Dobrý deň chcel by som poradiť.. pred asi týždňom som si menil kazetu a reťaz... Ale stále mi tá reťaz skáče... Bol som s tým servise a jeden týpek mi povedal že mám zle rychlospojku na reťazi... Tak ak som dobre pochopil tak som to opravil a mala by byť správne ale stále mi tá reťaz skáče... Neviete poradiť? Reťaz mám od shmimana (Shimano cn HG-40).. ak by ste mi vedeli poradiť tak veľmi pekne ďakujem
Ahojte, hneď sa pridám aj ja s otázkami:
1. ak mám na bicykli od výroby mať reťaz so 108 článkami a nová je vždy o niečo dlhšia, musím ju skrátiť presne na toľko isto článkov?
2. Podobný prípad, ak vymením prevodník a reťaz a nevymením kazetu (alebo opačne - prevodník), bude to len riziko toho, že mi to bude len strielať, alebo je tam aj riziko, že odpíšem rýchlo aj reťaz?
Ahojte, pridám sa sem, aby som nemusel zakladať nové vlákno. Prosím vás o radu. Na svojom horskom bajku jazdím kazetu Shimano XT M-8000 11-46, prevodník bol od Race Face, 28z, reťaz SRAM PC1130 (vymenená pri 75% opotrebení). Pred týždňom mi v MTBiker servise museli meniť kľuky a stred, tak som vymenil rovno aj prevodník (kľuky a prevodník Shimano Deore M5100, 30z) a samozrejme aj reťaz kompatibilnú s kazetou (Shimano HG601-11). Odvtedy som najazdil cca 140 km a na najmenšom 11 zubovom pastorku mi reťaz naďalej skáče. Kazeta nemá nájazd ani 1 500 km. Je možné, že je už 11 zubový pastorok na kazete opotrebovaný? Aký môže byť iný problém? Vopred vďaka za každú radu.
1. ak menis len retaz tak men podla poctu clankov starej. Nie dlzku ta sa natiahne. Pozor aby si spravne odnitoval a nebol jeden minus alebo plus jeden. Ak je retaz alebo spojka smerova daj si nato pozor.
2. ak menis prevodnik alebo prehadzovac na viac/menej velkost tak novu retaz skrat podla tychto metod. Ja pouzijem vzdy 2 naraz a vyde mi presne ten isty vysledok. https://www.youtube.com/watch?v=VdUQKVMPF5I
retaz je to najlacnejsie. cize ak menis prevodni a kazetu tak retaz men automaticky pri tom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. ak mám na bicykli od výroby mať reťaz so 108 článkami a nová je vždy o niečo dlhšia, musím ju skrátiť presne na toľko isto článkov?
2. Podobný prípad, ak vymením prevodník a reťaz a nevymením kazetu (alebo opačne - prevodník), bude to len riziko toho, že mi to bude len strielať, alebo je tam aj riziko, že odpíšem rýchlo aj reťaz?
Ďakujem. Nejaký čas ho už mám pre istotu "na sklade" v skrinke, tak ho vymením, resp. opäť navšívim servis.
2. ak menis prevodnik alebo prehadzovac na viac/menej velkost tak novu retaz skrat podla tychto metod. Ja pouzijem vzdy 2 naraz a vyde mi presne ten isty vysledok.
https://www.youtube.com/watch?v=VdUQKVMPF5I
retaz je to najlacnejsie. cize ak menis prevodni a kazetu tak retaz men automaticky pri tom