Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
vy dvaja čítajte s porozumením - takmer 300 W (297 W) bez koeficientu, s ním je to 364 W, vy dvaja ani matematiku základnej školy neovládate, v každom prípade sa ale teším na vaše ďalšie zúfalé reakcie
Dnešný tréning 2 hodiny vyjazdenie po včerajších takmer 300 W (297 W) bez WM AgeFactor, stax - ešte raz - BEZ WM AgeFactor
364? a tam si sa ako dostal? lebo nedavno si tu pisal hodnotu koeficientu 0,8934, ci to mas nejaky dalsi koeficent na 20min vykon, ci ako? uz sa v tom stracas nejako
0,8934 je pre hodinový výkon, ty sa v tom strácaš resp. si sa v tom ešte úplne nanašiel, ale už sa čiastočne začínaš chytat, áno - koeficienty sú rozdielne aj podľa doby trvania vytrvalostného výkonu
to mi chces povedat ivanku, ze s tym tvojim super efektivnym treningom trvajucim presne 2hod 43min a 12s tyzdenne, s ktorym nas tu uz nejaky rok ohurujes, mas horsie vysledky ako ked jazdis teraz “bez struktury”? som neuveritelne sklamany 🥲
nechcem povedať, ved hovorím práve opak toho čo píšeš, tiež počty ZŠ ti nejdu ? ktoré číslo je väčšie ? číslo 4,2 W/kg (pri celkovom týždennom objeme 2:48 hod.) alebo číslo 3,9 W/kg (pri terajšom väčšom objeme) ?
nechcem povedať, ved hovorím práve opak toho čo píšeš, tiež počty ZŠ ti nejdu ? ktoré číslo je väčšie ? číslo 4,2 W/kg (pri celkovom týždennom objeme 2:48 hod.) alebo číslo 3,9 W/kg (pri terajšom väčšom objeme) ?
ako 3,9? ved po zaratani noveho WMAgeFactor pre 20min max. vykon ti to vychadza na 4,78W/kg, co je jednoducho famozne… akurat, ze okrem ineho ti to naburava tu teoriu hyperefektivneho “treningu” 2:48hod tyzdenne, preto sa pytam ??
nenaburava, pred 6 rokmi som mal lepší relatívny výkon 4,2 W/kg pri P 282 W, NP 286 W potrebný na preteky, včera som zlepšil absolútny výkon z tých P 282 W na P 296 W, NP 297 W, budúci rok dám dole 4 kg a všetko bude zase ináč, výsledný efekt bude zlepšenie - pri menšom tréningovom objeme, inej váhe, inom výkone, iných koeficientoch, inej vekovej kategórii v ktorej budem pretekať, ... zlepšovanie výsledkov je dynamický, relatívny proces niekoľkých faktorov, ty sa nič neboj, tak namixujeme faktory daco zhoršíme daco zlepšíme žeby zas boli výsledky, palmares
Inak tu sú tie AGE faktory, ale skôr sa jedná o atletiku....či si týmto násobiť údaj z cyklistického výletu z Powermetra? Neviem či to je práve ten najlepší nápad?
Inak tu sú tie AGE faktory, ale skôr sa jedná o atletiku....či si týmto násobiť údaj z cyklistického výletu z Powermetra? Neviem či to je práve ten najlepší nápad?
máš nejaké lepšie ? alebo by v cyklistike pri porovnávaní vytrvalostných výkonov nemali byť žiadne ? v cyklistike je možné podávať pri maximálnom úsilí rovnaké výkony od 20 do 100 rokov ?
,,či si týmto násobiť údaj z cyklistického výletu z Powermetra?,, - záleží od veku - ak chceš svoj vytrvalostný výkon porovnať s výkonom v mladšom veku ako 35 rokov musíš mať viac 35 rokov, záleží aj od doby trvania vytrvalostného výkonu, ak dáš vo veku 30 rokov 20 minút FTP 300 W a to isté dáš vo veku 60 rokov bude to mať v druhom prípade väčšiu hodnotu - o WM koeficient pre 60 ročného muža, zistíš to jednoducho, ak pôjdeš na preteky s FTP 300 W vo veku 30 rokov dosiahneš horší výsledok ako ked pôjdeš na preteky s FTP 300 W vo veku 60 rokov, preto nemajú rovnaké výkony rovnakú hodnotu a je potrebné ich prepočítať WM koeficientom
Garmin mi nedávno vyhodnotil aktuálne FTP len 325W čo je len 3,96W/kg, lebo už absolútne dlabem na nejaký tréning. Rád jazdím len dolu kopcom, alebo v nejakom mierne klesavom traverze. Výkon mi klesol, ale nejde o vek, ale o to, že mi to je jedno. Násobiť tú hodnotu ničím nepotrebujem ani teraz, ani o rok, ani o 10 rokov. Ak nebudem vládať zoženiem si ebike a vystúpim z partie od kamarátov. Násobiť si cyklistický výkon z powermetra pomocou hodnôt pre hod oštepom a pod. je magoriáda. Ako som spomínal jediný koeficient násobenia výkonu obsahuje powermeter Xcadey, ale ide len o možnosť upraviť výstupnú hodnotu merania v porovnaní s drahšími a viac presnými powermetrami - ja mám toto ale nastavené na 1,0...doporučená hodnota je 1,05.
Ešte k tým 325W....ten údaj mi to vyhodnotilo nedávno pri prechode na Garmin540, aktuálne už asi 3/4 roka mám boreliózu a ten výkon je na 3 týždňových antibiotikách, takže nič extra som neťahal, skôr som po asi mesiaci sedel na ľahkom 12,5kg biku, tak to šlo samo vlastne.
akým hodom oštepom ? už trepeš nezmysly jak mirec16, že tebe je výkon u prdele neznamená že aj každému, neni podstatné co ti garmin vyhodnotil nejakých 325 W, máš brať nameraný výkon wattmetrom a ak máš 35 rokov alebo viac môžeš si ho ako starší pre porovnanie prepočítať WM koeficientom aj podľa doby trvania tohto vytrvalostného výkonu - nie hodu oštepom, ... to je také ťažké takúto jednoduchú vec pochopiť ?
Laická otázka, pocitové vnímanie námahy pri rovnakom výkone dosiahnutom na rovine a do kopca by malo byť na rovnakej úrovni? Lebo keď si porovnám watty zo stravy po jazde na rovinatom segmente a kopcovom a sú zhruba rovnaké, tak pocitovo výrazne horšie vnímam stúpanie. Alebo to ráta strava tak orientačne, že to nemá význam porovnávať?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V kazdom pripade sa tesim ze som na teba posobil takto motivacne ked si to tolke roky pamatas
Dnešný tréning 2 hodiny vyjazdenie po včerajších takmer 300 W (297 W) bez WM AgeFactor, stax - ešte raz - BEZ WM AgeFactor
ako 3,9? ved po zaratani noveho WMAgeFactor pre 20min max. vykon ti to vychadza na 4,78W/kg, co je jednoducho famozne… akurat, ze okrem ineho ti to naburava tu teoriu hyperefektivneho “treningu” 2:48hod tyzdenne, preto sa pytam ??
https://world-masters-athletics.org//wp-content/uploads/2023/02/2023-Age-Factors-WMA.pdf
https://world-masters-athletics.org//wp-content/uploads/2023/02/2023-Age-Factors-WMA.pdf
máš nejaké lepšie ? alebo by v cyklistike pri porovnávaní vytrvalostných výkonov nemali byť žiadne ? v cyklistike je možné podávať pri maximálnom úsilí rovnaké výkony od 20 do 100 rokov ?
,,či si týmto násobiť údaj z cyklistického výletu z Powermetra?,, - záleží od veku - ak chceš svoj vytrvalostný výkon porovnať s výkonom v mladšom veku ako 35 rokov musíš mať viac 35 rokov, záleží aj od doby trvania vytrvalostného výkonu, ak dáš vo veku 30 rokov 20 minút FTP 300 W a to isté dáš vo veku 60 rokov bude to mať v druhom prípade väčšiu hodnotu - o WM koeficient pre 60 ročného muža, zistíš to jednoducho, ak pôjdeš na preteky s FTP 300 W vo veku 30 rokov dosiahneš horší výsledok ako ked pôjdeš na preteky s FTP 300 W vo veku 60 rokov, preto nemajú rovnaké výkony rovnakú hodnotu a je potrebné ich prepočítať WM koeficientom
Ešte k tým 325W....ten údaj mi to vyhodnotilo nedávno pri prechode na Garmin540, aktuálne už asi 3/4 roka mám boreliózu a ten výkon je na 3 týždňových antibiotikách, takže nič extra som neťahal, skôr som po asi mesiaci sedel na ľahkom 12,5kg biku, tak to šlo samo vlastne.
budou žát o rok
MR. ennio v kat. 30 - 100 r. :