Kalendár podujatí

Logo: Beskidy MTB Trophy Beskidy MTB Trophy

Pozvánka: Beskidy MTB Trophy 2014

Sezóna pomaly ale isto začína a s ňou sa blíži aj 8. ročník už pomaly kultového etapového preteku Beskidy MTB Trophy. Tento rok sú pripravené opäť 4 etapy ktoré vedú tým najlepsím čo Beskydy ponúkajú na území Poľska, Česka a Slovenska.

Právom je tento etapák považovaný za jeden z najtažších v Európe. Nie tak pre počet km a nastúpaných metrov (v pláne je 280 km a 9000m) ako pre náročný terén plný singlov, skál, prudkých stúpaní a blata. Žiadne šotolinky a zjazdy po asfalte... Pre tento rok je pripravená aj novinka v podobe ľahšej verzie s názvom „1/2 Beskidy MTB“, ktorá umožní okúsiť pocit z tohto etapáku aj menej trénovaným jazdcom. Každá etapa je tak skrátená približne o polovicu oproti klasike. Všetko sa to začne 19.6.2014 v mestečku Istebna, kde je situované aj zázemie.

Trať
Mnohých odrádza práve nevyspytateľnosť počasia a následná zjazdnosť tratí ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že s trochou odhladlania sa všetko vždy dalo zvládnuť. Minulý rok keď lialo 3 zo 4 dní organizátor upravoval dĺžku a trasu podľa aktuálnych podmienok pred každou etapou. A myslím, že na konci sme aj tak boli všetci maximálne spokojní a stálo to akurát zopár brzdových platničiek viac... Ak máte teda chuť skúsiť profesionálne zabezpečený etapák a porovnať sa s jazdcami z viac ako 15 krajín je stále dosť času sa prihlásiť. S polovičnou verziou už ani výhovorky o tisícoch potrebných km neobstoja " title="
Viac informácií:


report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up