A uz bude chytena miska kde sa tocia loziska.
Cize aj po vycisteni a namazani to uz nikdy nepojde hladko.
A ktovie v akom stave su zapadky a rohatka.
To bude dolamane vsade.
zas je rozdiel 5,5 tisica v terene a na ceste
... už mám davnejšie kupeny druhý náboj a zase davať 20€ aby to vydržalo pol roka asi nema zmysel, možno je chyba v servise ale zas nejazdim v blate vode každú chvíľu aby tie ložiska šli tak rychlo do haja
... mohol by som ho rozobrať a pozriet sa na to ale su tam konusove ložiska (FH-M618) a s tym sa baviť moc nechcem, nemam na to skusesnosti
podľa stáreho naboja ľahko kúpiš nový kedže na náboji je isto jeho modelove označenie
ja som dal rozobrať a premazat zadný naboj a neprešlo ani pol roka a už mam pocit, že ide tažšie takže budem rovno meniť za nový (najazdené vyše 5500km - XC/MTB)
Alebo kupit na bazare koleso.
ano ako som spomenul, kazdych asi 300-500 m tam nieco riadne pukne/ praskne. A vcera ako som to nastriekal, tak aj taky jemny rapotavy zvuk to vydavalo (nezvycajny). Takze dnes pojdem do servisu, kedze je to neprijemne, ked potrebujem zabrat a zrazu bike nejde (hlavne v krizovatke
myslim, ze je to shimano Deore, ale presne oznacenie netusim. Dnes rano som asi 10 krat musel cestou do prace zosadnut a opravovat to. Nechcelo to ani za svatyho naskocit. V praci som to riadne nastriekal WD a cestou domov to bolo omnoho lepsie. Hoci dost casto tam nieco praskalo. Ale ked aj prestalo zaberat, trosku som potocil pedale dozadu a potom to naskocilo. Skusim to este viac nastriekat a uvidime. Ale asi sa servisu nevyhnem. Ale kazdopadne vdaka za rady.
Ak je to Shimano, a je to len zalepené, tak to stačí rozobrať a premazať.
Ak to teda nemá milión km.
moze byt ten orech zniceny po 10-12 tisic kilometroch? (celorocne bicyklovanie v meste - sneh, lad, sol, blato...). Ci myslis, ze bude stacit len vycistit ho?
Za 1/ 2hodky vymeniť naboj...
Noo teba by som nechcel v krčme nashnevať?
do striekačky s ihlou technický benzím , koleso daj na ležato a striekaj pomaly pri točení kazety dozadu do spoja.. preplachne to, potom tam striekačkou daj nejake hustejšieho oleja ,zas pri točení kazety na volnobeh, take jednoduchšie vyčistenie a premazanie bez rozoberania, nie je to dokonale riešenie, ale problem vie odstraniť
možeš čistenie opakovať viac x ,kým volnobežka nepojde lahučko a s výrazným cvakaním zapadiek
Pod koleso daj nejaku velkú handru, pojde bordel s technicakom z rozpustenej vonobežky
Toto by som robil az s istotou nahradneho kolesa (nech ma na com ist, do prace).
Ano, nie je to noc extra zlozite;) ale uz len trafit (zmerat, najst v kalkulacke na webe) dlzku s*****v pre novy naboj (ktoreho priruba asi nebude uplne rovnaka ako originalneho) moze byt zadrhel