AM a Trail modely pre epické výjazdy

Pre adrenalínovú jazdu na traile netreba veľakrát „nabúchaný“ stroj, najmä zo začiatku dobre poslúži aj dostupnejší model. Niekoľko takých si ukážeme.

Rock Machine Blizzard 50-297 29 - 2 349 €

Bicykle v prevedení mullet, teda s väčším predným a menším zadným kolesom, sa tešia čoraz väčšej popularite a model Blizzard 50-297 29 patrí práve do tejto kategórie. Je vystavaný na hliníkovom ráme, ktorý spolu s vidlicou DVO Diamond D3 a tlmičom DVO Jade R Coil ponúka zdvihy 160/160 mm. Pohon je v réžii spoľahlivého Shimana Deore, nechýba teleskopická sedlovka vo výbave. Jej zdvih je buď 150 alebo 170 mm, v závislosti od veľkosti rámu. S odporúčanou MOC 2 599 € ho nájdeš aj na našom MTBIKER shope.

Rock Machine Blizzard 50-297 29

Marin Alpine Trail 7 - 2 799 €

Trailový bicykel Marin Alpine Trail 7 disponuje zdvihmi 160/150 mm, ktoré bikerovi otvárajú nové možnosti jazdenia a skokov. Vzduchovú vidlicu RockShox Yari dopĺňa tlmič RockShox Deluxe Select+ RT. Poriadny brzdný účinok zabezpečujú štvorpiestikové brzdy Shimano, prenos sily zas pohon Shimano Deore v kombinácii s FSA kľukami. Lepšej ovládateľnosti zas napomáha teleskopická sedlovka TranzX, ktorej zdvih sa odvíja od veľkosti rámu. Odporúčaná MOC bicykla je 3 099 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Marin Alpine Trail 7

CTM Scroll Pro 29“ - 3 499,99 €

Model Scroll Pro so zdvihmi 170/155 mm sa nestratí v bikeparku, na prírodnom traile a ani pri majstrovských ambíciách. Nešetrilo sa ani na pohone, ktorý v tomto prípade predstavuje Shimano Deore XT v kombinácii s brzdami Shimano SLX. Aby bike nezradil pri skokoch, v klopenkách ani rockgardench, sú na kolesách Novatec Diablo osadené plášte WTB o šírke 2,5“ vpredu a 2,4“ vzadu. V oceľovosivej farbe ho s odporúčanou MOC 3 499,99 € nájdeš aj na našom MTBIKER shope.

CTM scroll

Orbea Occam H30 29 - 2 599 €

Model Occam H30 predstavuje vstupnú bránu do sveta trailov, čo podčiarkuje aj jeho prívetivá cena. Kombinácia vidlice Marzocchi Bomber a tlmiča Fox Float DPS Performance ponúka zdvih 140/150 mm. Na cenu malo pozitívny vplyv najmä osadenie množstva komponentov vlastnej výroby – kľúk, kolies, teleskopickej sedlovky, riadidiel aj predstavca. Tento celok dopĺňa radenie v réžii Shimano Deore. Odporúčaná MOC bicykla je 2 599 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Orbea OCCAM H30

Giant Trance X 29 2 - 3 399 €

Trailový bicykel Giant Trance X 29 2 sa môže popýšiť hliníkovým rámom so systémom pruženia Maestro, ktoré si vo svete zjazdov už vybudovalo isté meno. S týmto systémom spolupracuje tlmič Fox Float DPS Performance spolu s vidlicou RockShox 35 Gold, oboje s prívlastkom „custom tuned for Giant“. To predurčuje bicykel na pohodlnú jazdu. Pohodlná je aj cena bicykla, ktorý vystrelí vpred za pomoci pohonu Sram SX a vlastných komponentov Giant-u. Odporúčaná MOC bicykla je 3 399 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Giant Trance X

Marin El Roy 29“ - 2 549 €

Model z trošku iného súdka nám prináša americký Marin – predsa len, „pevňák“ na traile tak často nevidno. Už prvý pohľad však navráva, že bude poriadne obratný, no stále stabilný pri prudkých zjazdoch. O to sa stará poriadne „podkopnutý“ hlavový uhol v hodnote 63° a 435 mm reťazové vzpery. Celok dopĺňa 140 mm vidlica Marocchi Z1, teleskopická sedlovka X Fusion Manic, spoľahlivé plášte Maxxis Assegai a pohon Shimano Deore. Odporúčaná MOC tohto hardtailu je 2 799 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

MARIN El Roy 29

Lapierre Zesty TR 3.9 - 1 999 €

Základom trailového modelu Zesty TR 3.9 je ľahký a pevný hliníkový rám z kvalitnej zliatiny Supreme 5. Bicykel samotný bol vyvíjaný v spolupráci s profesionálnymi jazdcami, čo sa odrazilo aj na jazdných vlastnostiach. I tak dokáže začiatočníkovi ponúknuť dobrú cenu. So zdvihmi 120/120 mm sa postaví čelom jednoduchším trailom, ku ktorým spoľahlivo dopraví 11-rýchlostné Shimano Deore. Odporúčaná MOC tohto trailového modelu je 2 399 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Lapierre Zesty TR 3.9

Ghost Riot Trail Essential - 2 999 €

Ghost má s výrobou celoodpružených bicyklov bohaté skúsenosti a premietol ich aj do tohto All-Mountain modelu. Hliníkový rám je doplnený radením, ktoré je kombináciou sád Deore, SLX a XT. Samozrejmosťou pri tomto type bicykla je teleskopická sedlovka, spoľahlivé plášte Maxxis Aggressor a Minion na ráfikoch o šírke 30 mm či osvedčené tlmenie Fox 24 Float Rhytm a Fox Float DPS Performance so zdvihmi 140/140 mm. Odporúčaná MOC modelu je 3 299 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ghost Riot Trail Essential 29
Pre viac trailových a AM modelov môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Trailové a all-mountain biky do 2 000 € PR článok

Trailové a all-mountain biky do 2 000 €

Užiť si trail či ťažký terén naplno a „nevysoliť“ za to majland? Tieto modely ti dokážu, že to ide.
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku PR článok

Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku

V dobe, kedy všetci brázdia traily na celoodpružených bikoch, vie stále dobre poslúžiť aj hardtail. Veď práve na ňom sa najlepšie buduje technika a nevyžaduje ani toľko údržby...

Výber z produktov

keyboard_arrow_up