Mazivá do extrémnych a nepriaznivých podmienok

Nenechávate sadať prach na bicykel v nepriaznivom, či zimnom počasí? Pozreli sme sa na mazivá do ťažkých podmienok, ktoré si plnia svoju hlavnú úlohu na výbornú.

Finish Line Ceramic Wet

Špeciálne mazivo Ceramic Wet do nepriaznivých a mokrých podmienok od americkej značky Finish Line s históriou od roku 1988. Univerzálne mazivo vhodné nielen pre hobby jazdcov, ale i výkonnostných a profi pretekárov, od cestnej až po MTB cyklistiku. Prvá keramická vrstva tvorí ochranu proti korózii. Druhá syntetická vrstva predlžuje interval mazania reťaze. Aplikácia je formou kvapkadla s ojemom, objem 120 ml. Cena sa pohybuje okolo 10 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Motorex Wet Protect

Mazivo na bicykle od švajčiarskeho výrobcu Motorex s viac ako 100 ročnou tradíciou vo výrobe mazív a čistidiel. Ak chcete bicyklovať po zablatených trailoch v daždi, môžete vyskúšať práve toto mazivo. Je vyvinuté do extrémne nepriaznivých a mokrých podmienok a na dlhodobú ochranu reťaze. Aplikácia je formou kvapkadla s objemom 100 ml. Cena sa pohybuje okolo 10 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Weldtite TF2 Extreme Wet

Mazivo od anglickej značky Weldtite. V tejto krajine sú zrážky na dennom poriadku, takže tu máme olej na reťaz s názvom TF2 Extreme Wet. Názov naznačuje, že je určené do mokrých podmienok, takže sneh, blato ani voda nezastavia jeho účinnosť. Syntetický olej a špeciálne prímesy znižujú trenie a zvyšujú odolnosť voči vode. Aplikácia je formou kvapkadla s objemom 100 ml. Cena sa pohybuje okolo 7 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Rex Black Diamond Chain lube

Mazanie od Fínov, Rex Black Diamond Chain lube a kráľ všetkých mazacích prípravkov. Rex Black Diamond sa vyznačuje svojou receptúrou a výrobným procesom, kde sú častice Black Diamond ultrazvukom vmiešavané do maziva. Výsledkom je znížené trenie a odolnosť voči vode. Vhodné pre pretekárov i hobby cyklistov pre všetky typy bicyklov. Aplikácia je formou kvapkadla s objemom 30 ml. Cena mazadla sa pohybuje okolo 40 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Sprej na reťaz Force Extreme

Sprej od českej značky Force, ktorá produkuje cyklistický sortiment od roku 1991 so skvelým pomerom ceny a kvality. Už z názvu Force Extreme vyplýva, že prípravok je určený do nehostinného a extrémneho počasia, kde musí odolávať blatu, dažďu a snehu. Výhodou je, že dobre vteká do priestorov reťaze, vytesňuje vlhkosť a chráni pred koróziou. Aplikácia je formou rozprašovača s objemom 200 ml. Cena spreja sa pohybuje okolo 7 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Shimano mazací olej WET Lube

Mazací olej od japonskej značky Shimano, ktorej skúsenosti s komponentami a ich výdržou rozhodne nechýbajú. Ak radi jazdíte na cesťáku aj za mokra, či na horskom bicykli po blate, vyskúšajte olej Wet Lube. Vďaka vysokej viskozite je určený hlavne do vlhkých podmienok. Je prispôsobený tak, aby znižoval trenie a hluk. Taktiež chráni pred nečistotami a koróziou. Aplikácia je formou kvapkadla s objemom 100 ml. Cena oleja sa pohybuje okolo 9 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Weldtite Mazací tuk TF2

Mazací tuk TF2 na bicykle u upršaného Agnlicka, teda od značky Weldtite. Vhodný na mazanie všetkých pohyblivých častí, ako napríklad ložiská a iné klzné časti bicykla. Zloženie funguje v rozmedzí od -20 až +140 stupňov. Pridaný teflón chráni pred nečistotami, odpudzuje vodu a ochraňuje proti nadmernému treniu a vonkajším vplyvom. Obsah tuby 125 g s aplikátorom pre ľahšie a presné dávkovanie. Cena sa pohybuje okolo 9 €. Viac informácií nájdete na tamto odkaze.

Park Tool vazelína v tube PT-PPL-1

Máme tu vazelínu od známej značky Park Tool, ktorá pochádza z USA a venuje sa výrobe cyklonáradia a údržbe bicyklov. Táto vazelína je určená na mazanie klzných častí a spojov, ako sú ložiská, stredové a hlavové zloženia. Mazivo je vodoodolné, tým pádom vhodné do nepriaznivých, zimných podmienok. Obsah tuby je 113 g s aplikátorom pre lepšie dávkovanie. Možnosť zakúpiť aj v 500 g variante. Cena produktu sa pohybuje okolo 8 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Muc-Off Hydrodynamic Team Sky Lube

Mazivo od značky Muc-Off z Veľkej Británie, ktorá spolupracuje aj s tímom INEOS. Tento univerzálny mazací olej je určený do nepriaznivých poveternostných podmienok s dôrazom na cestnú cyklistiku a cyklokros. Hlavnou devízou má byť výdrž vhodná pre dlhé vzdialenosti. Zloženie nie je vyrobené na petrolejovej báze, keďže Muc-Off dbá na životné prostredie. Aplikácia je formou kvapkadla s objemom 30 ml. Cena oleja sa pohybuje okolo 31 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate PR článok

Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate

Počasie si z nás robí posledné týždne dobrý deň a zažívame bláznivé podmienky – sneh, dážď aj blato. Akú výbavu zvoliť do takéhoto počasia?
keyboard_arrow_up