Ak si všetko premazal, prečistil, môžeš skúsiť :
Napr. ja som si menil
sedlovku za iný model aj sedlo. Nastavené od oka podľa predchádzajúcej sedlovky. Všetko v pohode, len sa mi postupne začalo ozývať pri šliapaní občas vŕzganie. Vzhľadom na to že jazdím pedále kombinované, jedna strana pedálu SPD a druhá nie, som tiež urobil malý test. V stoji nevŕzgalo, v sede strana na pedáloch na strane bez SPD nevŕzgalo, v sede na pedáloch na strane s SPD mi to vŕzgalo. Nie veľa, ale áno.
1. možnosť : vyčistiť pedále od blata, skontrolovať SPDečka, premazať, kontaktné plochy.
2. možnosť : ale je možné že mám mať sedlovku a
sedlo o kúsok nižšie a dopredu. Ale teraz keď je vyššie tak pri šliapaní v SPD v sede vlastne nedosiahnem na pedále ako by som mal optimálne mať, pri šliapaní namáham o ten nepatrný kúsok viac SPD. A teda možno vŕzga kov o kov SPD. Lebo v tej istej polohe ale bez SPD nevŕzga nič.
3. možnosť : mal som sedlo, ktoré sa postupne rozvŕzgalo, občas pri šliapaní, pri stáni a stlačaní rukou nič. Zo spodu malo také malé skrutky na torx, čo držia konštrukciu. Niektoré sa časom povolili a vždy keď som pri šliapaní sa pohol na jednu alebo druhú stranu sa ozvalo vŕzganie. Inak nie.