luper napísal:
Myslíš tento?

Určite nie ... :P
Ramon1 napísal:
Holý úd ... najsamlepši je ten najdrahši od Pullman Chisel tool 😂
https://shop.pullman.coffee/en/pullman-made-products/distribution-tools/product/671-distribution-tool-chisel
11.12.2019 - 20:42:15
00
dodo043 napísal:
Ale tiež bolo tak zaoblené nie ?

Cim je vyssie a vacsie plnenie, tym lepsie, je mensia sanca ze voda bude obtekat puk po stranach.
11.12.2019 - 20:48:31
00
Dám tomu zajtra šancu.
11.12.2019 - 20:58:59
00
Zbytocne drbni tu misku do kosa skoda kavy alebo si do nej daj naklicit sosovicu😄
11.12.2019 - 21:00:18
00
Ta druha verzia znie lepsie :D
11.12.2019 - 21:04:16
00
Až tak. Zajtra skúsim a potom sa uvidí.
11.12.2019 - 21:05:05
00
Takže ak dobre tomu rozumiem čím menšia miska tým je to ťažšie na prípravu. Lebo s tou väčšou som nemal problém
11.12.2019 - 21:19:05
00
Skor tak, ze cim je puk tensi, tym tazsie sa s takym sitkom pracuje (puk je ovela nachylnejsi na kanalikovanie). Preto VST (LM Strada) 7g maju mensi vnutorny valec priemeru 41mm (teda zvacsi sa vyska puku), ktory sa plni len po hranu a tampuje 41mm tamperom. To je miska, o ktorej vravel Roman, plus vyhoda je, ze nie je treba menit mletie pri prechode zo 7g VST (LM) na 15g (17g) VST (LM) - maju to doladene inym poctom dierok. V krajnom pripade po naladeni mletia na 7g sa trochu doladi plnenie tej vacsej misky (gramazou). Odporucam tiez.
Btw, preto stale presadzuje DC (a par inych) misky 54 (55) mm.
11.12.2019 - 21:36:11
00
Ďakujem za vysvetlenie. Už ma aj prešla chuť zajtra skúšať.☹️
11.12.2019 - 21:44:20
00
Ako ja som este nevidel sitko s rovnym dnom na 7-9g kavy pre 58mm tamper. Neviem ci take je. Ten tensi puk by bol podla mna lepsi ako tie kadejake schody a zosikmenia kde mas na kraji utampovate na 30kg a v strede ledva 10kg, mozno aj menej.
11.12.2019 - 21:46:53
00
dodo043 napísal:
Až tak. Zajtra skúsim a potom sa uvidí.

Ak máš tento košík, tak tam môžeš dať až 12g. Podľa toho akú kávu používaš. Skús a uvidíš.

Prílohy:

E8BC8487-9FDF-4567-A782-C767916C01D5.jpeg
E8BC8487-9FDF-4567-A782-C767916C01D5.jpeg 989.23 KiB thumb_up0thumb_down

12180F36-C7E1-476C-B0C2-3A7A716827AA.jpeg
12180F36-C7E1-476C-B0C2-3A7A716827AA.jpeg 79.84 KiB thumb_up0thumb_down

5C1C634B-837C-4A9D-A367-31DEF64B2F4A.gif
5C1C634B-837C-4A9D-A367-31DEF64B2F4A.gif 7.43 MiB thumb_up2thumb_down


Naposledy upravil luper dňa 11.12.2019 - 22:02:33, celkovo upravené 1 krát.

11.12.2019 - 21:51:17
00
Ne ja mám také ale objednával som na 12g , H 22,5

Prílohy:

IMG_20191211_215423.jpg
IMG_20191211_215423.jpg 1.25 MiB thumb_up0thumb_down

11.12.2019 - 21:57:33
00
scarinko napísal:
Ako ja som este nevidel sitko s rovnym dnom na 7-9g kavy pre 58mm tamper. Neviem ci take je. Ten tensi puk by bol podla mna lepsi ako tie kadejake schody a zosikmenia kde mas na kraji utampovate na 30kg a v strede ledva 10kg, mozno aj menej.

Predsa z principu taky nemoze existovat, lebo:
1/ puk by bol velmi tenky;
2/ pocet dierok na takej ploche neumerne velky (a dierky len v strede by znamenali extrakciu len strednej casti puku)
Preto sa robia lievikoveho tvaru zo zosikmenim smerom dole. Fyziku neobabres, resp. obabres sitkom v sitku (LM/VST 58/41mm), cize vlastne neobabres. :)
11.12.2019 - 22:02:51
00
A s redsimi dierkami by to neslo?
Tampovanie do 41tky bez lievika znacne komplikovane podla mna.
Ako robia baristi dobre espresso zo single sitka?
11.12.2019 - 22:05:04
00
@luper ešte jedna prosba môžeš mi odfotiť z vrchu ?

Prílohy:

IMG_20191211_220243.jpg
IMG_20191211_220243.jpg 562.34 KiB thumb_up0thumb_down

11.12.2019 - 22:07:05
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up