Naprostý souhlas s mar_tinem a Dijckem.

Pokud Spešla, tak Pitch, i když i ten je lehce předražený, ale už ne aspoň tolik.
13.10.2008 - 08:31:28
00
Vsetky spesle su predrazene...
13.10.2008 - 11:55:58
00
rychlo sa dostneme k tomu ze vsetky bajky su na svk/czk predrazene ... napr v anglicku auta stoja +- to iste co u nas a bajk konkretne spesl nejaky som si simol o cca 20-25% menej
13.10.2008 - 12:16:39
00
Takže trochu objektivity do toho opovrhovania :-)

Jazdím Enduro SL 07 carbon pro. Skutočne som ho chcel aj pre to, aby som si mohol aj "zachrtiť" primerane mojim možnostiam. A rád si to púšťam dolu kopcom.Preto som si vybral Enduro od speslu. V tej dobe najlahší bike svojho druhu(podla mojich znalostí).Prvé modely sa vyznačovali problémami s vidlou(do apríla 07) neskoršie modely,aj môj už na tom boli trocha lepšie. "trápil" som sa s vidlou až kým som nedal v rámci záruky vymeniť cartige za 08čkovú. Vidla ako z inej planéty. Potom nastavenie tlaku v spike valve, keď Mike priznal. že továrenské nastavenie je nízke a 2dl injekcia oleja do každej nohy. Teraz som spokojný. Pekne maslová vidla. Tlmič pracuje od začiatku v pohode s nastavením sagu podľa mierky.
Prvý rok som jazdil na nastavení BB high(strmejší uhol vidlice), kvôli prechodu z XC stumpjumpera. Po zime som prestavil na BB low, viac položená vidla,výborná stabilita v zjazdoch.
Dvojkorunka nie je na obtiaž pri jazde, len keď zastanem na úzkej ceste a chcem otočiť bike do protismeru, musím nadvihnúť predné koleso. Doteraz ma to ale neobťažovalo. V spojení s pevnou osou je vidla príkladne tuhá aj v rýchlosti v ťažkom teréne.
Čo sa týka krásy, každý má svoj vkus, mne sa páči veľmi, od prvej chvíle, keď som ho zbadal na nete. A o správnosti riešenia hovorí už len to, že v tomto modelovom ročníku už podobný tvar a systém použilo viac popredných výrobcov, včetne tu ospevovaného Giantu...:-)
Takže zhrnutie:
+ bajk ideálny na celodenné výjazdy, s možnosťou užiť si aj drsnejšie zjazdy a malé dropy
+ váha a prestaviteľná geometria
+systém zníženia vidle o 40 mm pri strmom stúpaní - veľmi oceňujem a používam
+ bajk pri šlapaní minimálne húpe aj pri úplne otvorenej vidle a tlmiči ( v teréne nezatváram) ono sa to ni napevno zatvoriť nedá
mínus:
-brzdy! mám tam magury marty sl, a nikdy nepracujú ako majú. Od určitého času mi rezonuje ľavá páka, neuznaná reklamácia....
-pôvodné pneumatiky,specialized resolution 2,3 , po výmene za NN 2,25 spokojnosť

Suma sumárum, mám tento bajk rád, vyhovuje mojim predstavám a požiadavkám. :x

Naposledy upravil story dňa 13.10.2008 - 21:27:01, celkovo upravené 2 krát.

13.10.2008 - 20:48:15
00
konečne jedne hodnotný prispevok okrem ludi čo sa na ňom troška zviezli :mrgreen: som myslel že je to teda riaden zmrd a v kaktuse to po týchto komentoch budu pribalovať k prilbám :P
13.10.2008 - 20:53:55
00
Mne sa ten bike paci, celkom rad by som si ho vyskusal. V kazdom pripade je ale podla mna blbost doliat do vidly oproti vyrobe 4 deci oleja navyse aby zacala chodit (urcite by stacilo 50 ml do kazdej nohy).
14.10.2008 - 01:04:11
00
Mne sa ten bike po dizajnovej stranke velmi paci, myslim ze som ho videl aj nazivo na vyjazde akcia Kohutka kde ho mal Foxov kamos Tony a pacil sa mi aj tam. Vzhladom k tomu ze viem co je Tony zac a jazdi prave tento bike, nerozumiem vobec tym vytkam na necitlivy tlmic a vidlu atd. Dalej nechapem tomu co tu Story pise o dolievani oleja a vymene vnutornosti v jeho vidlici, Specialized som mal za renomovanu firmu ktora pusta veci do obehu vymyslene, odladene a otestovane. Proste hodnu svojho mena a ceny co sa svoje vyrobky pytaju teda ked si nieco od nich kupim ocakavam ze nielen zakladne veci budu tip top ale aj vsetky tie ostatatne vratane vychytavok. Takze u mna big :?: :?: :?:
14.10.2008 - 01:25:31
00
Enduro som sice neskusal,takze neviem povedat ako na tom v skutocnosti je,kazdopadne som na nom videl asi 90kg chalaniska(majitel kamenneho shopu v NL) jazdit a skakat riadne skoky a dropy a ten bike vydrzi naozaj vela.Dotycny s nim bol velmi spokojny a odporucal ho,dokonca tiez spominal,ze 2007 vidlice mali problem a po uprave v pohode a 2008 uz su ok.No mne sa tiez nepozdavaju tie Specialized komponenty...radsej by som sa pozrel inou cestou,moznosti je vela...Okrem ineho nechapem ako to story myslel s tym "v tomto modelovom ročníku už podobný tvar a systém použilo viac popredných výrobcov, včetne tu ospevovaného Giantu..." nevsimol som si,zeby Giant robil Horstlink :shock: :?:
14.10.2008 - 07:26:20
00
...Specialized som mal za renomovanu firmu ktora pusta veci do obehu vymyslene, odladene a otestovane...

odporúčam si prečítať tento krátky článoček :wink:
http://www.leelikesbikes.com/whats-with-the-forks-on-the-2009-enduro-sls.html
14.10.2008 - 08:23:14
00
jezus.....tá vidla chodí aj bez oleja, len ju to ešte trocha zjemní, a cartrige 07 bola skutočne nie citlivá, vymenili mi to bezplatne (specialized to vymieňal celoplošne vo svete)
Warzone.... sorry , nemyslel som systém, ale skôr len tvar, naozaj sa začínajú podobať speslu :-)
všetkým...Tibi chcel počuť skúsenosti s bajkom(nie neoverené názory) , tak som mu ich napísal. Nemienim ďalej diskutovať o tom , či je ktorý bajk lepší , alebo horší, hlavne keď som na nich nejazdil.
na ďalťie otázky ohľadom spešlu rád odpoviem, pokiaľ budem vedieť. Díky:-)
14.10.2008 - 09:15:22
00
dávam ti za pravdu: Story : konečne je tu rozumní človek ktorý napíše aj svoje skúsenosti a ktorý ich aj má stým bicyklom! na tomto fóre nič iné nečítam len ohováranie bicyklov takých ludí ktorý oni sami jazdia na ovela nižšej triede bicyklov a myslia si že iba ich bicykel je dokonalý, dalej nemienim otom písat velký význam to nemá. dakujem
14.10.2008 - 13:21:54
00
Specialized Endruro...najhorší bike, aký som kedy jazdil.
14.10.2008 - 13:24:20
00
Kazdy bike co som kedy jazdil bol v niecom dobry, neexistuje ziadny vseobecne najhorsi. Najhorsi moze byt bike len v urcitej oblasti ak neberieme do porovnania biky ako tento: http://uh.edu/engines/bicycle.gif. :) Cize pls. definujte v com konkretne je ten ktory bike slaby - ci vo vyslape do kopca, v jazde po rovine, v zjazde, v malo tuhom rame, v zlom osadeni komponentami, v nekvalitnom dielenskom spracovani, v necitlivom pruzeni...

Mna by celkom zaujimala ta citlivost vidlice/tlmica pri spravnom nastaveni na moju vahu a jazdny styl. Totiz sa mi nechce verit tomu, co tu bolo popisane - ze v zjazde ten bike poskakuje po nerovnostiach a pruzenie nepracuje. Ano, ak sa snazili integrovat Brain do vidlice aj tlmica, tak sa to bude chovat inak ako zehlicka typu Reign, ale to je aj cielom. A treba to aj spravne nastavit. Takze ak si to niekto kupi a netusi o com je Brain, tak to je jeho chyba a nie chyba biku.
14.10.2008 - 13:55:52
00
ešte k oleju ... 400ml oleja na vyše určite nie skôr si asi myslel 2x po 20ml
uvediem príklad napr. do Foxy sa používa na mazanie nôh 20ml oleja a v druhej nohe (32mm modely) maže tlmičový olej ktorého je cca 155ml (zároveň však aj tlmí) záleži od modelu ďaľší olej na mazanie je na piestiku 5ml ... z toho mi vyplýva že vo Foxe je cca 180ml oleja dokopy :wink:

no a k Tonymu a jeho spešlu ... už som ho videl v bazári na predaj (Tonyho) neviem či je to ešte aktuálne ale vidlicu už stihol vymeniť ... niesom si istý či za Float alebo Van 36 R myslím ... a hovoril že je to o niečom inom ... neviem zrovna či ten bike nejako vychvaľoval :?:

môj názor je Spešl ee ... teda pre mňa nie. Zaujal ma snáď len SX Trail od Spešla ale to len spracovaním a prevedením, funkčnosť biku som nejako nesledoval
14.10.2008 - 14:40:40
00
sorry, fakt že 2x20ml nie je 2x2dl....asi sa vrátim do školy:-)))) máš pravdu lapierre
jezus...hovoríš mi z duše , treba to pochopiť
14.10.2008 - 15:28:45
00
keyboard_arrow_up