Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Takto sa uz okolo toho viac neda teoreticky vyspekulovat, uz iba vyskusat inu pumpu a potom ak tak rozobrat. Ak ju rozoberiem pridam o par ml viac fluidu ako pisal Lapierre.

Vdaka za odpovede :y:
Zobraziť komentár 25.03.2014 - 19:06:01
00
Daj potom vediet ci to bolo tou pumpou. Ale ak to nebude pumpou tak si aj tak myslim, ze pre 2014 zmenili objem vzduchovej komory a zabudli aktualizovat tabulku tlakov v dokumentaci pre Float. Ani ked tam das 20ml float fluidu tak sa podla mna tej aktualne odporucanej hodnote nepriblizis :o) ... vsetko za predpokladu ze nemas zlu pumpu teda.
Zobraziť komentár 25.03.2014 - 19:18:23
00
Poprosím o radu.
Zaznamenal som isté informácie o tom, že u vidlíc Fox sa vyskytli problémy s nedostatkom oleja od výroby.
Existuje jednoduchý spôsob na zistenie, či mám v novej Fox 32 Float 29 CTD Fit Factory vidlici dostatok oleja?
Jednoduchým spôsobom mám na mysli:
- že to zvládne bežne dostupným náradím aj niekto, kto nikdy vidlicu nerozoberal
- že po zistení, že oleja bolo pred rozobratím dosť, nebude treba aj tak nahradiť ten rozliaty novým
- že neprídem o záruku

Na YT som našiel video, neviem ale, či platí aj pre Fit Factory verziu.

Za rady vopred ďakujem.
Zobraziť komentár 26.03.2014 - 08:30:12
00
Tento problém bol predovšetkým u modelov 2011 float. Spôsoboval ho molitanový krúžok pod tesnením na pieste.
U vidlice ktorú máš (pravdepodobne 2013) by tento problém nemal nastať. Avšak neuškodí po sezóne vymeniť mazací olej, resp. jej to predĺži životnosť a bezchybný stav.

Video sa týka výmeny mazacieho oleja a gufér. Ak to takto rozoberieš je lepšie už vymeniť olej ktorý vytečie (je ho tam cca 2x25/30 ml). Guferá by som však na tvojom mieste nevyberal, môžeš ich ľahko poškodiť ak nemáš skúsenosti s ich vyberaním.

Tie foxy su "brutalne", vidla pomaly nova, po roku jazdenia, pravidelnej starostlivosti to chyti vakel, pri brzdeni to vybruje jak salene. Fox 36 van 180, je to normalne? Ci som spravil chybu ked som pri vymene oleja do vonkajsich noh nalial rockshox vidlicovy olej, ale rovnakej vyskozity ako tam mal byt podla vyrobcu? Od poslednej vymeny oleja som na nej spravil 800 km, ale tak ze kazdy vyjazd v blate, snehu a zime. Dufam ze to budu len gufera nie puzdra :(
Predtym bola lyrika a za 2 roky stacilo len olej menit, nic jej nebolo.

Normálne to určite nie je. Olej na to vplyv nemá, tým to nemôže byť spôsobené. Cesty sú dve, buď sa pokúsiť zachrániť staré púzdra alebo ich vymeniť za nové.
Guferá samotné na toto vplyv nemajú ... resp. na vakel nie.

Viem Ti s tým pomôcť, púzdra sa dajú kúpiť a vymeniť ich nie je problém.
Zobraziť komentár 26.03.2014 - 11:21:14
00
Tiez sa pripajam k tomu to nazoru ja som svoj float tlmic nafukal momentalne na 153psi aby nesiel na doraz a zachoval pruznost

tak asi najaktualnejsie nastavenie vzduchoveho tlmica evolution

Prílohy:

Fox.jpg
Fox.jpg 149.18 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.03.2014 - 22:53:50
00
Dobry den,,chcel by som sa informovat,,ci je nutne vidlicu ktoru som zakupil reklamovať,alebo je to bezna chyba,,jedno bufero na vidlici neprilieha tak ako by malo ,ale odstava asi pol milimetra a ručne sa neda zatlačit,,cize potrebuje "zakrok" :D

Prílohy:

P1140221.JPG
P1140221.JPG 152.96 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

P1140222.JPG
P1140222.JPG 139.43 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 28.03.2014 - 00:08:43
00
Aký model vidlice presne máš?

Vadiť to môže/nemusí, mne by však vadilo, lebo vyzerá byť nasadené nakrivo a tak nemusí fungovať ako by malo.
Zatlačiť by sa malo dať aj zhora, avšak treba veľkú plochu aby sa nepoškodilo. Istota je však rozobrať to a spraviť z tej strany, tak ako to má byť.

Gufero buď niekto zle nasadil, alebo ho mohol vytlačiť tlak oleja v mazaní (Talas resp. Open bath patróna).
(keďže to máš na ľavej nohe tak pripadá v úvahu ten Talas)
Zobraziť komentár 28.03.2014 - 12:11:45
00
Hmm takze musim reklamovat :( vidlica je FOX 32 Float 100 Fit RL,,velmi pekne dakujem za odpoved

A mam ju poslat do slovkolexu ,alebo predajcovi bicykla ?
Zobraziť komentár 28.03.2014 - 13:36:55
00
Stretli ste sa s krkom vidlice v priemere cca 31,9mm (nemal som po ruke subleru, meral som len s pravitkom)? Brat ma na Reignovi r. 2013 Talasa a chel menit predstavec za kratsi, no zistil, ze ma celkom problem kvoli tomu priemeru..
Zobraziť komentár 28.03.2014 - 13:56:48
00
Rišo to je ten ich blbý overdrive. Hore nie je 1 1/8 ale 1 1/4. Predstavce na to je celkom problém zohnať, majú nejaké svoje ale rozmery už neviem.
Zobraziť komentár 28.03.2014 - 14:07:56
00
http://www.giant-bicycles.com/en-us/gear/bikegear/stems/551/
Zobraziť komentár 28.03.2014 - 14:10:11
00
Tak som si po dlhsom studovani a zvazovani kupil tlmic FLOAT CTD Boost Valve w/Trail Adjust, novy z wigglu. Prva vec co ma zarazila je ze prisiel zavzdusneny, druha ze oproti rp2 sa sprava uplne rozdielne (rp2: kompresia a odskok na strede, velka komora so strednym kruzkom na zmensenie objemu, bez bv --- vs ctd: mala komora stredny kruzok, bv 175, velocity a rebound na m). Uplne porovnavat to nemozem, ale tlmic na zapnutom D ma stale vysoku kompresiu, najrychlejsi odskok je neskutocne pomaly a napriek mensej komore to pri totoznom sagu davam v pohode na doraz. No a tretia vec je pre mna tajomna, v komore som nasiel stredny kruzok, tak neviem ci je to pri novych tlmicoch normalne alebo ho predo mnou uz niekto mal.
Reklamovat alebo je vsetko ok ? Kedze to budem i tak davat tunit, malo by sa vyriesit i mensie zavzdusnenie. Tak neviem, urcite napisem predajcovi, ak je to okrem zavzdusnenia normalne, tak by som to snad neriesil.
Zobraziť komentár 28.03.2014 - 20:40:53
00
Môže sa stať, že ten tlmič niekto jazdil, zavzdušnil, poslal predajcovi na reklamáciu a on ho potom poslal ako nový kus tebe?
Zobraziť komentár 29.03.2014 - 01:02:45
00
ahoj. Mam na vas otazku..mam Fox 40 rc2 a potreboval by som puzdra..da sa to zohnat niekde sk/cz na eshope ak sa to vobec da zohnat...dakujem za odpoved.
Zobraziť komentár 30.03.2014 - 11:01:09
00
lapierre a ako by si chcel zachranit stare puzdra? ked je na nich raz vola tak s nimi podla mna nejde robit vobec nic len ich vymenit
Zobraziť komentár 30.03.2014 - 13:36:16
00
keyboard_arrow_up