Zdroj: Sportful.com

Všetci vieme, že UCI reguluje hmotnosť bicykla a po novom už aj polohu pri zjazdovaní. Čo však iné opatrenia, ktoré nie sú možno také známe, ale pri ich porušení hrozia pokuty?

Presnejšie sa pozrieme na desať regulácií UCI, o ktorých ste možno ešte nepočuli, pretože ich každý berie už ako samozrejmosť, teda niekomu ani nenapadne nad nimi uvažovať. A niektoré vám možno vyčaria úsmev.

Na pódium len v drese

Pódiové oslavy sú nám dobre známe, napriek tomu nám možno uniká jeden podstatný fakt. Prví traja, ktorí stoja na pódiu, sú vždy v dresoch, v ktorých aj pretekali (resp. sa môžu prezliecť do čistejších). Nikdy však nemajú oblečenú tímovú teplákovú súpravu alebo iné oblečenie. UCI má na to totiž smernicu. Za porušenie tohto pravidla hrozí pretekárovi pokuta 500 švajčiarskych frankov, čo je približne 450 €.


Žiadne strkanie od divákov

Diváci dokážu byť počas pretekoch v poriadnom opojení. Platí to najmä pre horské etapy, kde pretekári idú pomalšie a diváci im môžu doslova skočiť do "úsmevu". Okrem tradičného zavadzania a skákania do cesty kvôli lepšej selfie sa niekedy snažia svojich favoritov aj postrčiť.


A s tým má UCI problém. “Potlačenie” jazdca iným pretekárom alebo aj samotným divákom je na pokutu. Presnejšie ich to môže stáť 200 švajčiarskych frankov (nie strkajúceho, ale jazdca). Okrem toho v etapových pretekoch pri horských etapách môžu prísť aj o nejaké sekundy a body v súťaži o bodkovaný dres.

Žiadne osvieženie počas pretekov

Veď to poznáte, prídu letné horúčavy a svoju drahocennú vodu si na kopcoch lejete na hlavu. To samozrejme UCI nezakazuje, ale zakazuje striekanie vody z doprovodného auta. Síce si to celkom neviem predstaviť, ale ktovie, možno keby to bolo povolené, tak sa tímy vynájdu. UCI si za tento prehrešok účtuje 200 švajčiarskych frankov od šoféra auta a aj od športového riaditeľa tímu.

Priesvitná bunda

Vetrovky či pláštenky do dažďa alebo vetra tvoria nevyhnutnú súčasť výbavy každého cyklistu, a to nielen profesionálneho. Podľa UCI bundy, ktoré používajú profesionáli, nesmú byť čisto čierne


Podľa pravidiel by mali mať tímové farby, alebo by mali byť priesvitné. V prípade, že sú čierne, tak musí byť na bunde meno alebo logo tímu, ktoré má veľkosť aspoň 20 cm. Majú na to jednoduchý dôvod, a to aby rozhodcovia, diváci a komentátori vedeli rozoznať pretekárov. Určite by to nepotešilo ani sponzorov. Za porušenie tohto pravidla platí jazdec 500 švajčiarskych frankov a takisto aj celý tím.

Utekanie z tlačovky sa nevypláca

Po každých pretekoch, či pred nimi, prebieha tlačová konferencia s novinármi. UCI aj v tomto smere reguluje profesionálnych cyklistov. V prípade, že sa tlačovej konferencie nezúčastnia, hrozí im pokuta 1000 švajčiarskych frankov. A to jazdcovi a aj samotnému športovému riaditeľovi. Okrem toho môžu jazdci stratiť aj UCI body v celkovom bodovaní.

Bez nafukovačiek v cieli

Určite si spomeniete na niekoľko cieľových roviniek z pretekov alebo rýchlostných prémií, keď spadla nafukovacia brána. UCI sa rozhodla postupne zrušiť nafukovacie brány po incidente Adama Yatesa z Tour de France v roku 2016.


Od začiatku budúceho roka majú byť nafukovacie brány úplne zrušené a budú povolené len na štarte.

Bez príliš inovatívneho oblečenia

Aj keď cyklistika v posledných rokoch technologicky pokročila míľovými krokmi, na pretekoch sa nepoužíva nič bez schválenia UCI. Existuje na to jednoduchý dôvod. Jazdci by s tým nemohli na pretekoch štartovať a aj keby odštartovali, tak by boli pravdepodobne diskvalifikovaní. Inovatívne oblečenie, ale aj technika na bicykloch, musí prejsť schvaľovaním UCI a tímom sa predvádzanie s novými neschválenými technológiami nemusí vyplatiť.

Bez "hviezdicových” kolies

Na prelome milénií boli “hviezdicové” kolesá celkom populárne, buď s troma či štyrmi ramenami. Neskôr ich UCI kvôli incidentu na cyklokrose zakázala. Na pretekoch usmrtil jazdec s týmito kolesami zajaca, ktorý mu vbehol do cesty.


Za zákaz týchto kolies sa zaslúžil aj Paolo Bettini, ktorý kvôli nim utrpel zranenia počas pretekov, keď sa ocitol v kolízii s ostatnými pretekármi.

Kompresné ponožky do pelotónu nepatria

Medzi známejšie zákazy UCI patrí výška ponožiek. Ponožky by podľa UCI nemali byť vyššie, ako je pomyselný stred medzi kolenom a členkom. Všetko nad tento pomyselný bod je zakázané.


Dôvodom je ich zdravotný benefit, keďže tie s vyššou kompresiou dokážu zlepšiť obeh krvi a regeneráciu. UCI tak chce byť voči jazdcom spravodlivá a počas pretekov ich nedovoľuje používať nikomu.

Etickí sponzori

UCI je veľmi "vyberavá" aj na sponzorov, čo jej schvaľujem, a aspoň z môjho pohľadu to robí správne. Predsa len má cyklistika prilákať aj nové mladé talenty. UCI v pravidlách zakazuje reklamy od sponzorov, ktoré by propagovali nielen pornografiu, ale aj tvrdý alkohol, či tabakové produkty.


A čo spadá pod tvrdý alkohol? UCI umožňuje propagovať len nápoje s obsahom alkoholu menej ako 15 %.

Ktoré pravidlo je podľa vás najparadoxnejšie? Napíšte nám do komentárov.

[Foto na úvode: Sportful.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Jarná časť World Tour sezóny sa pomaly chýli ku koncu a blížia sa Grand Tours. Je načase bilancovať – hoci asi nie tak, ako by sme chceli…
Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Tour de France 2023 - vzostupy a pády (2. časť)

Druhý blok Starej dámy nás z Centrálneho masívu previedol do Álp. To znamená jediné – krásne vrchárske súboje, divoké zjazdy... a, samozrejme, niekoľko prekvapení.
Tour de France 2023 - dráma ako má byť (1. časť)

Tour de France 2023 - dráma ako má byť (1. časť)

Máme za sebou prvý blok 110. ročníka Tour de France. A dojmy? Fantastické!
keyboard_arrow_up