Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja som to vyriešil kolesami Shimano wh-r9100 c24
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 15:27:28
00
arrow_leftWladix napísal:
303 firecrest. Myslim ze nie su posledna verzia.

inak spokojný, či by si už v budúcnosti bral niečo iné?
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 15:33:29
00
Nemam nic co by som im vytkol. Akurat, som prestal nejak jazdit rovinate vyjazdy, tak hlavne vyhody nejak nevyuzivam. :)
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 15:36:58
00
Ja som zvedavy na ucinok brzd na karbone pri prechode z brzdnej plochy mavic exalith ktora brzdi lepsie ako bezny hlinik.
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 16:04:33
00
za čo si menil ten exalith?
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 17:39:57
00
Karbon za sucha aj u Vision Metron 40 u mňa brzdil porovnateľne z Alu ráfkami. Keď bolo mokro, ráfik bol vlhký, prípadne ma chytil niekde v kopcoch dážď, tak to bola tragédia (brzdy Dura Ace). Najväčší problém je karbonový plášťový ráfik a intenzívne brzdenie ťažšieho bajkera práve za sucha. Vyšší tlak plášťa vs zohriata brzdová plocha pri intenzívnom brzdení, navyše pri vyšších letných teplotách, môžu byť pri opotrebovanom ráfku fatálne.
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 17:45:13
10
Preto karbon galuskove☝️
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 17:56:47
03
arrow_leftmartinnn napísal:
za čo si menil ten exalith?

Este za nic ale mam objednane, karbon na galuske, uvidime ako to pojde

Kristina a co v tom pripade ked ta chyti dazd v kopcoch? Skusit pockat? Ist pomaly a nonstop brzdit? To asi nie. Pripadne ten zjazd kuskovat? Fakt by ma zaujimalo ako malo to brzdi. V stredu som siel zjazd z BK do race v dazdi a teda mal som pocit ze to az tak velmi dobre nebrzdi ani na tom exalithe a to sa pise ze za mokra to brzdi relativne dobre na to ze su to rafkove brzdy (okej musim priznat ze exalith malo len predne koleso)
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 18:00:29
00
Kamarátovi tak pri technickom zjazde, ktorý nebol nejako dlhý , zo 6 serpentín , strelil plášťový karbónový ráfik. Tie kolesá mal mesiac. . Samozrejme klasické brzdy a bolo aj dosť horúco .
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 20:21:38
00
arrow_leftscarinko napísal:
Este za nic ale mam objednane, karbon na galuske, uvidime ako to pojde

Kristina a co v tom pripade ked ta chyti dazd v kopcoch? Skusit pockat? Ist pomaly a nonstop brzdit? To asi nie. Pripadne ten zjazd kuskovat? Fakt by ma zaujimalo ako malo to brzdi. V stredu som siel zjazd z BK do race v dazdi a teda mal som pocit ze to az tak velmi dobre nebrzdi ani na tom exalithe a to sa pise ze za mokra to brzdi relativne dobre na to ze su to rafkove brzdy (okej musim priznat ze exalith malo len predne koleso)

Ono je to s tým brzdením na karbónoch ešte trochu inak. Neznalého hlavne za mokra prekvapí prakticky žiadny, alebo iba slabý účinok pri začiatku brzdenia. Keď sa koleso niekoľko kráť otočí a voda sa brzdovými gumičkami zotrie tak sa nejaký účinok dostaví. Na úplne zastavenie to nie je. Skôr na spomalenie. Na toto je potrebné myslieť. Pri dlhších zjazdoch za mokra a stáleho brzdenia sa ráfik zohreje a brzdný účinok stúpa. Do účinku Alu ráfkov to však má vždy za mokra ďaleko.
Na druhej strane koľko krát potrebuješ v zjazde úplne zastaviť? Na cesťáku je to hlavne o spomaľovaní pred zákrutami. Horšie je to v meste, kde musíš na križovatke zastaviť úplne. Mne sa to raz v daždi na stopke nepodarilo a zastala som až v strede križovatky. Našťastie nič nešlo. Vtedy padlo definitívne rozhodnutie prechod na kotúče.
To bolo už pred pár rokmi. Je možné, že súčasné moderné ráfky sa zase o niečo posunuli v efektivite "mokrého" brzdenia. Ja to však už skúšať nebudem. Kutúče aj na cesťáku sú pre mňa skvelý upgrejd a späť k ráfkovým brzdám by som sa už nikdy nevrátila.
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 20:55:41
05
No casto nie ale ked ti nieco vbehne do cesty co necakas tak zastavovanie nabera novy zmysel. V meste obzvlast. Nedobrzdenie na stopke moze dopadnut fatalne. No snad vyskusam ten nebrzdny ucinok mokrych kolies niekde kde nikto nebude a nevyrypem sa ale samozrejeme uz vyberam dalsi bajk na kotucoch ?
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 21:17:04
00
arrow_leftB-rh-positivo napísal:
Kamarátovi tak pri technickom zjazde, ktorý nebol nejako dlhý , zo 6 serpentín , strelil plášťový karbónový ráfik. Tie kolesá mal mesiac. . Samozrejme klasické brzdy a bolo aj dosť horúco .

Čo to bol za ráfik?
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 21:19:56
00
Miche. Bolo to na pretekoch VRL v Jelšave.
Zobraziť komentár 23.08.2020 - 21:22:08
00
Bolo to toto.

Prílohy:

Capture+_2020-08-24-08-02-22-1.png
Capture+_2020-08-24-08-02-22-1.png 1.13 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 24.08.2020 - 08:06:05
00
no do rici.... to sa riadne rozlepilo.....další cestak radšej s kotučmi...
Zobraziť komentár 24.08.2020 - 08:10:02
00
keyboard_arrow_up