Mate niekto skusenosti aj s takymito klbovymi pripravkami http://4fitness.sk/klbova-vyziva/klbova-vyziva-klbovy-pripravok-360g? Alebo maju aj aminokyseliny pre cyklistov, ma to nejaky vyznam?
28.03.2012 - 17:40:52
00
Potrebovala by som poradit nejakeho ortopeda kvoli problemom s kolenom. V roku 2005 mi vybrali vnutorny meniskus na Kozej ul. v BA. Toto iste koleno ma pobolieva, klbove vyzizvy som uz pojedla tri balenia.. Chcela by som skusit tie hyaluronove injekcie do kolena. Skusala som sa objednat na Sportclinic, ale termin maju volny az v polovici jula. Dik za tipy.
23.04.2012 - 15:48:27
00
v ramci prevencie z osobnej skusenosti mozem odporucit ANIMAL FLEX (klbova vyziva pre kulturistov s najlepsimi recenziami-osobne odskusane 2kury=ulava pre cely pohybovy aparat,lepsia mobilita klbov,eliminacia unavovych bolesti a stuhnutosti kolien atd), dalej GELACTIV (uzivam cca 5r=po 2mesiacoch 3mesacnej kury zatial vzdy citelna ulava-v mojom pripade kolena, ramenny klb,slachy predlaktia,zapastia a klby a slachy prstov) a VERSAN (zatial len v procese uzivania na odporucanie lekara a znamych-hlavny benefit je udajne v zrychlenej nutrifikacii chrupaviek a okoliteho vaziva, zrychlena tvorba synovinalnej tekutiny kt impregnuje a "konzervuje" chrupavku)

co sa tyka Vitaminóznej, stopovej a inej suplementacie cele je to o skupine vitaminov kt podporuju vstrebavanie a transport hlavne Ca,Mg,F(a ich ionov,soli atd) a teda hlavne vit. C,D,K.Dolezity je taktiez B-komplex na regeneraciu nervovych struktur a Omega 3-6-9 kyseliny.

pri rieseni konkretnych problemov ako napriklad opuch a bolesti kolena mi vzdy najviac pomohol LOPUCH(ano normalne odtrhnuty od potoka)staci prilozit, pripadne este omotat potravinarskou foliou, dalej kostihojova tinktura a na prevenciu klbovych zapalov zazvorovy caj a "caj" lapacho.

snazil som sa vypichnut to najlepsie coho sa drzim co funguje a co som sa naucil na vlastnych omyloch ;) Samozrejme lopuch nieriesi akukolvek traumu, defekt alebo mechanicku pricinu opuchu kolenneho klbu, ale napr pre ludi kt maju za sebou operaciu kolena ako ja je to fajn tip.

v neposlednom rade by som rad vypichol kvalitny STRECING, ako najefektivnejsiu metodu prekrvenia a teda nutrifikacie sliach(tkaniva s vysokou denzitou sa hoja podstatne pomalsie)

;)
23.04.2012 - 17:15:48
00
Priživím sa v téme:
Pobolieva ma pravé koleno na vonkajšej strane (pozri obr.). Je to dosť veľká bolesť najmä keď na ňom kľačím alebo ak krúžim predkolením. Občas keď sa staviam z drepu tak cítím že nemôžem narovnať nohu a musim sa vratiť naspäť do drepu a až potom sa môžem postaviť (toto sa mi stáva len výnimočne.) Vie niekto čím by mohla byť takáto bolesť spôsobená? Poprípadne ako ju odstrániť?
Príloha: obr:

Prílohy:

koleno.jpg
koleno.jpg 25.04 KiB thumb_up0thumb_down

23.04.2012 - 20:59:44
00
Po mesačnom pobolievaní kolena - cítim len pri šlapaní v sede na biku (nebolí pri chôdzi, ani pri behu, ani pri chodení do schodov, sranda že ani pri jazde zo sedla..) som navštívil postupne 2 ortopédov.Prvý neštátny - po 3 minútach vyšetrenia našiel jasnú diagnózu - pliku v kolene, hneď ma chcel objednať na operáciu cca v 20 min. anestéze, s tým že chcel prerezať tú pliku. Nespravil RTG, ani neposlal na CT, čo mi bolo divné. To že si naháňa vlastný kšeft je jasné. Stálo by to 600 EUR. Tak som šiel pre istotu aj k druhému - synovi mojich známych, čo robí aj pri operáciach vo fakultke.Spravil RTG, skonštatoval oslabené chrupavky. Pichol Sinovial na premazanie kľbu, vraj si to dávajú športovci pichať pred sezónou. Ešte má čakajú 2 injekcie, každá po týždni.Nemám príliš oddychovať, len sa trocha šetriť. Zatiaľ necítiť úlavu, chce to asi čas. :(
23.04.2012 - 21:10:34
00
Georgo.k : pravdepodobne poskodeny lateralny meniskus-latelarny vaz.Vyzarovanie bolesti na vonkajsej strane kolena ale moze znamenat problem aj v inej casti kolenneho klbu.Najlepsie asi urobis ked pojdes za ortopedom, RTG a MR kolena povedia viac..pokial je to akutne, najhorsie je to odkladat (napr. ak ide o meniskus a su tam nejake volne casti chrupavky stav sa len zhorsi)
23.04.2012 - 21:31:00
00
takze dnes prva injekcia sinovialu do praveho kolena, plus chondrosulf na 3 mesiace a meloxycam
snad pomoze
07.06.2012 - 15:07:42
00
ludia staroba je ku..a vec. vidim ze aj vy to citite v tych kolenach :)
07.06.2012 - 15:41:24
00
silva: pekne, a diagnostika nejaka bola?vies co mas s kolenom?
07.06.2012 - 16:02:21
00
No Silva, tak to mam pred Tebou presne 2 mesiace nadskok. V mojom pripade islo o urazove poskodenie chrupavky (podla doktora, mne sa to nezda). V kazdom pripade mi ten Synovial zabral. Condrosulf mi predpisali az po tretej injekcii. Pre doplnenie poviem, ze ja s meniskusmi zatial ziadne problemy nemam (zatial).
07.06.2012 - 16:17:51
00
diagnoza : v r. 2006 mi operovali vnutorny meniskus, cast odstranena uplne /ach jo squash/
potom bolo vsetko ok az do decembra 2011, kedy som v zime behala a zacalo ma pobolievat znova zvnutornej strany.Tak som prestala hned behat. Ale bolesti sa objavuju az doteraz,niekedy menej niekedy viac, skoncila som s tazkymi prevodmi, koleno nastatsie neopucha.
Diagnoza podla ortopeda je takato:
zvysok vnutorneho menisku moze byt opat rozstrapkany a chrupka kde meniskus uz 5 rokov nie je moze byt uz poskodena. MRI som neabsolvovala,az ked sinovial nezaberie, budem riesit MRI a artroskopiu.
07.06.2012 - 16:32:38
00
Podelim sa o svoje aktualne zazitky s kolenom.
cca pred 3 tyzdnami som si svihom dozadu pokazil prave koleno. 1 tyzden ma boleli slachy ako pri zlom pohybe.
2 tyzden v utorok som navstivil ortopeda - pukncia vody oklo 30ml, vo stvrtok som bol znovu- punkcia 60ml vody, piatok zas - to uz nechcel vodu vytiahnut a volal do nemocnice na ort. oddelenie nech sa na to pozru, cize na oddeleni dalsia punkcia 65 ml vody a v nedelu nastup.
3. tyzden v pondelok - artroskopia, do utorku som mal vyvedene hadicky z kolena. koleno sa tazko vystieralo a bolo opuchnute. V stredu punkcia z praveho (operovaneho kolena) + sa mi spravila voda aj v lavom kolene (povod zatial neznamy). Voda z laveho kolena bola odoslana na vysledky ohladom chlamydii a borelioze. V piatok ma pustili domov z nemocnice, tiez punkcia vody. Nedelu som bol na pohotovosti vytiahnut si vodu - 50ml a ked som bol uz tam tak mi vybrali aj stichy.
4. tyzden (tento) dnes som bol na kontrole, znovu voda 20ml, opuch, dostal som aj synovial 1x, wobenzym a aceklofenak.

... som zvedavy ako dlho sa to so mnou bude tahat :^)

v prepustacej sprave bolo uvedene: drobne poskodenie predneho rohu vnutorneho menisku / resekcia pliky, ktora sa dostavala medzi hlavice klbu + zápal vnútrokĺbnej výstelky a po operacii vypotok v postupnej redukcii
07.06.2012 - 17:46:45
00
Skus koleno liečiť napríklad listom Kostihoj,má protiopuchové účinky alebo masťou z koreňa Kostihoja,mal som tie isté problémy aké máš Ty,táto alternatívna liečba mi zachránila koleno
07.06.2012 - 18:59:27
00
No pekne,obcania koleniari ;)Ja som si pre istotu cez zimu zlomil holennu kost v kolennom klbe,zo znacnej casti je vonkajsi meniskus prec, roztrhnuty lateralny vaz.Vysledok=titanova dlaha, 7srobov,3mesiace nedostupit na nohu.Punkcia robena len raz pooperacne, aj to len 10ml a vypotok minimalny.Po 3mesacnej rekonvalescencii, rehabilitaciach(podotykam ze som mimo rehabilitacii trenoval poctivo doma +/-2h denne)sa "ucim" chodit, ohybnost 100% az na krajne ohyby v kolennom klbe(neviem si napr.kompletne cupnut na paty atd.), obvod stehna na poskodenej nohe -8cm a vyhliadka na plastiku ACL .Akruat absolvujem aplikacie Ortolanu 0,8% raz tyzdenne, mimo to Versan 2x1.
Subjektivne mi najviac pomaha kvalitny strecing a rozcvicenie kolenneho klbu a pately, co sa tyka suplementacie tazko povedat ci mi chrupavka a meniskus zregeneruju aspon na 60% prave po uzivani kolagenu II tipu a kys.hyaluronovej ;)Kazdopadne na opuch mi zabral vyborne lopuch a kostihojova tinktura a frekvencny trening okolitych svalov.
Mate niekto plastiku ACL za sebou? viete odporucit chirurga/ortopeda/traumatologa v BB alebo BA?Drzim vsetkym koleniarom palce a zelam este vela usmevov plnych much ;)
07.06.2012 - 19:08:27
00
prim.MUDr.Vladimír Lupták SportClinic BA
v Martine je zevraj najvacsi odbornik na ACL,meno som zabudol
v Nitre robili kolegovi,vsetko OK!
Levice = prim.MUDr.Horváth,takisto ma mnoho operacii za sebou, POISTOVNA u neho PREPLACA vsetky ukony
aj tak ti nikto nezrauci ze sa vsetko podari,takisto sa chystam na ACL,ale mam obavy,kedze pri behani,plavani,bajkovani ho nepotrebujem
ti prvi traja si za to pytaju dost vysoke palky,jkedze to poistovne nepreplacaju,cirka do 1000 euro..
medzitym v tomto roku uz zacali robit ACL aj bez vrtania do kosti,robia to artroskopicky uz,cize mozno sa niekomu aj oplatilo cakat,a rehabka je tym padom kratsia....
07.06.2012 - 19:27:05
00
keyboard_arrow_up