no čítam tu vaše problémy a poznatky.Boli sme jazdiť v Rakusku čisto len zjazd a lanovky a po 5 dňoch som sa nemohla postaviť a ani udržať na pedáloch takú bolesť pod kolenom som ešte nemala.Som po 3 atroskopiach a pred troma 3 rokmi plastika predneho krížoveho väzu bola som na MR a tam nič nezistli lebo mam tam kovovu šrubu to neviem prečo a bolo to celé presvetlené a nedalo sa to zhodnotiť.V kolene mi stále puka aj pri chôdzi no brutal.Na našich lékarov sa spoliehať nemôžem bo nemám slov .Mám si kupiť mobilit a vtierať odpoved orthopéda.Tým mam dostal a to je všetko?sa pýtam?že uvidíme ale kedy.Operovali ma v Ružomberku a furt mám niečo.S tou kovovou šrubou neviem čo lebo ževraj tam nemám byť.Jau ž neviem čo mám robiť či ísť do Ružomberku a tam mi to príde ako na páse .V jeden deň zooperuju a potom vás pošlu domov a rehabku už nerieša ..Potrebovala by som viac poradiť a zistiť v čom je problém.No poslali ma zas na snímok zas neviem prečo čo tam chce uvidieť no ale uvidíme.
23.08.2011 - 08:01:22
00
Skrutku po plastike vyberajú po cca šiestich mesiacoch od krájania. Predpokladám, že ti to povedali, aby si sa po tých šiestich mesiacoch prihlásila na termín, prípadne to máš napísané aj v prepúšťacej správe. Zvyčajne sa to robí ambulantne, po troch rokoch budú pravdepodobne komplikácie (skrutka zarastená kalusom), takže to bude jednodňová chirurgia, vyberanie v totálke. Alebo tam možno ostane a neskôr ti ju vyberú v pitevni. Zavolaj si do špitálu, čo s tým.
23.08.2011 - 23:02:16
00
Po plastike kolenného väzu sa šróby určite vyberajú tak ako joko píše po pol roku to sa tam nikdy nenecháva robí sa to v úplnej anestéze.
skús sportclinic v ba sú naozaj dobrí a viem o viac ľudoch ktorých dodrbali v štátnych špitáloch a tu ich "opravovali"...už som to tu niekomu odporúčal...neviem komu.
23.08.2011 - 23:56:15
00
no ta fasa v správe sa nespomína nič o vybratí a sranda je je že ani o kovovej skrutke a to mi zistili len teraz že tam je kov na MR ..ta parada .Teraz to riešim v Poprade a oni nejak tiež nič neriešia..asi sa kontaktujem na tu sportclinic ...joj ty naši lekari to je hruza......
24.08.2011 - 07:55:13
00
Celkom nerozumiem, čo píšeš... Ja som si tú skrutku dokázal nahmatať a pol roka som si nemohol kľaknúť - bolelo to a mal som pocit, že by mi vykukla cez kožu.
A to si nebola ani na kontrole??? Ja som bol 10 dní od krájania vyberať stehy, poradil mi aby som odhodil klasické barle, začal používať francúzsku a zašiel za obvodným lekárom, aby mi predpísal rehabilitáciu. Druhý raz po mesiaci, to si pochrochtával, ako to dobre urobil a písomne požiadal obvodného ortopéda, aby mi predpísal hyalgámové injekcie (on bol úrazový chirurg a on to nemohol, obmedzenie preskripcie)... O mesiac som bol za ním opäť, tentoraz bola iniciatíva z mojej strany - požiadal som ho, aby mi vypísal papier na liečenie... 6 mesiacov (skôr 7) po zákroku som bol za ním opäť, dohodnúť sa na vybraní skrutky. Navrhol mi, aby som prišiel za ním na oddelenie v nedeľu doobeda - bude mať službu, pravdepodobne žiadnu robotu, tak to spraví ľavou zadnou... A ak by náhodou bol nejaký úraz a bol na príjme alebo operačke, tak mám počkať - určite budem čakať menej ako v bežný deň pred ambulanciou. Prišiel som a za 30 minút som odchádzal bez skrutky. O 10 dní som bol s ním naposledy - vybral mi stehy.
24.08.2011 - 21:28:46
00
vyzera to že tá: "joj ty naši lekari to je hruza......"
je asi niekde na "inej strane ..." :x
24.08.2011 - 22:01:07
00
Ja som mal šťastie... je to s nimi naozaj hrúúúza. Spolu so mnou robili reoperácie dvoch babeniek, obidve plastiky predného skríženého väzu, jednu zbabrali v Trnave, druhú v Nitre. Na rehabilitácii som sa stretával s chlapíkom, ktorý dva mesiace po zákroku chodil s barlami - to ja som už po dvoch mesiacoch trochu jazdil na kole... A viem o hŕbe iných prípadov. V podstate mal pravdu ten, čo povedal, že každý lekár má svoj malý (niektorí veľký) súkromný cintorín.
24.08.2011 - 22:15:07
00
ja som zažil v RK skr opačný prístup
bol som tam s oboma kolenami
po mesiaci som jazdil a po 3 hral futbal
(a bolo to dosť dávno, ešte ked som bol mladý a hlúpy... :-) )
25.08.2011 - 07:35:21
00
Ja som po operácii kolena bola vybrať stehy v Ružomberku.Bola som na kontrole ani v správe sa nepísalo o vybratí nejakej skrutky. Posledná poznámka bola kontaktujte svojho lekare ohľadom rehabilitácie v prípade problémov kontaktujte dr.Masaryka.Asi po 3 rokoch som išla ku doktorovi ohľadom bolesti kolena a pukania ten ma objednal na magnetickú rezonanciu a tam zistili že je tam kovová skrutka a pre ten kov nie je možne posudiť čo sa v kolene deje lebo to bolo cele presvetlene kvôli tej kovovej skrutke.Ale o vybratí nikto nič nehovorí tak teraz som z toho jelen čo teda dalej.Opäť som išla za mojím známym doktorom a ten chce snímku a že uvidíme čo dalej.Ja už teda neviem čo vlastne mám v kolene.Príde mi to že ani lekár nevie čo tam je :o :D .
25.08.2011 - 08:08:59
00
este snimka...

Prílohy:

Záznam na celú obrazovku 25.8.2011 203124.jpg
Záznam na celú obrazovku 25.8.2011 203124.jpg 32.84 KiB thumb_up0thumb_down

25.08.2011 - 20:38:18
00
To máš tak,že pokiaľ to nebol úraz a nedoviezla ťa sanitka tak to bola v podstate odkladná zdrav.starostlivosť a tam treba doktorovi prihodiť.To je proste realita a bude to ešte horšie.
Nie je mi jasné prečo si mala toľko operácií,ale asi sa aj na tebe učili.
Zapamätaj si,že bude už len horšie.Pokial nejde o akútny stav tak si vyber iný špitál.Takéto veci čo máš ty sa začne onedlho odkladať na neurčito...
25.08.2011 - 21:31:57
00
Ak si presvedčená o tom, že v prepúšťacej správe nie je poučenie, prípadne ani v dekurze, ale k tomu sa ty nedostaneš, tak si zájdi na pobočku Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Tam si chyť nejakého dochtora a oznám mu, že chceš podať ústne podanie na nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť. Ukáž mu, prípadne mu rovno daj kópiu prepúšťacej správy a aj všetko, čo máš o terajšom stave. No a o mesiac by si mohla dostať oznámenie, či tvoje podanie bolo oprávnené alebo nie...
Prd ti to pomôže, tú skrutku ti to neodstráni, ale možno si jeden mastičkár uvedomí, že ak dá výpoveď, tak iba dobre urobí potencionálnym pacientom...
Keby si mala v profile bydlisko, tak ti možno aj poradím, za kým ísť...
A samozrejme, medzi rečou sa nezabudni vypytovať, čo teraz s tou skrutkou. Sťažuj sa, ako ti veľmi vadí, ako ti zhoršuje kvalitu života... Možno ti niekoho poradia, možno príde pozvánka na zákrok rovno z Ružomberka. Cesty božie sú nevyspytateľné.
25.08.2011 - 23:13:28
00
Tu sa môžeš sťažovať akurát tak vieš kde...
Joko to myslíš ten smiešny penta úrad a jeho penta úradníček poslušný služobníček Gajdoš??? :lol:

Nájdi si normálny špitál,jeden som ti navrhol a konzultuj to čo s tým.
Žiadne sťažnosti ti nepomôžu,akurát to ešte poprekrúcajú.
25.08.2011 - 23:36:53
00
v sprave mam akurat to ze vyrazne metalicke artefakty v interkondylarnej urovni femaru dane pritomnostou kovovej skrutky.LCA sa neda jednoznacne hodnotit pre prekrytie metalickymi artefaktami.lezia dorzalneho rohu medialneho meniskusu s malym defektom v oblasti femoralnej kontury meniskusu-traumaticko degenerativna lezia gr.II III.a e3te nieco o znamkach edemu hoffovho telesa .No aj mam aj bio skrutku v oblasti tibie. a v urovni kondylu femuru je kovova skrutka..takze tak.Inac som z Popradu.
26.08.2011 - 08:12:25
00
sem tam mi skakali pismenka pozeram...No pozeram sa nu snimku kolena a presne pod kolenom ma to pri namahe boli takze uvidime co mi povie ten moj lekar ale od neho vela necakam lebo uz je postarsi a sa mi zda ze uz sa mu nechce....
26.08.2011 - 08:14:53
00
keyboard_arrow_up