne.ak po aerobny prah tak super,ak niekde medzi prahmi tak nic extra.podla mojho nazoru sa bez cisto aerobnych vyjazdov cyklista nezaobide ani mesiac v roku.akurat v zavislosti od obdobia sa ten objem tychto vyjazdov meni,miesa s treningami s vyssou intenzitou.osobne mam od augusta najazdenych 300 aerobnych hodin.
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 06:06:42
03
pokusim sa odpovedat nejako suhrnne...
len min. rok v juni som si kupil cestak a po dvoch jazdách som isiel Tour of Magura (12.) a potom spomínané vitazstvo na Tatry tour. Ja som čistý amatér, bez klubu, ale baví ma to, zaujímam sa o trening a pod. Práve vdaka absencii jarných km som na Magure v závere nestíhal, lebo proste tam ten vytrvalecký základ nebol.
Tuto sezonu (od decembra) idem prvu celu cestnu, aj ked na cestaku mam len par hodin kvoli počasiu. Zatial jazdim prevazne na horaku po ceste, ziadne objemy v nízkej tepovke, ale ani žiadne velke intenzity, lebo na to ani počasie nie je okrem iného. Tiez niesom zastanca klasických objemov pre amatérov, ale skor pestrého jazdenie, kde maju svoj priestor okrem iného aj dlhšie menej intenzívne jazdy. Takze vytrvalost ano, klasické objemy nie, su to dve rozne veci.
Inak mam skutočne najazdené cez 4000 km od dec., cca. 50h/mes, nevidím na tom nic zvlastne, po práci po tme či umel.osvetl., o vikendoch, no problem, som v PHA, tu neni sneh ani extremna zima. plán je cca. 16tis za rok
takze kolu zdar, hadam sa stretnem s niekym na Tour of Magura a mozme podebatit aj osobne, jak nam to dobre jazdí :)
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 11:43:15
011
Tak to klobuk dole, vzdy ma fascinovali podobni Tebe :-) tiez mam tu cest jazdit s jednym chalanom, ktory je tiez takyto zazrak v mojich ociach... sice on tusim zacina uz 4. sezonu na bic, ale zas toho cez rok nejak neodjazdi, ale taha ako drak od zaciatku. S nim tahat nejaky kopec, vzdy mi padne sanka ale aspon si uvedomim, ze kopec sa da odjazdit aj okolo 30 km/h (obrazne napisane), co sa mi pri pozerani v telke nechcelo verit :-D samozrejme ja za nim odpadnem v tretine kopca (ked som vo vrcholovej forme). Skoda mozno, ze ho to na preteky nejak netaha, BA-Jasna dokrutil do jasnej tusim prvy, na donovaloch bol asi druhy, ale to si myslel, ze sa tak vazne nepreteka, kedze to nie je pretek :-) bol s nami aj na krusnotone, tam skoncil okolo dvadsiatky tusim, ale bol v nevyhode oproti zvysku, kedze nemal sprievodne vozidlo a musel sa aj na bufetoch zastavit... a ako domestici sme mu s quinkentom nejak nestihali :-D
suhlasim s Tebou aj s tym jazdenim, nic netreba umelo silit, v prvom rade to musi bavit :-)
ja som uz vcera oprasil cestak, konecne nam dazd zmyl ten sajrajt z ciest... dnes som si to svihol do roboty cez rakusko, len okolo 65 km, ale mal som aj celkom dost :-) ale aspon to rychlejsie odsypa ako na MTB...
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 12:13:58
02
Dzuch-Ban
ako sa vola ten chalan? je tu na fore? z Ba?
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 12:19:36
00
je z BA, ale nie je na fore a ani podobne netrenuje ako vy :-)
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 12:20:55
00
a ako trenuje,ak to nie je tajne?ked vravis,ze zacina uz 4.sezonu.. ved ho namotaj na forum :-)
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 13:15:29
00
ja mám od novembra nejakých 3500km za cca 102 hodín, z toho 2500 km je na valcoch, kde to trocha rýchlejšie odsýpa ako vonku. jazdím aj intervaly, ale väčšina je v rámci budovania AZ. ešte ako doplnok mám nejakých 19h BC bežkovania. som zvedavý či to bude mať nejaký väčší zmysel, oproti tomu keď som minulú sezónu jazdil len tak bez plánu. taktiež som zvedavý ako na tom budem na závodoch, že či to bude len o tom v ktorom kole stratím kontakt s pelotónom :D a hlavne ma zaujíma, ako dopadnem na meraní laktátovej krivky, potom sa bude dať aj ten tréning efektívnejšie nastaviť .
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 13:21:57
01
veslar pokial viem, tak netrenuje nejak systematicky (jedine, ze by mi to tajil a po nociach tajne trenoval), len sa vozi ako vacsina z nas... tiez chodi na bic do roboty a cez vikend sa sem-tam prevezieme, povod to ma v nasich rannych tatkovskych vyjazdoch, tusim, ze raz som ta videl v playliste SS, co sa dohadujeme, zrejme ta tam julo pridal... dufam, ze sa tento rok znova obnovi tato tradicia :-)
Bikejoring je tiez asi kapitola sama o sebe :-D nepoznam ho sice osobne, len z casovky svatojursky blesk, kde sme kus isli spolu a potom mi nedal sancu (popravde so mnou malo kto ma problem v kopci :-D ), ale tiez tusim zacal len min. rok bicyklovat a riadne to teda rube...
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 13:34:46
00
a este aby sa kruh uzavrel, tusim bikejoring mal prvy cestak od spominaneho jula :-P
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 13:40:22
00
ja tiez 5/6 treningu davam po ceste do a z prace,takze chalan asi predsa len systematicky jazdi :-)
ja som casovo nie velmi flexibilny,praca,3 male deti..preto by mi bodlo aspon cas od casu dat nejaky interv.trening (cca 30min) s niekym.
akurat,ze bikejoring predtym uz na biku pretekal,ze?
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 13:43:46
00
petersa a aké mas miery? Myslím váha, výška hlavne a aký šport si robil pred tým cestakom. Lebo asi si nieco musel, ked si hneď vedel dôjsť na tak dobrých miestach.
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 14:08:39
00
@veslar ty to volas trening, my jazdenie, proste nic extra, sadnem na bic a nerozmyslam, co mam robit, resp. co musim... mam chut si dupnut, tak si dupnem, mam chut na kopce, tak idem na kopce... a aby sme isli na vyjazd za ucelom nejakeho intervaloveho treningu, tak to vobec nie... proste sa ideme len povozit, samozrejme sem tam je tam nejaka hecovacka, ale to je tak vsetko... :-)
ale iste budeme radi, ked sa k nam pridas k vikendovym tatkovskym vyjazdom, ale je to fakt len vozenie, nic ucelove...
inak asi pomaly zacneme (2-3ks) chodit aj cez tyzden pred robotou taky okruh cez rakusko tak, aby sme do tej pol 8, max 8 boli v robote... min rok sme sa stretavali pri VW...
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 14:10:44
00
prvý cesťák som si kúpil vlani niekedy na konci marca tuším, takže to ešte nie je ani rok čo na ňom jazdím. odvtedy mám už tretí a hádam na dlhšiu dobu aj posledný. a nezávodil som dovtedy, ten svätojurský blesk bol prvý závod, ak sa to dá vôbec závodom nazývať. cca do toho novembra som jazdil štýlom ako opisuje dzuch-ban, že ako sa mi chcelo, nejaké tepy a kadencie mi boli celkom ukradnuté, jediné na čo som kukal bol priemerka, spokojný som bol keď bola nad 30
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 14:24:20
00
ved si robil ten bikejoring nie? nahanal si na pretekoch psa na bicykli :-)
Dzuch-Ban
to,co vy volate jazdenie,sa nazyva fartlekovy trening :-)
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 14:34:21
00
citas privela literatury...
.ak po aerobny prah tak super,ak niekde medzi prahmi tak nic extra.podla mojho nazoru sa bez cisto aerobnych vyjazdov cyklista nezaobide ani mesiac v roku.

ale zaobide - od urcitej urovne...
Zobraziť komentár 28.02.2015 - 14:38:04
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up