Lokalizácia
Formulár sa odosiela
a ešte . po prvých km som silno zapochyboval o správnosti kúpy(objednával som ho naslepo, len s vierou, že dobre), dnes by som (aspoň zatiaľ ) nemenil...
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 15:30:59
00
:-) občas za ním chodím... a nezdalo sa mi že by "poskakoval", ale ku....a jedna vždy mi zdrhne :-)
ale to asi preto, že som slabý dolekopcom :oops:
ten bajk musi byt ozaj na ......., ked tak všetci píšu ... čo ho pokukali na nete... :shock:
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 15:40:01
00
:-)
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 19:18:52
00
hm... ja by som sa len opýtal, koľko fullov si predtým jazdil...
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 20:02:30
00
no Martin takže: začnem od hardtailov 1991....Velamos Mountainbike Terry prvý "horský" bycikel (za fľašu gruziňáku z jednoty 2ks)
1993....Scott Boulder
1996....Trek 7000
2000....Specialized FSR -prvý full - láska na prvý pohľad modročervený(odvtedy sa mi spešlík ráta len v tejto farbe:-))))-žiaľbohu krátko pre malý rám som
ho musel predať - nemal nič zamykacie a sa na ňom jazdilo predsa úžasne-nemal som ani poňatia o nastavovaní pruženia
len prvé informácie z netu ma doviedli k večerným "hrátkam" s partnerkou pri nastavovaní sagu
2001...Kangaroo(full)............ názov nepamätám, a ani bajk nezapísal, bol som rád keď sa mi ho podarilo predať za kúpnu cenu
2002...Garry Fisher Sugar2.... výborný,ľahký XC FULL bajk vlastne takmer bez chyby, len som pocítill potrebu na vyšší zdvih ako 80mm a večka trpeli pri
celodenných blatistých výjazdoch (dokonca som ho minulý rok používal ako bajk na cestu s napumpovaným tlmičom
a vidlou)
2005...Specialized Stumpjumper FSR comp-FULL - Z 80mmtky na stovku, vidla manitou vymenená za pevnejšiu Marzzochi marathon a diskové brzdy...moc fajn
ale v zjazdoch som stále pociťoval potrebu vyššieho zdvihu (v odpružení som sa už orientoval celkom s prehľadom)
2007...Specialized Enduro SL........súčasný (možno práve skúsenosti s predchádzajúcimi ma neodradili od prvých negatív) , keď už Milan Slanec dokáže zo
Suntoura urobiť konkurencieschopnú vidlu, tak z vidly vysokej triedy sa musí dostať výkon na ktorý je určená..a konečne to
pálim dolu kopcom podľa mojich predstáv( dokonca som na ňom absolvoval aj Salzgamergut a Šariššský maratón)
Naviem, či je to dostatočné počet pre zdravý úsudok ale nejak výrazne zvyšovať počet už neplánujem :-))) s pozdravom
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 21:06:12
00
...len prvé informácie z netu ma doviedli k večerným "hrátkam" s partnerkou pri nastavovaní sagu

ste po večeroch skúšali, koľko zasuniete? tak to má byť... :twisted:

k veci: zdalo sa mi, že si moc fullov nejazdil, aspoň ten príspevok, že si kupoval naslepo, mi tak vyznel. ja by som to videl tak, že od fulla očakávaš niečo iné, ako je pôvodné určenie endura. to, že sa ten bajk aj podľa samotného výrobcu moc nepodaril, ti práve sadlo. bajky rovnakej kategórie sa totiž správajú inak. vidlica bola žiaľ nepodarok, to si uznal aj ty, a tlmič je tiež na am.en jazdenie príliš pretlmený (kompresia) a preto je oproti iným bajkom necitlivý.
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 21:24:03
00
každý má pravdu tam, kde ju chce mať....aj ty si si ju našiel pre svoju teóriu ....apropo, keď už, čo jazdíš ty?
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 21:46:57
00
aktuálne lapierre spicy, predtým gt idrive 5, kona kikapu, krátkodobo canyon nerve xc, nerve am, specialized pitch, specialized enduro, sx trail, bergamont enduro a nejaké hardtaily...
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 21:54:00
00
apropo,dostal som sa tam , kde som nechcel. Tibi sa pýtal na skúsenosti, tak som mu ich napísal, vôbec nie je podstatné, čo od biku očakávam...veď on si z toho vyberie to, čo je preňho podstatné :-)
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 21:57:14
00
to je pravda. ono skúsenosti iných sú aj tak dosť skreslený zdroj informácií, hlavne, ak tých jazdcov nepoznáš, nevieš čo a ako jazdia. teoreticky by sa dalo porovnávať, ak by bola skúsenosť s nejakým bajkom, ktorý jazdili obaja. skrátka aby sa dalo od niečoho odraziť... napríklad ja aj ty sme jazdili to enduro, a povedzme ja by som napísal, že gt idrive je oproti enduru citlivá žehlička, tebe by sa to mohlo javiť ako hrozná hojdačka... v podstate je to to isté, len mne by taký prejav vyhovoval, tebe nie...
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 22:04:44
00
ok, nechajme to už ....pre mňa to už nič neprinesie...ak si teda silou mocou nebudem chcieť merať k....y. a to nechcem . už to nechajme tibimu, aspoň odo mňa :-) pekný večer
Zobraziť komentár 14.10.2008 - 22:14:06
00
ak by som to mal nejako zhrnut, enduro bolo zjavne myslene ako univerzalny bike pouzitelny aj na maratonoch, aj na AM.ENoch
to so sebou samozrejme prinasa kompromisy, takze pre ludi, ktori jazdia prevazne AM.EN na "bikoch o niekolko tried slabsich"(heckler, nomad, spicy, reign...) bude jeho prejav necitlivy, pre niekoho, kto doposial vyskusal niekolko HT+XC fullov to bude parada

snad si z tych nazorov Tibi nejako vyberie a rozhodne sa tak, aby bol spokojny
Zobraziť komentár 15.10.2008 - 08:02:51
00
muffin...zjavne si nepochopil, že ja nepovažujem ,citujem"biky o niekolko tried slabsich"(heckler, nomad, spicy, reign...) ...koniec citátu za menejcenné..ani by som si to nedovolil, dokonca nomáda a hecklera som mal vo svojom výbere. A Giant nepoznám fyzicky , ale asi to musí byť tiež dobrý bajk. Len ma sere, keď niekto bez toho, aby mal praktické skúsenosti vyblafne, že tento, alebo tento bajk ja na P..u. V ostatnom máš pravdu, Specialized aj v popise vyslovene uviedol , že Enduro SL je bajk na 110% - 50% stúpanie a 60% zjazd) :-) A kto chce vyslovene tvrdé enduro, nech sa obzrie za endurom klasickým SX (teda ak by to mal byť spešlík). Howgh!
Zobraziť komentár 15.10.2008 - 08:36:15
00
ten bajk musi byt ozaj na ......., ked tak všetci píšu ... čo ho pokukali na nete... :shock:

Zajímavé, vyjádřilo se tu negativně k tomu Enduru SL Comp více lidí, co tu má toho na fullech naježděno hodně a různých fullů pro srovnání jezdili také hodně, ale podle některých asi vědí o tom prd, zvláštní.

Já tu napíšu jen pár fullu pro představu na kterých jsem aspoň pár hodin jel, všechny tu psát nebudu, protože to by byl seznam na několik stránek:
- od Spešlu jsem jel na téměř (téměř proto, že jsem nejel třeba dámské verze jako Myka) všem do 150mm zdvihu (tedy akorát konče tím Endurem) a z vyššího zdvihu krátce na SX Trailu
- Canyony ES 07 vícedenní test, Canyon XC 07 opět vícedenní test, pak ještě Canyon AMko 08
- Gianty Trance a Reign
- Cube Stereo (jezdím rok), AMS 125tku (jezdím dva roky), AMS Pro (jezdil jsem rok a půl), Sting (krátký test)
- Lapierry X-Control (jak 100mm, tak 130mm, jen 160mm jsem nikdy nejel), konečně nedávno i Zesty (tohle kolo se mi delší dobu nějak vyhýbalo)
- Ghosty ERT 5500, AMR 5700, AMR 9000
- GT, více různýc i-drivů
- SC Blur LT
dále nějaké Kony, Norca, Cannony, RB a další na které si teď v tom výčtu ani nevzpomenu. Některé z těch fullů byl jen krátký test, který není na vyzkoušení žádný zázrak. Ale více z nich bylo na více hodin včetně naladěný posezu a poladění pružení na mojí váhu a preference.

Je tu tedy pár kol, které jsem nezkusil a zkusit bych chtěl jako např. Ibis Mojo. A také jsem kupodivu ještě nejel na Fritzovi, ten i když mám dost slušnou představu, jak bude chodit, tak bych vyzkoušet stejně chtěl v reálu.

A ve srovnání s mnoha jinými fully prostě v dané kategorii kol to Enduro chodí z mojich zkušeností a mojeho pohledu chodí špatně. Chování jako má Enduro bych bral v jiné kategorii biků (chrtí stroje s nízkým zdvihem), ale ne na pomezí AM-enduro.

A co píše story, proti tomu nemám vůbec nic, ten prostě napsal svojí zkušenost.

Pro mě jsou vždy stěžejní hlavně zkušenosti těch, co jezdili větší množství kol ze stejné kategorie a tedy mají srovnání, co vůbec trh nabízí.
U fullů obecně jsou často názory majitelů nějakého kola hrozně zkreslené, protože sice má dlouhodobé zkušenosti s daným kolem, jenže nemá často vůbec představu, jak se chovají jiná kola dané kategorie. Teď nemyslím nikoho konkrétního, jen, že je třeba s tímto počítat.
Zobraziť komentár 15.10.2008 - 08:57:10
00
muffin...zjavne si nepochopil, že ja nepovažujem ,citujem"biky o niekolko tried slabsich"(heckler, nomad, spicy, reign...) ...koniec citátu za menejcenné..ani by som si to nedovolil, dokonca nomáda a hecklera som mal vo svojom výbere. A Giant nepoznám fyzicky , ale asi to musí byť tiež dobrý bajk. Len ma sere, keď niekto bez toho, aby mal praktické skúsenosti vyblafne, že tento, alebo tento bajk ja na P..u. V ostatnom máš pravdu, Specialized aj v popise vyslovene uviedol , že Enduro SL je bajk na 110% - 50% stúpanie a 60% zjazd) :-) A kto chce vyslovene tvrdé enduro, nech sa obzrie za endurom klasickým SX (teda ak by to mal byť spešlík). Howgh!

neviem, preco reagujes tak podrazdene, ta moja poznamka nebola urcena tebe, ale Tibimu, on v tomto vlakne spominal kritikov endura jazdiacich na o niekolko tried slabsich bikoch so vsetkym ostatnym, co si pisal, suhlasim
Zobraziť komentár 15.10.2008 - 10:10:38
00
keyboard_arrow_up