Imajoros, len problém je ten, že proste ten 150mm zdvih bude určite overkill a zbytočnosť. Nie som super expert v jazde na
biku v teréne, ale keď porovnám 2021 Rascal a Honzo 2021 v podmienkach Malých Karpát, tak s mojím skillom dole kopcom na tom Honzo nejdem výrazne rýchlejšie (pud sebazáchovy ma proste nepustí). Do kopca a po rovine ide ten Rascal rýchlejšie. Mal som možnosť vyskúšať si aj nejaký britskú značku na Ragley, Rigley či niečo také, nepamätám si presne, 140mm zdvih, extra veľký hlavový uhol a mal som problém s tým točiť do zákrut, ktoré by som s Rascalom, či Konou vybral pomerne pohodlne. Chápem, že pre skúsenejšieho jazdca by to problém nebol, ale začína, teda aj na to myslieť. Že ľudia odporúčajú napríklad ten Rascal (od tohto roka je nová geometria, viac do trailu potiahnutá), Gate, Spider je preto, že sú to asi najdostupnejšie
biky na trhu s dobrým pomerom cena/výkon/geometria. Majú takú neutrálnejšiu geometriu. Pojazdí 1-2 roky, vyskúša čo a ako a potom sa môže rozhodnúť, do čoho chce ísť. Navyše tie
bike vie ešte celkom slušne odpredať. Česi majú zaujímavé Qayrony HT, Decatlon má celkom chválené HT, je tu Canyon, Cube, Merida, atď... Výber je obrovský. Ale ak si kúpi napríklad tú Metu a nesadne mu, bude ju horšie predávať ako Rascal, či Zephyr.
Aj začínajúci šofér, kamoška keď riešila aké auto, ja ako človek čo vôbec nemusí VW Group, by som jej ako prvé auto kľudne odporučil Fabiu. Za mňa, nudné auto, slabý benzínový motor, ale pre ňu super voľba. Pojazdí, vyskúša a druhé auto už si vie kúpiť viac podľa čo chce a Fabiu pomerne ľahko strelí. Adeptov na prvé auto by bolo viac, ale Fabia je proste nejaký ten zlatý stred. Jasne, môžem jej odporučiť aj e90 330i, ale nebude to dávať veľmi zmysel.