Cestné bicykle do 2 000 € - keď chcete začať takmer bez kompromisov

Ak plánujete skočiť do cestnej cyklistiky, nemusíte hneď siahnuť po niekoľko tisícových kúskoch. A to ani v prípade, že požadujete kvalitu.

Kvalitné spracovanie rámov a použitie spoľahlivých sád – to je základnou charakteristikou bicyklov v tejto cenovej kategórii. Rovnako tieto vlastnosti ocenia aj skúsení jazdci, ktorí si chcú po dlhom čase zaobstarať nového spoločníka na cesty, prípadne tréning.

Wilier GTR Team

Model z kategórie endurance, čiže cestný bicykel zameraný pre širokú verejnosť, ktorý sa vyznačuje pohodlnejším a vzpriamenejším posedom. Celokarbónový rám je v oblasti stredového a hlavového zloženia skutočne tuhý. Je kompletne osadený mechanickou, 11-rýchlostnou sadou Shimano 105, vpredu sú kompaktné prevodníky s rozsahom 50/34 zubov a vzadu je kazeta s rozsahom 11-30.

Je to ideálna kombinácia ako pre víkendových jazdcov, tak aj pre tých športových, ktorí ocenia zvolený rozsah hlavne v náročnejších stúpaniach. Kolesá sú z dielne Shimano-RS100, obuté na plášťoch Vittoria Zaffiro. Celková hmotnosť je niečo nad 8 kg. Cena sa pohybuje okolo 1 749 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.



Lapierre Xelius Sl 500 MC

Tradičná značka z Francúzska od roku 1946. Od 2012 spolupracujú s tímom FDJ a táto spolupráca sa prejavuje aj na modelovom rade Xelius. Samotný výrobca ho definuje ako špeciál pre vrchárov. Tomu prispieva nízka hmotnosť okolo 8 kíl, 11 rýchlostná sada Shimano 105 a kazeta s rozmedzím zubov od 11-28.

Powerbox technológia tuhého stredu, spodnej rámovej trubky a reťazových spier pomáha efektívnemu prenosu vynaloženej energie. Vrstvenie karbónu prináša spomenutú nízku hmotnosť a extra komfort navyše. Karbónová sedlovka k tomu tiež prispieva výraznou mierou. Cena sa pohybuje okolo 1 999 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Kellys URC 30

Karbónový rám s dizajnom Power Core poskytuje bezstratový prenos výkonu, dobré ovládanie a vysoký pomer hmotnosť vs. tuhosť. Radenie, prešmykač, menič či kľuky sú Shimano 105 a túto sadu nájdete aj na brzdách. Kazeta 11-30 a 11-rýchlostná sada poskytuje dostatočný rozsah aj tým, ktorí kopce príliš nemusia.

Vpredu aj vzadu sú ráfiky Kellys Spark 622x15 a sú na nich plášte od značky Schwalbe Lugano K-Guard 25-622. Sedlo Fizik Antares R7 Manganese a omotávka Kellys bar tape sa postarajú o váš komfort počas dlhších výjazdov. Vidlica je samozrejme v karbónovom vydaní. Cena sa pohybuje okolo 1 699 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



CTM Koyuk 2.0

Cestný bicykel z kategórie gravel je možnosťou pre tých, ktorí radi kombinujú cestu a prašný, nespevnený terén. Oproti modelu, ktorý je o radu nižšie, ponúka radenie a pohon Shimano 105. Aby ste držali stopu aj na prachu, tak vás podporia plášte WTB Riddler TCS, ktoré sú spolu s ráfikmi WTB STi 23 pripravené na bezdušové použitie.

Hmotnosť ľahko nad 10 kg spadá do kategórie gravel a manévrovateľnosť je na vysokej úrovni. Celkový dizajn je nenútený, ale pritom príťažlivý. Bicykel je kompletne osadený mechanickou 11-rýchlostnou sadou Shimano 105, vpredu sú prevodníky s rozsahom 50/34 zubov a vzadu je kazeta s rozsahom 11-32 zubov. Cena sa pohybuje okolo 1 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Cannondale Caad12 105

Značka Cannondale sa po rokoch pokrokových inovácií pýši hliníkovým rámom, ktorý vyniká hmotnosťou, tuhosťou a komfortom. Tento model Caad12 105 je z prémiovej konštrukcie SmartForm C1. Mikropruženie SAVE CAAD12 prináša kvalitnú a pohodlnú jazdu. Vidlica je tu tiež od kalifornského výrobcu Cannondale. Tento model adekvátne konkuruje aj svojím karbónovým súperom v tejto cenovej kategórii.

Na bicykli nájdete sadu Shimano 105 a 11 rýchlostnú kazetu s rozsahom 11-30 zubov. Brzdenie zabezpečuje totožná sada 105 a na kolesách nájdete ráfiky Fulcrum Racing Sport spolu s plášťami Vittoria Zaffiro Pro Slick, 700 x 25c. Cena sa pohybuje okolo 1 650 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Bianchi Intrepida Centaur

Pri slove Bianchi sa nejednému fanúšikovi cyklistiky vynorí pred očami typická farba. Talianska značka predstavuje model Intrepida Centaur s karbónovým rámom a vidlicou. Pri výbere sady stavili na Campagnolo Centaur s 11 rýchlosťami a kazetu 12-32. Táto spolupráca sa premietla aj do názvu.

Označenie Campagnolo Centaur nájdeme aj na brzdách či spomínanej kazete. Kolesá sú tu od Mavic v prevedení Aksium a plášte Vittoria Zaffiro 700x25. Riadidlá a sedlovku zasa dodala dcérska značka Reparto Corse. S nezameniteľný vizuálom a použitím sady Campagnolo Centaur sa nestratíte ani vo veľkom a pestrofarebnom pelotóne. Cena sa pohybuje okolo 1 999 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Felt VR30

Výkon a flexibilita – to sú hlavné charakteristiky modelu VR30. Hliníkový rám triedy 6061 tvorí základ tohto univerzálneho bicykla a pri zváraní bola použitá metóda TIG. Rám bol tvarovaný hydroformingom a vpredu je vidlica z karbónových UHC Advanced vlákien. Ráfiky Devox Variable Road VR2.1 sú obuté do pláťov Schwalbe Lugano K-Guard, 700x28c.

Tento model je kompletne osadený Shimanom 105 s 11 rýchlosťami a kazetou s rozsahom 11-34 zubov. Nechýba ani prevedenie bŕzd v kotúčovej verzii, taktiež od tohto výrobcu. Hmotnosť je tesne pod desiatimi kilami a poteší sýtou červenou farbou. Cena sa pohybuje okolo 1 859 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Pinarello Razha

Razha má plnohodnotný karbónový rám s endurance geometriou, vhodný pre cyklistov, ktorí trávia dlhé hodiny v sedle. Tento model môže slúžiť ako vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky. Asymetrický rám, s kratšou zadnou stavbou, pomáha ešte lepšie prenášať energiu z pedálov na zadné koleso. Je osádzaný sadami Shimano 105, Tiagra, poprípade SRAM a tak si budete môcť vybrať sami, čomu dáte prednosť.

Kabeláž je vedená vo vnútri rámu a aj to prispieva peknému vizuálu. Pneumatiky tu je možné použiť do veľkosti 700x23 mm. Ak chcete jazdiť na bicykloch víťazov Tour de France, tak Pinarello Razha je tu pre vás. Cena sa pohybuje okolo 2 000 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Canyon Ultimate CF SL Disc 7.0

Ultimate CF SL Disc 7.0 si potrpí na kvalitné komponenty a rám. Ten je testovaný v laboratóriách a dolaďovaný na testovacích okruhoch. Bicykel je vhodný nielen na tréningové jazdy, ale taktiež aj na pretekárske účely. Integrovaný inovatívny kokpit CP10 Aerocockpit pomôže dokonale ovládnuť riadenie.

Vybavený je sadou Shimano 105, jedenástimi rýchlosťami a obutý do plášťov Continental Grand Prix 4000s. Pod nimi sa skrývajú ráfiky od Dt Swiss P 1850 Disc - samozrejme si všimnete aj kotúčové brzdy, taktiež od Shimano 105. Pohodlie počas jazdy zabezpečí sedlo Fizik Antares R7. Cena sa pohybuje okolo 2 000 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Orbea Avant H30 19

Baskovia dodali na trh tento cestný bicykel určený na tréningové jazdy či na preteky, kedy si chcete dať poriadne do tela. Hliníkový rám je vyrobený metódou Hydroformingu, vidlica je z karbónu. Radiaci systém s prehadzovačom tvorí 11 rýchlostné Shimano 105, kľuky dodalo FSA v prevedení Omega Megaexo 34/50.

Kolesá nesú názov Shimano RS100 Clincher s plášťami Vittoria Zafiro IV 700x25. Riadidlá, predstavec a brzdy nesú logo Orbea. Biele prevedenie s vnútorným vedením laniek sa určite nestratí a elegantný dizajn vás môže očariť. Cena sa pohybuje okolo 1 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Isaac Graviton Disc

Model od spoločnosti Isaac nesie viaceré vlastné prvky ako je najmä rám vytvorený technológiou Isaac Advanced Alu Tech. Ten váži vo veľkosti 55 1 630 g, pričom sa dôraz kládol najmä na pohodlie. Z vlastnej produkcie je aj predstavec, sedlovka, sedlo, omotávky či riadidlá. Základ tejto konfigurácie tvorí sada Shimano Tiagra 4700.

Kazeta má 11-28 zubov a vpredu nájdete 50/34 zubov. Ako nám už názov našepkáva, k dispozícií máte kotúčové brzdy. Všetko si ale môžete upraviť v konfigurátore, pričom je k dispozícii aj samostatný rám. Je dodávaný v tejto elegantnej čierno-bielej farbe a cena sa pohybuje okolo 1 720 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Top model švajčiarskej značky zažil so mnou celú sezónu a tak si trúfnem povedať, aký skutočne je.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
keyboard_arrow_up