Plášte na XC a trail – rýchlosť a potrebná istota

Ak si radi strihnete preteky v štýle cross-country a preferujete spolu s tým aj ľahké jazdenie na traile, základnými požiadavkami sú predovšetkým nízky valivý odpor, odolnosť voči defektom a dostatočný grip. Máme pre vás niekoľko tipov.

Pirelli Scorpion XC H LITE 29X2.2


Už na prvý pohľad je plášť Pirelli Scorpion určený na tvrdšie povrchy – či už za suchých alebo vlhkých podmienok, vo verzii Lite navyše s nízkym valivým odporom. Dôvodom je husté rozmiestnenie štupľov s nízkym profilom a plynulým stredovým vzorom pre rýchle odvaľovanie. Dodávaný je so SmartGRIP zmesou a využiteľnosťou aj ako bezdušový plášť. V rozmere 29x2,2“ je jeho hmotnosť udávaná na 660 g. Cena tohto modelu je na úrovni 60 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Panaracer Comet HardPack 29"


Panaracer Comet sa radí k dostupnejším plášťom, avšak aj napriek nižšej cene dokáže náležite poslúžiť. Užší rozmer 2,1“ ho predurčuje pre rýchle jazdenie. K tomu sa pridáva aj samotný vzor, ktorého symetrické rozloženie a hustota rozloženia štupľov poskytujú neustály kontakt s povrchom. Konštrukciu definuje hustota vlákien na úrovni 30 TPI a hmotnosť, ktorá je v drôtenej verzii 730 g. Cena tohto modelu je na úrovni 30 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Weldtite sada na opravu bezdušových plášťov


Defektu sa nikto nepoteší, ale nie vždy je možné sa takýmto situáciám vyhnúť. V prípade väčších dier na bezdušových plášťoch, kedy už nepomáha ani tmel, je na rade sada s knôtmi. Weldtite ponúka skladné balenie, obsahujúce 5 knôtov, dva kusy náradia pre vloženie knôtov a lepidlo. S týmto vybavením sa už nemusíte obávať nečakaného prekvapenia – prípadný defekt opravíte aj priamo na mieste. Cena tohto modelu je na úrovni 10 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Continental Mountain King II


Ako už z názvu vyplýva, Continental Mountain King je určený na pravé horské jazdenie, kedy nevynecháte ani technickejšie pasáže, blatisté či voľné povrchy. Výrazne štruktúrovaný vzor, ktorý sa skladá z dvoch protibežných radov štupľov, zaistí rýchle čistenie od blata a súčasne vďaka zmesi Black Chilli aj adekvátne vyváženie odporu, životnosti a priľnavosti. Hmotnosť je udávaná na 745 g. Cena tohto modelu je na úrovni 63 €. Viac informácii získate na tomto odkaze.

Tufo XC 11


Český výrobca je síce známy predovšetkým svojimi galuskami, ale ani bezdušové plášte nie sú ničím menej zaujímavým. Dôkazom je XC11 vo verzii TubelessReady, ktorého bočnice sú chránené hustotou vlákien až na úrovni 375 TPI. Vzor pozostáva zo subtílnejších štupľov s hustejším rozložením pre tvrdšie povrchy a nízky valivý odpor. Hmotnosť vo verzii 29“x2,25“ je udávaná na hodnote 700 g. Cena tohto modelu je na úrovni 44 €. Viac informácii získate na tomto odkaze.

Schwalbe Racing Ralph


Model Racing Ralph je známou voľbou jazdcov, ktorí sa snažia nielen ušetriť hmotnosť, ale zároveň aj watty. Vo verzii s kevlarovou pätkou, tvrdšou zmesou Addix Speed a ľahkou bočnicou s označením SnakeSkin dokáže znížiť hmotnosť na hodnotu 625 g. Navyše je využiteľný aj ako bezdušový plášť či voľba pre elektrobicykle. Vzor sa skladá zo striedavo usporiadaných dvojíc, respektíve osobitného stredového štupľa. Cena tohto modelu je na úrovni 58 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
Od základu: Plášte pre MTB – základný výber a tipy

Od základu: Plášte pre MTB – základný výber a tipy

Plášte sú najdôležitejšou časťou na bicykli. Ako si vybrať plášte a na čo si dávať pozor? V tomto článku vás prevedieme základnými tipmi.
XC plášte – rýchlosť, priľnavosť a odolnosť PR článok

XC plášte – rýchlosť, priľnavosť a odolnosť

Cross-country jazdenie je náročné na výdrž, silu, nechýbajú strmé stúpania, rýchle a technické zjazdy. A to musia zvládnuť aj plášte. Poď si s nami vybrať tie pravé.
keyboard_arrow_up