ten
bajk musi byt ozaj na ......., ked tak všetci píšu ... čo ho pokukali na nete...

Zajímavé, vyjádřilo se tu negativně k tomu Enduru SL Comp více lidí, co tu má toho na fullech naježděno hodně a různých fullů pro srovnání jezdili také hodně, ale podle některých asi vědí o tom prd, zvláštní.
Já tu napíšu jen pár fullu pro představu na kterých jsem aspoň pár hodin jel, všechny tu psát nebudu, protože to by byl seznam na několik stránek:
- od Spešlu jsem jel na téměř (téměř proto, že jsem nejel třeba dámské verze jako Myka) všem do 150mm zdvihu (tedy akorát konče tím Endurem) a z vyššího zdvihu krátce na SX Trailu
- Canyony ES 07 vícedenní test, Canyon XC 07 opět vícedenní test, pak ještě Canyon AMko 08
- Gianty Trance a Reign
- Cube Stereo (jezdím rok), AMS 125tku (jezdím dva roky), AMS Pro (jezdil jsem rok a půl), Sting (krátký test)
- Lapierry X-Control (jak 100mm, tak 130mm, jen 160mm jsem nikdy nejel), konečně nedávno i Zesty (tohle kolo se mi delší dobu nějak vyhýbalo)
- Ghosty ERT 5500, AMR 5700, AMR 9000
- GT, více různýc i-drivů
- SC Blur LT
dále nějaké Kony, Norca, Cannony, RB a další na které si teď v tom výčtu ani nevzpomenu. Některé z těch fullů byl jen krátký test, který není na vyzkoušení žádný zázrak. Ale více z nich bylo na více hodin včetně naladěný posezu a poladění pružení na mojí váhu a preference.
Je tu tedy pár kol, které jsem nezkusil a zkusit bych chtěl jako např. Ibis Mojo. A také jsem kupodivu ještě nejel na Fritzovi, ten i když mám dost slušnou představu, jak bude chodit, tak bych vyzkoušet stejně chtěl v reálu.
A ve srovnání s mnoha jinými fully prostě v dané kategorii kol to Enduro chodí z mojich zkušeností a mojeho pohledu chodí špatně. Chování jako má Enduro bych bral v jiné kategorii biků (chrtí stroje s nízkým zdvihem), ale ne na pomezí AM-enduro.
A co píše story, proti tomu nemám vůbec nic, ten prostě napsal svojí zkušenost.
Pro mě jsou vždy stěžejní hlavně zkušenosti těch, co jezdili větší množství kol ze stejné kategorie a tedy mají srovnání, co vůbec trh nabízí.
U fullů obecně jsou často názory majitelů nějakého kola hrozně zkreslené, protože sice má dlouhodobé zkušenosti s daným kolem, jenže nemá často vůbec představu, jak se chovají jiná kola dané kategorie. Teď nemyslím nikoho konkrétního, jen, že je třeba s tímto počítat.